Турция рекетирала ЕС, а говорител на Ергодан – Борисов

БСП иска премиерът да обясни в парламента аргументите си
66
Турция рекетирала ЕС, а говорител на Ергодан – Борисов
Снимка: БТА, архив

БСП иска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента и свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по темата за споразумението между Турция и ЕС, ролята на България и защитата на националния интерес, обяви социлерката Корнелия Нинова.

Още по темата

"За нас е очевидно, че Турция рекетира в момента ЕС и нашият министър-председател е говорител на този рекет", коментира тя.

Затова социалистите искат аргументите да се чуят в Народното събрание, а в КСНС да се изработи отговорна национална позиция.

Според депутатът Ангел Найденов е очевидно, че България и премиерът отдават превес на турската позиция.

"Ние не сме хора, които са в плен на отрицанието и се опитват да намерят само слабости в управлението на правителството. Даваме си сметка, че има две непосредствени предизвикателства за интересите на България. Първото е опасността от бежанския поток, която е в най-пряка връзка с рисковете за дестабилизация на страната, а второто е невъзможността на ЕС да намери общо решение на този проблем, включително всичко свързано с поведението и позициите на турския президент", заяви Найденов.

Той предупреди, че именно второто предизвикателство, свързано с отслабването на ЕС и рискът всяка една страна да търси собствено решение на тези проблеми.

Според евродепутата Илияна Йотова България трябва да е плътно в отбора страни от ЕС, които настояват Анкара да покрие 72-те изисквания в пътната карта и едва след това да паднат визите за турски граждани.

Тя се опасява, че Австрия клони към държавите от Вишеградската четворка, т.е. не иска да приема мигранти и препоръча България да иска специален статут заедно с останалите страни, които са външни граници за ЕС.

Според Йотова Борисов не е получил обещание, че догодина страната ни ще бъде допусната по въздух в шенгенското пространство. За такъв ангажимент от страна на Ангела Меркел се чу в събота вечерта след срещата на българския министър-председател с германския канцлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Мистър Х преди 7 години
ДО РЕДАКТОРИТЕ. Престанете да пишете на български като чужденци. Когато прочетох неграмотното Ви заглавие, си помислих, че Борисов е бил рекетиран от някакъв говорител на Ердоган.
49
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Леля Меркел се смее на...совалката на Бочко.Той като...пощенски гълъб носи в човката си хабер от Ерсдухан.Хабера е...ясен,извиване на ръце,ама какво да се прави,;гълъбчето...горкото не е виновно и Лелята го...погали нежно по...крилцето.
48
0
 
8
 
! Отговори
луцифер преди 7 години
колко е зговорчива бсп в опозиция и само там
47
1
 
12
 
! Отговори
до 333 преди 7 години
Абсолютно вярно. Само неговите фенове немогат да разберат, и му вярват.
46
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако Нинова беше премиер, какви ли щеше да ги натвори?!
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче, което не зднае да лае, вълци докарва! С това ли БСП ще си прави кампанията?
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен 333 преди 7 години
До 45,46 Просто за германците тоя е НИКОЙ!И НЕ сметнаха за необходимо да отбележат присъствието МУ! Това исках да кажа на възторжените му привърженици! И освен това,снимковият материал е Подбран,с Негово Величие,което е естествено,при такива с.л.а.г.а.ч.и в медиите!Що се отнася до средствата ми,не дължа обяснение Никому,но за да спите спокойно,имам достатъчно,и не в копейки :-)
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари от БСП-то! Каквото и да кажете, каквото и да направите все повече и повече се излагате и затъвате в собствената си помия, която бълвате.По-добре замълчете и се скрийте да не ви се смеят вече и вашите симпатизанти!
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя изобщо не живее в Германия, щото с Кремълски тролски копейки в Германия не може да изкара и 1 ден.
41
12
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До Анонимен 333Тоест има конспирация и БНТ и БГ пресата са излъчили и публикували изфабрикувани снимки с посрещането на ББ, прегръдките с Меркел, пресконференцията след срещата, така ли? И немците това не може да не са го видели, но си траят за фалшификацията, така ли? Мой човек, пий си хапчетата редовно. Стой в Германия - нямаме нужда от такива като тебе. Не е ясно и дали знаеш немски и дали имаш пари за вестници, ако изобщо живееш в Германия, де.
40
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази дали си има дори и слаба идея какво ще стане с България, ако Ердоган реши да засили няколко милиона бежанци през страната???!!
39
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен 333 преди 7 години
ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ,ПИША ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПОЧИТАТЕЛИ НА БИБИ! НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ ГО ОТРАЗИ,ТОЗИ,ДОРИ В СНИМКИТЕ ,ОТРАЗЯВАЩИ НОВИНИТЕ С ФРАУ МЕРКЕЛ,ТОЗИ ГО НЯМАШЕ! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ШЕНГЕН ПО ВЪЗДУХА!ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ Е ТОЙ САМИЯТ! Само глупости и САМОВЪЗВЕЛИЧАВАНЕ,че видите ли,Е много важна фигура!Д.р.ъ.н. Д.р.ъ.н....Но,така е като му вярвате на лъжите
38
10
 
20
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
Тиквата извърши голям гаф и сега по най-елементарен начин се опитва да го замаже!
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загрижили са се кумънизити зъ есъто, за есъто йоще за Станишевата заплата. ***, по-***, български гласоподавател.
36
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отрепките взеха да хвалятселската мутра, като че лие свършил някаква работа.А всъщност се опитва даоправя батаците от собственияси слугинаж.
35
6
 
13
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Татяна Дончева : БСП не иска да спечели избори !
34
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова нищо не може да предложи освен един евтин популизъм.
33
2
 
15
 
! Отговори
seira преди 7 години
Т А Ш А К!ТРЪГНАЛИ "ЖИВКОВОТО" БКП (ГЕРБ) И "ЛИЛОВОТО" БКП (БСП) ДА СПОРЯТ И СЕ КРИТИКУВАТ КОЙ Е ПО-ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!НИТО ЕДНИТЕ СА "НАШИ", НИТО ДРУГИТЕ - "ВАШИ", НИЕ ВСИЧКИ НЕ СМЕ "ТЕХНИ"!138 г. СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
32
8
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Като чета коментарите явно си заслужаваме премиера с най-слабо образование в ЕС.....
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУК МАИ САМО ТУРКОФИЛИ КОМЕНТИРАТ