Валери Симеонов за екстрадицията на Бююк: Позорно петно!

Лидерът на НФСБ обвини властите, че са избързали с екстрадицията
12 авг 2016 20:25,
83
Валери Симеонов за екстрадицията на Бююк: Позорно петно!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече "позорно петно" екстрадицията на турския бизнесмен Абдулах Бююк.

Вчера стана ясно, че МВР е предала на Турция Бююк, който е издирван от южната ни съседка за връзки с Фетхуллах Гюлен и опита за преврат. Това предизвика серия протести у нас, а премиерът Бойко Борисов призна, че екстрадицията е станала на ръба на закона.

Още по темата

"Бяха прибързани действията на институциите по екстрадицията на турския гражданин Абдуллах Бююк. Това е позорно петно от действителността, както и от цяла България", каза Симеонов пред "Фокус".

Той обясни, че законът за чужденците забранява екстрадирането на хора, за които има риск за живота им, за свободата им, за нарушаване на правата им и опасност от репресии.

"Турция се превръща точно в такава държава на репресиите, страна от диктаторски тип, държава, в която свободата на личността е поставена под въпрос", каза още Симеонов.

"Не чакам Плевнелиев нещо да направи, той 5 години нищо не можа да направи", коментира лидерът на НФСБ предложението на Красимир Каракачанов да се свика заседание на КСНС при президента по темата за бежанците.

"Такова заседание по-скоро трябва да е при министър-председателя и подкрепям една такава идея", добави Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти от къде знаеш, че нищо не си е поискал?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далавер войвода трябваше като виден гюленист и дългогодишен реципиент на гюленски подаяния с тялото си да препречи пътя на камионетката отвела Бююк към възмездието му.
15
7
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Не проблем,че някакъв ф*ес е изритан обратно в родината си,където ще му се случат много лоши неща!Проблем е,че това става безусловно,по волята на бивш пожарникар,който не знае как да си поиска нещо в замяна!Това е всъщност проблема на българската външна политика-дупедавство за жълти стотинки,а понякога и без тях!Какво трябваше да се направи ли?Ами да се иска нещо и ако не се получи-персоната да се окаже извън България!Ама тоя висш пилотаж в политиката не се учи в Симеоново!
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валери ... ти кой беше?Като станеш някой тогава приказвай и решавай.Но скоро ще бъдеш забравен...
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симеонов, ти си най-мазната част от позорното петно!
12
13
 
6
 
! Отговори
Bulgaro преди 7 години
Turciya e sused i nie tryabva da si pomagame@ Vurnahme im edin terorist...kakvo losho v tova!
11
13
 
3
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
ILI S TURCIYA..ILI S TERORISTITE KOITO SLAGAT BOMBI I UBIVAT NEVINNI GRAJDANI! BULGARSKITE POLITICI SA HIPOKRITI
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БНТ: Шукюр го искат от САЩ, защото в профила си цели 2 /два/ пъти писал нещо обидно за Ердоган! Баща му вече е арестуван.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, тоя който взриви летище Ататюрк въпреки, че е фигурирал в системата на Интерпол като издирван от Русия ние и още няколко държави от ЕС не сме го предали, а тоя невинен човек го засилихме курбан на Ердоган. Мухъл отвсякъде!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай сега за да не си разваляме отношенията, те утре ще поискат Бъчичката да иде да им врътне един кючек и нея ще пратим заедно със златните момичета. Нека се жертват за България! Уж НАТО, уж ЕС, а то един скъсан дъждобран май чини повече!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нфсб+атака= на вмро и внл...
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме го екстрадирали, а експулсирали малко по така - с белезниците и протокол за предаване на турската жандармерия. Което си е екстрадиране, щом и те го искат.А българския съд никой не го пита. По БНТ, която не можем да обвиним в опозиционно поведение, преди половин час посочиха ,,отличниците'' - ние, Саудитска Арабия, Дубай и май Афганистан.Чавушогли ни благодари и чака САЩ да му предадат Хакан Шукюр!
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два дена, новина номер едно по БНР е въпросната екстрадиция. Днес цял ден за това приказваха, слушах и Каракачанов, за когото впрочем мислех да гласувам. Сега обаче вече не мисля. И какво като са екстрадирали турчина? Защо трябва зорлем да влизаме в пререкания с Турция която ни държи на каишка с емигрантите. Нито ЕС, нито НАТО, още по-малко НФСБ ще пазят границата ни.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това го беше казал Велизар Енчев, който върши и говори едно и също, щях да изръкопляскам. Ама излязло от устата на Симеонов е само лакардия за пред електората. Не може хем да не подкрепяш на думи действията на ГЕРБ, хем да си в коалиция с тях в управлението в името на келепира.
3
4
 
22
 
! Отговори
валката преди 7 години
Трай си,че така се наведе на Боко,че ще се задушиш от смучене...
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петното позорно, *** не е позорно да си в коалиция с правещите позорни петна. Айде стига лицемерие. Като е позорно, напуснете коалицията, бе! То на миналите избори ГЕРБ бяха мутри, пък след изборите се прегърнаха и целунаха. И лицемерието е позорно, Симеонов.
1
10
 
41
 
! Отговори
факт преди 7 години
РУСИЯ НИ ОСВОБОДИ ОТ 5 ВЕКА ТУРСКО РОДСТВО ,И СЕГА КАНИМ ТУРЦИТЕ ДА НИ ЗАРОБЯТ БЕЗ ПУШКА ДА ГРЪМНЕ !!