България – куриерска служба между Анкара и Берлин

Корнелия Нинова избухна – имаме още един началник от Анкара
31 авг 2016 10:52,
90
България – куриерска служба между Анкара и Берлин
Снимка: архив Bulphoto

БСП стартира политическия сезон с критики към външната политика на ГЕРБ.

"Превърнахте външната политика в куриерска фирма между Анкара и Берлин. Досега имаме едни господари от Брюксел, сега имаме още един началник - от Анкара", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова.   

Тя попита ГЕРБ защо са скрили премиера от изслушване по темата, което по-рано поиска БСП. "Кой сега е лицемер?", обърна се тя към Цветан Цветанов, който по-рано обвини другите партии в лицемерие.   

Още по темата

Нинова засегна и темата за президентските избори. "Искаме всички партии да дадат оценка на мандата на ГЕРБ и на Росен Плевнелиев", каза тя. Соцлидерката припомни, че БСП вече са я дали и тя е - провал. Нинова призова да започне по-скоро истинската президентска кампания.   

Нинова се обърна и към всички партии и към обществото да формират общ фронт срещу фалшификацията на изборите и обвини ГЕРБ, че са царе в това.   

Лидерката на социалистите обеща, че още утре ще даде на управляващите предложения за промени в редица закони за алтернативно управление на България. Сред тях ще са нови закони за подпомагане на малкия и средния бизнес, за вземанията на работниците, за младежта, възрастните, ветераните и други.

По-рано тази сутрин ГЕРБ отказа да извика лидера си Бойко Борисов в парламента, за да се отчете за посещенията си в Турция и Германия. Искане за това отправи БСП в началото на днешното заседание на парламента.

Социалистите пък настояха, че по-важна тема от националната сигурност няма. Според соцдепутатът Ангел Найденов Анкара използва ситуацията за натиск и рекет на Европа.

"Премиерът Борисов създаде впечатление, че едностранно се ангажира с това и дори, че е курирер", каза Ангел Найденов.

Затова, обяви той, социалистите искали да чуят аргументите му за неговите действия.

ГЕРБ обаче не даде съгласие. Мнозинството гласува против и то на два пъти - след прегласуване. Заради това Ангел Найденов се обърна лично към шефката на парламента да повика примиера за изслушване. Цачева обаче не се ангажира с това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
Божилеенещо към ибрика те влече, рязана карабина сънуваш ;)
12
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дори и да е куриер не виждам какъв е проблема. в мафиотските групировки винаги командва най силния и брутален убиец, нормално е нашия да се преклони пред Ердоган за момента той е номер 1 в Европа.
11
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ печелят винаги с фалшификации и това го знаят всички нормални българи, без облъчените гербо-маниаци.А Борисов е жалък и смешен в ролята на пощальон между един всеизвестен диктатор-ислямист и една изкуфяла бабичка, която напълни Европа с тарамбуки.
10
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е права за едно - сегашният президент е тотален провал. А той е президент, излъчен от ГЕРБ - някой трябва да носи отговорност за провала.
9
5
 
23
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Какъв премиер не можеш го накара до парламента да отиде,и всички ги е страх да го викнат.Много е зает значи,с какво ли?
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8.Че изборите се фалшифицират е ясно. То не беше разнасяне на чували с бюлетини от депутати, прибиране на бюлетини от членове на избирателни комисии в секциите, инструктажи как да се товарят *** в автобуси и да се карат колективно да гласуват. А за аферата Костинброд, очевидно беше, че подготвените за експедиция допълнително отпечатани бюлетини си бяха средство за подмяна на вота, ама кой ще проведе честно разследване, когато бандитите са на власт.
7
22
 
15
 
! Отговори
?!? преди 7 години
До повръща ми се от тая Нинова! То безхарактерност, то демагогия, едни емоционално-пожелателни послания и нищо интелигентно! Тия наистина ли мислят българите за *** или се целят в неграмотния електорат и пенсионерите. Срамно е това БСП ри
6
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво за това изказване на Нинова.Въпросът ми е, след като БСП призовава за общ фронт срещу фалшифицирането на избори, по какъв начин ще стане това? Има ли желание и начин да се докаже и спре фалшифицирането? Единствено искам честни избори. За каква демокрация постоянно говорим, като най-важното нещо - изборите - са масово манипулирани. Какво ме интересуват другите измислени демократични ценности?!
5
27
 
22
 
! Отговори
Божил преди 7 години
По-добре да е между Анкара и Берлин,отколкото между Белград и Москва.
4
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко гадничко за столетницата, че гласът от Кремъл не се чува толкова ясно. Че и дърпат ушенцата на курнелчето.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ, НЯМА ОЩЕ ЕДИН НАЧАЛНИК В АНКАРА,ЕРДОГАН ЗАБРАНИ НА ГЕРМАНСКИ ДЕЛЕГАЦИИ ДА СТЪПВАТ В ТУРЦИЯ :)ЕРДОГАН КАЗА: " ГЕРМАНИЯ СЕ ОПИТВА ДА ИЗОПАЧИ НАШАТА ИСТОРИЯ, ТВЪРДИ ЧЕ ИМАЛО АРМЕНСКИ ГЕНОЦИД, РАЗКАЗВАЧИ НА ИЗМИСЛИЦИ НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ПРИЕМЕМ В ТУРЦИЯ !"
2
5
 
28
 
! Отговори
чуй чуй преди 7 години
Нинова няма к,во да му цепиш басма на ББ, направо го викай навън и да се разберете като мъже! К,во е това ше ми се прай на пощенски гълъб, разбийш ли! Вън и по-мъжки!
1
11
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Никой друг политик освен Борисов не ходи да се пазари и прави на куриер между Османската Империя и Европа-това КАКВО ЗНАЧИ ?-че Бойко е разбрал истината за европейските ценности-а те са - Сбогом България и бърз строеж на солидни огради в вътрешноста на Европа- Ние сме пожертвани в името на "ОБЩОТО ЕВРОПЕЙСКО БЛАГО" Бойко ходи като пощурял защото е глупав и не построи оградата -Защо гърците не станат куриери? Или италианците? Европа е решила и ние това го знаем отдавна- БГ ще е бежанският лагер !