РБ да подкрепи кандидата на ГЕРБ? Едва ли!

Според Кънев било "малоумно" да има слоган, а да няма претендент за вота
22 авг 2016 11:10,
29
РБ да подкрепи кандидата на ГЕРБ? Едва ли!
Снимка: архив Булфото

Не е реалистично Реформаторският блок да подкрепи кандидата на ГЕРБ за президент. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има", каза Кънев пред "Нова телевизия".

Той нарече този подход на ГЕРБ "малоумно поведение".

Още по темата
Кънев обясни, че в момента в Реформаторския блок има три "видимо равностойни" кандидатури - на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Проф. Минеков обаче поставил условие партиите в РБ да се разграничат от ГЕРБ.

"Боя се, че това ще направи подкрепата за него невъзможна. Но ние от ДСБ приехме това условие и сме готови да разговаряме с него", каза Кънев.

Според него хората искат президент, който да е коректив на управлението и да е способен да казва "не". Трайков и Караджов отговаряли на това условие.

Кънев смята, че кандидатът на БСП и АБВ ген. Румен Радев няма да получи подкрепата на обществото, "но вероятно има други качества, като например, че го харесва Георги Първанов".

Лидерът на ДСБ коментира и унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив. Според него огънят е бил умишлено предизвикан и зад него стои "мощен икономически интерес".

По повод екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк Кънев каза, че българският закон беше нарушен. "Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет", каза още лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
14
 
! Отговори
Едикойси преди 7 години
И кой е на ГЕРБ кандидата? Няма такъв още нали? Или накрая ще го обявите за да можете да оплюете другите....??Е Б А С И гнусната игра
1
4
 
15
 
! Отговори
Б. Б. преди 7 години
Ами кой ще подкрепиш особено ти,Дълбоката?