Турция рекетирала ЕС, а говорител на Ергодан – Борисов

БСП иска премиерът да обясни в парламента аргументите си
66
Турция рекетирала ЕС, а говорител на Ергодан – Борисов
Снимка: БТА, архив

БСП иска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента и свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по темата за споразумението между Турция и ЕС, ролята на България и защитата на националния интерес, обяви социлерката Корнелия Нинова.

Още по темата

"За нас е очевидно, че Турция рекетира в момента ЕС и нашият министър-председател е говорител на този рекет", коментира тя.

Затова социалистите искат аргументите да се чуят в Народното събрание, а в КСНС да се изработи отговорна национална позиция.

Според депутатът Ангел Найденов е очевидно, че България и премиерът отдават превес на турската позиция.

"Ние не сме хора, които са в плен на отрицанието и се опитват да намерят само слабости в управлението на правителството. Даваме си сметка, че има две непосредствени предизвикателства за интересите на България. Първото е опасността от бежанския поток, която е в най-пряка връзка с рисковете за дестабилизация на страната, а второто е невъзможността на ЕС да намери общо решение на този проблем, включително всичко свързано с поведението и позициите на турския президент", заяви Найденов.

Той предупреди, че именно второто предизвикателство, свързано с отслабването на ЕС и рискът всяка една страна да търси собствено решение на тези проблеми.

Според евродепутата Илияна Йотова България трябва да е плътно в отбора страни от ЕС, които настояват Анкара да покрие 72-те изисквания в пътната карта и едва след това да паднат визите за турски граждани.

Тя се опасява, че Австрия клони към държавите от Вишеградската четворка, т.е. не иска да приема мигранти и препоръча България да иска специален статут заедно с останалите страни, които са външни граници за ЕС.

Според Йотова Борисов не е получил обещание, че догодина страната ни ще бъде допусната по въздух в шенгенското пространство. За такъв ангажимент от страна на Ангела Меркел се чу в събота вечерта след срещата на българския министър-председател с германския канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
10
 
! Отговори
Гласоподавател преди 7 години
Предлагам за БСП лидерките - Нинова и Манолова да се въведе задължително носене на бурки.Така българския гласоподавател няма да може да им вижда наглите физиономии, а и е възможно да се повдигне малко рейтинга на партията.
29
13
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Имам един много *** въпрос - защо хора и партии, които, дойдат ли на власт, фалират предприятия, спретват банкови колапси, загробват енергийни проекти, изпадат в тотална изолация (включително от Русия!!!) и не са построили нищо през последните 25 г. си позволяват да критикуват политик, който е спечелил ДВА МАНДАТА И Е ПОСТРОИЛ СУМА ТИ НЕЩА? Ще ми каже ли някои? Тя, историята, ще даде оценка на БСП, но дотогава?
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо '' рекетирала '' - този вестик да не би да не е наясно с това което цял свят знае
27
4
 
6
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, какво ще ви обяснява на вас, бе лузъри?
26
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия да мълчи.Началника и, Путин, е приятел с Ердоан.А тя какво направи за проблема с бежанците ?!А другите какво направиха ?!
25
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КУРНЕЛИО, РЪКА ДА МУ ЦЕЛУНЕШ НА БОЙКО! КАТО ПЛЮЕШ, КАКВО ПРЕДЛАГАШ? ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА ТОЗИ УЖАС ДЕТО НИ Е НАДВИСНАЛ НА ГРАНИЦАТА?
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП=СДС
23
12
 
19
 
! Отговори
Ицко преди 7 години
До Анонименкак какво, ще приемат по 3 *** бежанци във всеки комунистически дом и ще им осигурят секс! Комунистите само за това ги бива!
22
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,тази КУРмиЕЛИя си е направо поразяващата уста - каквото и да каже си е тежка издънка. Точно партията чийто бивш председател се целуваше с Местан(сега аватар на Ердоган в България) по площадите да търси кусур на Бойко,че прави совалки за да избегне наводняването ни с бежанци.Смешна партия-смешна председателка!А ние наистина може да сме косвената жертва и да се превърнем в държава-бежански лагер,докато Ердоган и Меркел си мерят кое е по-сериозен коз за шантаж-бежанците или визите.
21
7
 
19
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Добре, даже отлично! Другарката Нинова все повече започва да ми вgига САМОЛЕТА, още малко и ще хвръкнем към Светлото бъдеще!!!
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше една песничка, с много философската фраза"Докато туй-онуй",онуй в туй,и то туй то"...Президентът и премиерът не си вършат работата,не свалят руските самолети,не потапят руските кораби,Младенов не занесе достатъчно пари на опозицията в Москва- както в Белград -и май положението е вече"..и то туй то!"Да видим следващите действия на управляващата ни след 1989г политическа па-плач!През гугъла:"Исполнительная власть в РФ переходит на работу в условиях военного времени..
19
0
 
10
 
! Отговори
Едирне преди 7 години
Мале няма ден, в който да няма по няколко вести за Турция, нищо де няма лоша реклама:-) Лошо е когато те забравят в политиката:-) А докато в Турция името на България почти не се споменава, последно се спомена когато Борисов беше тук:-):-):-)
18
12
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Не можеш да преглътнеш факта,че Борисов печели овации в Европа,а тебе никой не знаече дишаш,а?
17
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18:) Ролята на посредник между ЕС и Турция за теб е унижение ?! Ако да, то ти си реален представител на лошия мат'рл
16
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само си чеше езика тая. Те комунистите за един президент не могат да се разберат, тръгнали международното положение да оправят.
15
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквун има нов господар, султанът го привика да му спусне приоритети за действие. Нашият се кланя и разнася съобщения из Европа като пощальона Петьо. Няма такова унизение. Срам, срам. Има само един изход: ОСТАВКА! МАФИЯ!
14
0
 
0
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Извинявам се не съм забелязал, че съм изтрил част от текста:.....тогава нямаше да се налага но нямаме.....
13
4
 
16
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
Тази е доказателство колко лош матр'ял е останал в Бг.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП не разбраха ли че ББ натисна ЕС да получим повече пари за охрана на границата.Да не споменаваме, че тежестта на България се вдига заради политическото посредничество между ЕС и Турция.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП пак глупости творят.