България – куриерска служба между Анкара и Берлин

Корнелия Нинова избухна – имаме още един началник от Анкара
31 авг 2016 10:52,
90
България – куриерска служба между Анкара и Берлин
Снимка: архив Bulphoto

БСП стартира политическия сезон с критики към външната политика на ГЕРБ.

"Превърнахте външната политика в куриерска фирма между Анкара и Берлин. Досега имаме едни господари от Брюксел, сега имаме още един началник - от Анкара", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова.   

Тя попита ГЕРБ защо са скрили премиера от изслушване по темата, което по-рано поиска БСП. "Кой сега е лицемер?", обърна се тя към Цветан Цветанов, който по-рано обвини другите партии в лицемерие.   

Още по темата

Нинова засегна и темата за президентските избори. "Искаме всички партии да дадат оценка на мандата на ГЕРБ и на Росен Плевнелиев", каза тя. Соцлидерката припомни, че БСП вече са я дали и тя е - провал. Нинова призова да започне по-скоро истинската президентска кампания.   

Нинова се обърна и към всички партии и към обществото да формират общ фронт срещу фалшификацията на изборите и обвини ГЕРБ, че са царе в това.   

Лидерката на социалистите обеща, че още утре ще даде на управляващите предложения за промени в редица закони за алтернативно управление на България. Сред тях ще са нови закони за подпомагане на малкия и средния бизнес, за вземанията на работниците, за младежта, възрастните, ветераните и други.

По-рано тази сутрин ГЕРБ отказа да извика лидера си Бойко Борисов в парламента, за да се отчете за посещенията си в Турция и Германия. Искане за това отправи БСП в началото на днешното заседание на парламента.

Социалистите пък настояха, че по-важна тема от националната сигурност няма. Според соцдепутатът Ангел Найденов Анкара използва ситуацията за натиск и рекет на Европа.

"Премиерът Борисов създаде впечатление, че едностранно се ангажира с това и дори, че е курирер", каза Ангел Найденов.

Затова, обяви той, социалистите искали да чуят аргументите му за неговите действия.

ГЕРБ обаче не даде съгласие. Мнозинството гласува против и то на два пъти - след прегласуване. Заради това Ангел Найденов се обърна лично към шефката на парламента да повика примиера за изслушване. Цачева обаче не се ангажира с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
19
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Збогом БСП. Пожелавам Ви участта на СДС.Дано България се отърве най-после от социалистическите милионери, дето не са произвели и един пирон , и да стане нормална европейска държава , каквато заслужава да бъде.
32
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро, герберски ***! Сезонът на хонорарите започна - дерзайте!
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП-България куриерска служба между Брюксел-Москва
30
14
 
16
 
! Отговори
сотко преди 7 години
Ами по добре куриер, отколкото обикновен зрител и чешещ се по червената перука *** комунист. Ако ти, госпожо беше, какво щеше да направиш? Ами няма как да отговориш, защото не си получила нарежданията от Москва
29
9
 
18
 
! Отговори
демократ преди 7 години
*** какво прави в Москва. КУРиер ли е или е ходила там само КУРбет? Ние сме в НАТО и руски вражески агенти не е нужно да знает какво се говори между държавни ръководители на две натовски държави.
28
10
 
15
 
! Отговори
Мъни, мъни, мани... преди 7 години
Откъде се взеха толкова защитници на неолибералната партия ГЕРБ? Права е Нинова!
27
6
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Напомня, напомня за себе си.... да каже нещо пък каквото и да е!
26
5
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Каква алтернатива предлагаш Нинова по отношение на външната политика?
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пинизите са ясни. Столетницата знае, че едва ли може да разчита на повече от 10% и по всякакъв начин се опитва да привлече неориентиран електорат, та белким додрапа до балотаж. Бойко ще ги отвее още на първи тур обаче.
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това куцо магаре Борисов, което ходеше по Израел на патерици, ли намериха да използват за куриер?
23
11
 
9
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Не мога да го гледам Борисов. Не искам повече да управлявва. Той е катастрофа за нас. НО в случая изигра картите точно както трябва. Евала.
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази лелка я избраха не нашите другари,а другарите от Кремъл. Също така те избраха и кандидат президента им. Нашите другари само слушкат и изпълняват.
21
8
 
14
 
! Отговори
Rarstafar преди 7 години
Чудя им се на БСП-арите, все пак са голяма партия... Не може да няма между тях някой свестен и разумен. Как можаха да изберат тази не много умна лелка? Може би защото е устата и лае срещу каквото и наредят?
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами преди беше гавазин. Сега пък е куриер. Има развитие.
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волното изпълнение на другарА пожарникар, могат да ни доведат само до огромни проблеми,член сме на 500млнна общност, която не си сътрудничи с диктатори( уж), като такива трябва да защитаваме интересите на общността, но и да я накараме, и тя стриктно да следи за нашите! Ето това е дипломация, а не пуделските, безпринципни изпълнения на малограмотни хора.
18
12
 
14
 
! Отговори
Албена преди 7 години
Какво му е на Борисов бе хора,стига сте си чешели езиците ами СВЪРШЕТЕ някоя полезна работа,с приказки всеки може.
17
3
 
10
 
! Отговори
гс преди 7 години
До gs - то ако куриерските услуги ги продаде скъпо на меркел и ес даде няколко млн евра за зашита на границите и тн кво пречи да сме куриери, то и тва е бизнес
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е премиер от ЕС и трябваше да разговаря с Ердокой, като с див азиатски в***рварин, дипломатическата активност на ,,нашият", трябваше да бъде насочена към европейските лидери,за изготвянето на единна и категорична позиция, а не да ходи диван-чапраз,при този сатр***п !
15
14
 
20
 
! Отговори
gs преди 7 години
Последните 2 седмици Бойко показа какво значи дипломация. Напълно е прав, ние граничим с Турция, а не с Германия и Австрия. Зависими сме основно от Русия. Руснаците се сдобриха с Турция. Ние на кой да се опънем точно? На двата колоса, между които се намираме, или на беззъбия ЕС, който идея си няма какво да прави в сегашната ситуация, освен да се чуди как да въведе ограничения за източноевропейци (виж за спавка Великобритания, която иска да ограничава румънци и българи).
14
11
 
18
 
! Отговори
Мистър Х преди 7 години
Смехотворно е да бъркаш куриерските услуги с една дипломатическа совалка в една изключително напрегната и крайно опасна за България ситуация. Аз даже смятам, че тази активност на Борисов закъсня и трябва да продъжи с пълна сила.