Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва

Премиерът се вбеси, че го наричат "говорител на Ердоган"
Обновена: 1 сеп 2016 09:07 | 1 сеп 2016 09:01,
149
Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се кандидатира за президент, но на следващите избори, след пет години.

Така той отвърна на предизвикателството, отправено му от кандидата на БСП за "Дондуков" 2 ген. Румен Радев, който провокира министър-председателя да се яви на вота през ноември, като настоя, че ако това стане факт – той ще го бие.

"Ще се кандидатирам за президент на следващите избори. Тогава ще съм вече на възраст. Той (ген. Радев – бел. ред.) прекрасно го знае това, затова сега е ербап", отсече Борисов пред bTV.

Още по темата

Премиерът коментира, че има астроелемент в избора на датата, на която ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент.

"На 2 октомври ще е минал ретроградният Меркурий. Малко на шега, но и това го има,Катя Захариева най-ме тормози с това, "издаде" той правосъдния си министър. Той вече е настъпил, така че на 2 октомври ще кажем нашия кандидат. Като го обявим, ще пуснем и всички материали - плакати, картички, видеоклипове, така ще отговорим и на тези, които твърдят, че нямаме кандидат, т.е. ще се види, че предварително са отпечатани", разказа Борисов.

Премиерът изброи три евентуални кандидатури на умни, доказали се... жени - Йорданка Фандъкова, Румяна Бъчварова, Кристалина Георгиева. Но кагегорично отказа да насочи предпочитанията си към някоя от тях.

"ГЕРБ съществува благодарение на хората", така той отговори на обвиненията за неуважение към избирателите, защото не казват отрано номинацията си.

"Нека минат президентките избори, които практически ще са вот на доверие, тогава ще видим за рокади в кабинета", очерта той срока за промени в правителството.

Премиерът пресметна, че от ЕС за охраната на границите ни са влезли 108 млн. лева.

"Искам в пъти повече. Някои се дразнят, че световните политици говорят с мен на малко име, че прокарвам решенията си", каза Борисов по адрес на атаките срещу него заради срещата му с турския президент Ердоган, последвана от предаване на посланията му на преговорите в Берлин с канцлера Меркел.

Той даде пример за прокарани лично от него решения, например затварянето на "Балканския път" на бежанците.

"Това е ежедневната работа на един премиер, когото чуват", каза българският министър-председател.

"Вчера Доналд Туск един час си е говорил с мен какво искам да се вкара в дневния ред на Европейския съвет в Братислава", посочи той. - Казах и на Меркел, и на австрийския канцлер, че най-ме дразни изречението "България, не сте сами", настоя той.

"Трябват ни техника, трябват ни хора, конкретни решения", отсече Борисов.

"И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата", откровен бе премиерът в отговор на въпрос за високото неодобрение според социологическите проучвания от страна на българските граждани на политиката, която южната ни съседка води.

"Ако обаче въпросът се зададе като: "Искате ли война с Турция?", отговорите няма да са такива", категоричен бе Борисов за настроенията на българите.

"Въпросът е ако дойдат всички на тази ограда, тя ще удържи ли", попита риторично Борисов.

"Ще стреляме ли по тези хора. Няма ли всички правозащитни организации да дойдат да питат защо. Значи ще трябва да ги пуснем вътре в страната, въпросът е тогава какво ще каже българският народ по това решение", попита той и заключи: "Има две тежки решения, между които трябва да се избира, ако не седнем да преговаряме с тях - да молим да държат бежанците от нашите граници. Зоната за сигурност трябва да е на сирийска територия, за да бъдат бежанците по домовете си. Ако не е там, ще е в България, или в Гърция. Опитите това да се предотврати ли значи да си васал на Турция, останалите от ЕС васали ли са", ядоса се премиерът, на твърденията, че е говорител на Ердоган пред Европа.

"Говорител на Ердоган, пощенски гълъб - това някой идиот само може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Колио преди 7 години
От три П.у.кИ. хУ.Я Ако и,простелите гернаджии предложат някоя от гореизброените луковици и бъде избрана то костинбродските си е укрито престъпление.
97
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До белия *** направо мисля,че *** сами си коментират по между си.
96
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
От сега си личи,че Радев ще е кукла на конци.На където му каже Нинова, на там ще се обръща.Ако Борисов ви се вижда като тиква,този е направо кратуна.Няма да гласувам за него.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква наглост ще ставал президент смаза бизнеса продаде държавата на гадните американски окупатори,народът беден,битовата престъпност е в разцвета си само герберските фирми работят.Нещо маи са се замечтали че ще векуват.
94
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Анонимен той не знае НО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ --ЗНАЕ--НАЛИ ТОЙ Я ..НАБЛЮДАВА ..И ОДОБРЯВА
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ПЛАКАТИТЕ, И ПОПЪЛНЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ ВЕЧЕ СА ГОТОВИ. ОСТАВА САМО ЧУВАЛИТЕ С БЮЛЕТИНИ ДА СЕ ОФОРМЯТ.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 2021 ГОДИНА Я МЕЧКАТА, Я МЕЧКАРЯТ.
91
1
 
2
 
! Отговори
БЕЛИЯ ТРОЛ преди 7 години
До всички които четете:Наясно сте че над 80% от коментарите са написани от 2-3 трола, нали?
90
1
 
5
 
! Отговори
минаващ преди 7 години
До vesoабе,весо,да не четеш опорните точки на кри-сталина, бре?
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Печатницата в Костинброд вече е готова с плакати,афиши и всякакви други реклами за кандидата на ГЕРБ.Леле каква омерта-никой досега да не може да разбере кой е кандидата.Да предложим награда за този,който го издаде.Какво ще кажете.
88
22
 
5
 
! Отговори
veso преди 7 години
Борисов е достоен и отговорен премиер . На правилната страна сме и за винаги !!! Колкото и да *** руските хибридни агенти времето вече е на наша страна ! Русия изостана много цивилизационно . Ние сме в НАТО завинаги ! Русия въпреки хибридната воина не може да направи нищо и затова тероризира съседите си от злоба !!!
87
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи кога ще довършиш така наречената ограда с Турция,която си е една мрежичка и за която казваш,че не знаеш колко струва?М-р председателят на България не знае колко стотици милиони е хвърлил за бутафорната си ограда,т.е.дава толкова,колкото му поискат.Така се харчи народна пара-с широка ръка.Изберете си го пак,но не се оплаквайте после.
86
3
 
24
 
! Отговори
Скромно мнение.., преди 7 години
Сега целта на банкянският пощенски гълъб не е президентския пост.Първо ще разпредели някой и друг милион от евросредствата в спестовния си влог,а после според астрологичните прогнози ще се кандидатира и за президент.Важното е , в каква позиция ще се окаже тогава Меркурий,че сега е в позиция-лява ръка в десен джоб...
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Право се ядосва. Той що дупи е дал и само говорител да го класират
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е ***,ама не е глупав.Знае кога да се кандидатира за президент.През 2020 год.няма да има вече еврофондове,а до тогава и ножа и моркова ще са в неговите ръце.Е,ако не се намери някой истински патриот,а не тези-измислените в момента,който да го катурне от власт.
83
5
 
22
 
! Отговори
иван преди 7 години
пак за мъни, келепир наший банкянски сатир уж във полза на народа -но е всъщност за изгода, президент ще го играе, e, накрая то се знае в тези мъжки временатука в нашата държава,че за власт се дупе дава .
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да ни баламосва по телевизията,да потърси сметка на министърките си Кунева и Павлова за милионите които харчат за да се рекламират за пешкири,запалки,хвърчила и всякакви други простотии,а в същото време пенсионерите се редят на опашка пред пунктовете на БЧК за помощи от ЕС-бисквитки,макарони,леща.Дано не са с изтекъл срок на годност.Докъде ни докара Бокоооо.
81
1
 
24
 
! Отговори
Бреей.., преди 7 години
Не мога да разбера,тоя що се нерви от истината.Всичките му приказки са мижи да те лажем.Ако все още има някой,който му вярва,препоръчвам му да се прегледа.Борисов отдавна е национален предател 1 в България.Той плю върху националните интереси в интерес на своите...Президент ли-Боже упази!!!!!
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента Меркурий бил ретрограден и затова не можел да посочи кандидата си за президент.Какво ли още му говорят звездите?
79
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще гласувам за Каракачанов.Човекът поне ще води политика в интерес на Българияи на българския народ