Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва

Премиерът се вбеси, че го наричат "говорител на Ердоган"
Обновена: 1 сеп 2016 09:07 | 1 сеп 2016 09:01,
149
Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се кандидатира за президент, но на следващите избори, след пет години.

Така той отвърна на предизвикателството, отправено му от кандидата на БСП за "Дондуков" 2 ген. Румен Радев, който провокира министър-председателя да се яви на вота през ноември, като настоя, че ако това стане факт – той ще го бие.

"Ще се кандидатирам за президент на следващите избори. Тогава ще съм вече на възраст. Той (ген. Радев – бел. ред.) прекрасно го знае това, затова сега е ербап", отсече Борисов пред bTV.

Още по темата

Премиерът коментира, че има астроелемент в избора на датата, на която ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент.

"На 2 октомври ще е минал ретроградният Меркурий. Малко на шега, но и това го има,Катя Захариева най-ме тормози с това, "издаде" той правосъдния си министър. Той вече е настъпил, така че на 2 октомври ще кажем нашия кандидат. Като го обявим, ще пуснем и всички материали - плакати, картички, видеоклипове, така ще отговорим и на тези, които твърдят, че нямаме кандидат, т.е. ще се види, че предварително са отпечатани", разказа Борисов.

Премиерът изброи три евентуални кандидатури на умни, доказали се... жени - Йорданка Фандъкова, Румяна Бъчварова, Кристалина Георгиева. Но кагегорично отказа да насочи предпочитанията си към някоя от тях.

"ГЕРБ съществува благодарение на хората", така той отговори на обвиненията за неуважение към избирателите, защото не казват отрано номинацията си.

"Нека минат президентките избори, които практически ще са вот на доверие, тогава ще видим за рокади в кабинета", очерта той срока за промени в правителството.

Премиерът пресметна, че от ЕС за охраната на границите ни са влезли 108 млн. лева.

"Искам в пъти повече. Някои се дразнят, че световните политици говорят с мен на малко име, че прокарвам решенията си", каза Борисов по адрес на атаките срещу него заради срещата му с турския президент Ердоган, последвана от предаване на посланията му на преговорите в Берлин с канцлера Меркел.

Той даде пример за прокарани лично от него решения, например затварянето на "Балканския път" на бежанците.

"Това е ежедневната работа на един премиер, когото чуват", каза българският министър-председател.

"Вчера Доналд Туск един час си е говорил с мен какво искам да се вкара в дневния ред на Европейския съвет в Братислава", посочи той. - Казах и на Меркел, и на австрийския канцлер, че най-ме дразни изречението "България, не сте сами", настоя той.

"Трябват ни техника, трябват ни хора, конкретни решения", отсече Борисов.

"И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата", откровен бе премиерът в отговор на въпрос за високото неодобрение според социологическите проучвания от страна на българските граждани на политиката, която южната ни съседка води.

"Ако обаче въпросът се зададе като: "Искате ли война с Турция?", отговорите няма да са такива", категоричен бе Борисов за настроенията на българите.

"Въпросът е ако дойдат всички на тази ограда, тя ще удържи ли", попита риторично Борисов.

"Ще стреляме ли по тези хора. Няма ли всички правозащитни организации да дойдат да питат защо. Значи ще трябва да ги пуснем вътре в страната, въпросът е тогава какво ще каже българският народ по това решение", попита той и заключи: "Има две тежки решения, между които трябва да се избира, ако не седнем да преговаряме с тях - да молим да държат бежанците от нашите граници. Зоната за сигурност трябва да е на сирийска територия, за да бъдат бежанците по домовете си. Ако не е там, ще е в България, или в Гърция. Опитите това да се предотврати ли значи да си васал на Турция, останалите от ЕС васали ли са", ядоса се премиерът, на твърденията, че е говорител на Ердоган пред Европа.

"Говорител на Ердоган, пощенски гълъб - това някой идиот само може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Правилно мой човек,добре си се ориентирал.Тогава парите от Европа ще спрат,няма далавери защо ти е да си мин.председател,президенското място ще ти бъде добре.А някой ахмак ще ти оправя бакиите и ще ти връща дълговете,а ти калдаръм кокона -президент!!!!
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Официално отчитат, че пришълския ,,поток'' е 3 пъти по малък от този през 2015 г., което означава към 10 пъти по малък от 2013 г. по това време.В същото време постоянно ни плашат с милиони пришълци, всеки ден оповестяват с трагичен вид колко били заловени /правилно е задържани/ в София, оградата, Валери НФСБ и не знам кво си. Спекулация, за да се оправдае слугинажа на Бойко към Турция. Гърция още не е предала летците, камо ли някакъв бизнесмен.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом САЩ и Русия харесват Бойко ,кои сте вие ,че ще го сменяте?Всички други са в трета глуха и чакат Бойко да им подхвърли далаверка и за техните фирмички,със охота чакат да се гласува нов външен дълг щот Бойко им раздава кат на палета по 5200 лв на калпак,един не каза ама аз не ги искам тез пари ,един не ги върна и всички заедно създадоха кворум и гласуваха 13 милиарда дълг,хахах.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюеше по ген.Радев,но се изпусна и призна,че го е слушал и изпълнявал препоръките на генерала.Ще слушаш и изпълняваш,като от нищо не разбираш.
54
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай бойко комунисти
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вицепрезидент ще му е Викторчо Николаев а Анито Цолова говорителка
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поканват го вчера в Парламента, той презрително не им обръща внимание. Днес обаче рано призори се изтъпанчил в БТВ. Е, господа електорални единици и мадами, коя институция е водеща в Бойкостан - НС или Водещите телевизии?
51
0
 
18
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Борисов голяма бъчва си станал..Трябва по-често да биеш дузпи и не по два пъти,а повечко и да се засилваш по отдалече-да се раздвижиш ...И чети малко история ,за да видиш какво представляваш като премиер-тези които те избират са от твоя сой,но това не те прави по-добър.И гледай да избереш пак някой като Плевналиев та съвсем да се закопаеш...
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте го пред кое знаме говори !!! Май снимки липсват в бг пресата, а?
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щял да даде милиони лева на общините с кметове на ДПС.Разбрахте ли сега на чия подкрепа разчита?
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това не е съвсем вярно: ,,Така той отвърна на предизвикателството, отправено му от кандидата на БСП за "Дондуков" 2 ген. Румен Радев, който провокира министър-председателя да се яви на вота през ноември, като настоя, че ако това стане факт той ще го бие.''------------------------------------Хекимян поиска от Радев отговори на въпросите си с ,,Да'' и ,,Не'' и когато запита ако Бойко Борисов се яви на вота ще го победи ли, той естествено отговори каквото трябва.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тогава жив ли ще е ?
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали искахте да знаете какво си говорил с Ердоган и Меркел.Ето,той ви каза.Отишъл в Турция и се изрепчил на Ердоган/нищо,че оня го е привикал/.После отишъл в Германия и се изрепчил на Меркел/нищо,че гогато тя му говори,той си записва и я гледа като пале/.Вервайте му.
45
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ни е жив и здрав премиера щот по добър едва ли ще намерим.Умен и достоен човек е Борисов,голям държавник и патриот който мисли за България
44
2
 
17
 
! Отговори
Ай наздраве преди 7 години
Слага навсякъде жени щото е комплексар!Те го слушат и се подмокрят като им говори!Просто са послушници , той конандва чрез тях един вид маши в Боковите ръце,!Всички бабички над 60 са влюбени в Мутрата , затова има гласове , затова и България е в това окаяно състояние , от *** поданици!!!!!!
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ритнитопковеца:"Игрхме,па после се смеяхме,мешахме..."Какъв стил,какъв изказ...
42
1
 
14
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Какво да мачка бре? Та той и шайката му са комунисти и то по- големи от всички други!Я малко прочети миналото на партийните вождове плюс това на Прецедента!
41
4
 
24
 
! Отговори
Боко и Матриала преди 7 години
Боко как мнипулира матриала малеее , и тъпите хорица не могат да се усетят , влиза им под кожите с тъпизми , уличен диалект , лъжи и простотия! И Матриала се кефи , тоя е един от нас!:)*** народ - слаба държава!Разбирате ли , просто болшинството от Народа е изпростяло, кухо и наивно!Дори малкото умни хора да искат промяна няма как да се случи от глупави гласоподаватели!!Това че от едно обаждане си хвърлят всичките спестявания през терасата говори защо Герб е на власт и дерибейства!
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бойко! Мачкай комуни3ите!
39
2
 
20
 
! Отговори
същя преди 7 години
До Анонименкакво говориш Този си прави кефа с властта и хич не му е еня за теб за мен и много други МАТРЯЛА ВСЕ ОЩЕ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ И ПОНЕЖЕ е МАТРЯЛ ЗА КИРПИЧ изпада в умиление а пък тои го прави на балама