Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва

Премиерът се вбеси, че го наричат "говорител на Ердоган"
Обновена: 1 сеп 2016 09:07 | 1 сеп 2016 09:01,
149
Борисов – президент, президент, но... през 2021-ва
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се кандидатира за президент, но на следващите избори, след пет години.

Така той отвърна на предизвикателството, отправено му от кандидата на БСП за "Дондуков" 2 ген. Румен Радев, който провокира министър-председателя да се яви на вота през ноември, като настоя, че ако това стане факт – той ще го бие.

"Ще се кандидатирам за президент на следващите избори. Тогава ще съм вече на възраст. Той (ген. Радев – бел. ред.) прекрасно го знае това, затова сега е ербап", отсече Борисов пред bTV.

Още по темата

Премиерът коментира, че има астроелемент в избора на датата, на която ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент.

"На 2 октомври ще е минал ретроградният Меркурий. Малко на шега, но и това го има,Катя Захариева най-ме тормози с това, "издаде" той правосъдния си министър. Той вече е настъпил, така че на 2 октомври ще кажем нашия кандидат. Като го обявим, ще пуснем и всички материали - плакати, картички, видеоклипове, така ще отговорим и на тези, които твърдят, че нямаме кандидат, т.е. ще се види, че предварително са отпечатани", разказа Борисов.

Премиерът изброи три евентуални кандидатури на умни, доказали се... жени - Йорданка Фандъкова, Румяна Бъчварова, Кристалина Георгиева. Но кагегорично отказа да насочи предпочитанията си към някоя от тях.

"ГЕРБ съществува благодарение на хората", така той отговори на обвиненията за неуважение към избирателите, защото не казват отрано номинацията си.

"Нека минат президентките избори, които практически ще са вот на доверие, тогава ще видим за рокади в кабинета", очерта той срока за промени в правителството.

Премиерът пресметна, че от ЕС за охраната на границите ни са влезли 108 млн. лева.

"Искам в пъти повече. Някои се дразнят, че световните политици говорят с мен на малко име, че прокарвам решенията си", каза Борисов по адрес на атаките срещу него заради срещата му с турския президент Ердоган, последвана от предаване на посланията му на преговорите в Берлин с канцлера Меркел.

Той даде пример за прокарани лично от него решения, например затварянето на "Балканския път" на бежанците.

"Това е ежедневната работа на един премиер, когото чуват", каза българският министър-председател.

"Вчера Доналд Туск един час си е говорил с мен какво искам да се вкара в дневния ред на Европейския съвет в Братислава", посочи той. - Казах и на Меркел, и на австрийския канцлер, че най-ме дразни изречението "България, не сте сами", настоя той.

"Трябват ни техника, трябват ни хора, конкретни решения", отсече Борисов.

"И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата", откровен бе премиерът в отговор на въпрос за високото неодобрение според социологическите проучвания от страна на българските граждани на политиката, която южната ни съседка води.

"Ако обаче въпросът се зададе като: "Искате ли война с Турция?", отговорите няма да са такива", категоричен бе Борисов за настроенията на българите.

"Въпросът е ако дойдат всички на тази ограда, тя ще удържи ли", попита риторично Борисов.

"Ще стреляме ли по тези хора. Няма ли всички правозащитни организации да дойдат да питат защо. Значи ще трябва да ги пуснем вътре в страната, въпросът е тогава какво ще каже българският народ по това решение", попита той и заключи: "Има две тежки решения, между които трябва да се избира, ако не седнем да преговаряме с тях - да молим да държат бежанците от нашите граници. Зоната за сигурност трябва да е на сирийска територия, за да бъдат бежанците по домовете си. Ако не е там, ще е в България, или в Гърция. Опитите това да се предотврати ли значи да си васал на Турция, останалите от ЕС васали ли са", ядоса се премиерът, на твърденията, че е говорител на Ердоган пред Европа.

"Говорител на Ердоган, пощенски гълъб - това някой идиот само може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2001 година бяхме по икономическо развитие преди Румъния,а сега ,защо ни докараха до тук?Европа наля доста пари ,как бяха оползотворени те?Защо затънахме за повече от 25 млрд заеми ,кой ще връща тези дългове направени от гербарите до този момент?Ама след 5 год.европейските пари свършват...няма да има вече това "папане"...тогава ще си го изберат за президент!Хитрец!
77
0
 
19
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
И все пак:магаре ли ще сложи за президент или магарица?
76
1
 
30
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛЪТ ОТ СИК преди 7 години
освен да командва биячите какво друго знае. Най-добре да си ръководи лейтенантите от ЗАТВОРА. Там му е мястото на гражданина Борисов.
75
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев всички го видяха как сричаше на пресконференцията. Нищо не става от него. Да ходи да си харчи 20-те заплати и обещаното от Москва!
74
2
 
13
 
! Отговори
ИБРИК НА ЕРДОГАН преди 7 години
а не говорител е тоя ТЪПАН с въздух
73
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се готви КриСталинка за президентка, тъй рече Боко! Данчето не ще, щото като кмет краде повече Бъчварката не ще, щото братушките имат папка за нея, а краварите я ненавиждат, самия Боко ако се кандидатира, очаква го съдбата на Кенеди. И кой остана - КриСталинка... Като президентка ще си седи и ще гледа умно, ще посещава наводненията и бедствията, ще чете от листче и опа - мандата минал. И напролет наш Тиквун прави предсрочни, печели с малко и кани БСПто за коалиция. Всички доволни!
72
19
 
8
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Чета коментарите и не мога да ви хвана филма... Тролчета ли сте, глупави ли - не знам...Хубаво е да има критичност, но тва си е просто хейт. Кой беше по-добър от тиквата? И аз не го харесвам, но кой ще се справи по-добре в момента? Май забравихте преди 2009 каква коалиция управляваше...Просто ситуацията е супер вгов.няна. Който и да е на негово място ще бере само негативи. Разберете, лесно решение няма и човека си го казва.
71
1
 
11
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
По-точно НИКОГА!
70
0
 
18
 
! Отговори
Помним, преди 7 години
че един дето се гласеше за патриарх не успя да дочака...а тоя както е тръгнало ще го гръмнат по поръчка на някой от дивите му началници, изоставен през годините, безпринципно и целесъобразно. Вече не може да се коментира, че е фурнаджийска лопата, повече му отива сравнение с вентилатор.
69
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и генерал Радев е развалина.Авиацията износва бързо и пенсионира рано. Подбора в Долна Митрополия е по слаб от този във факултет Гасене на пожари и снегорини.
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам една развалина която едва ли ще издържи до 2021-ва! Сега разбирам защо Роско толкова много прокламираше 2020! :)
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако обявят сега кандидатурата на Йорданка, няма да е редно тя да се появява на предстоящите столични мероприятия по рязане на ленти, а такива предстоят. Та кампанията си върви.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най лошо за Националната ни сигурност и външната ни политика ще е ако на Бойко му се схванат кръста и лицевите мускули.
65
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 2021 шъ имали още БГ?.
64
1
 
17
 
! Отговори
Двуликия Анус преди 7 години
Забелязал съм следната зависимост на седянката в бтв. Първо изакваме няколко неща било външно политически, било вътрешно такива. Оставяме да се утаят в утайника и да поизветреят. След това отдела по пиар начертава въпросите и отговорите и Дънинг- Крюгер отива да успокои раята, че е най- големия. Малко просташки хумор, малко '' голяма политика'', щипка усмивки и две супени лъжици строгост и справедливост.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като все призовават за единство в трудните за държавата времена, вчера също в НС, що не подкрепят и те ген. Радев и ето ти единство. Не! Пълно игнориране по всички въпроси, сетне - Нека се обединим около нашите успехи. А вие какво правехте под прозорците на Орешарски?
62
0
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Вероятно тогава вече ще се е скрил някъде от народната любов и няма изобщо да му е до избори
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Похвали ген. Радев ,,Беше прекрасен командир на ВВС! Какво му трябваше да се кандидатирва на мястото на Йорданка!!!?----------------------------------------Все пак си е признание! Генерала трябва да изпълни един лупинг специално за тези думи. Само, че на кои ВВС е бил командир, след като такива липсват.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не за пръв път казвам,че Бойко няма да се кандидатира сега за президент,защото не би оставил друг да разпределя евросредствата,които ще ни дават до 2019 год.После-може.До тогава Али баба и четиридесетте разбойници ще са се нагушили яко и може да се пробват на по-спокойни постове,а следващия премиер да му мисли.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството да си кара мандата, но президента не трябва вече да е от Герб.За да не си вирят толкова човките, да станат малко по скромни и работят по усърдно.То сега какво - Разплула се Лили Мощната, трещи от самодоволство, увеличава винетките и когато им кажеш нещо напротив, то се репчи - ,,Щом народа ми е гласувал доверие, значи правилно съм направила винетката 100 лева. И това е минималното и народа го разбира.''.