Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
24/7 преди 7 години
Янаки,стига с тая политика!!!Кажи нещо ново.
200
0
 
1
 
! Отговори
Бомбето преди 7 години
До 274За незнаещия от посочения номер за сведение - на 60 милионна Франция осъдени и наказани 10000 човека. На 8 милионна България осъдени от Народния съд и екзекутирани 2700 жертви без право на обжалване и незабавно изпълнение на присъдите. А БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА 4-5 месеца след "великата дата" са избити според различни източници /Някои от които от Партията/ между 24000 и 30000 човека. /Ако греша моля поправете ме/
199
3
 
4
 
! Отговори
seira преди 7 години
АЛОООО ... "КУКУВЦИТЕ"!!!ВИЕ ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕТЕ АУДИТОРИЯТА С КЛИШЕТАТА "КОМУНИЗЪМ", "СОЦИАЛИЗЪМ" И Т.Н.?НЯКОЙ ОТ ВАС, ПОНЕ ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА СИ, ДА Е ВИЖДАЛ ИСТИНСКИ КОМУНИСТ?!ИЛИ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА НИ ЗАЛИВАТЕ С ЛЪЖИ, ЧЕ ОБЩЕСТВОТО, В КОЕТО ЖИВЯХМЕ ДО 1989 г. Е БИЛО "РЕАЛНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ" (ТОДОР ЖИВКОВ)?СЛЕД 09.09.1944 г. В БЪЛГАРИЯ СЕ УСТАНОВЯВА "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ" (ПО СТАЛИНСКИ МОДЕЛ), КОЙТО НЯМА НИШО ОБЩО С ПОНЯТИЕТО "СОЦИАЛИЗЪМ" (КАРЛ МАРКС)!!!АМАН ОТ ЛЪЖЦИ И Т_Ъ_П_А_Н_А_Р_И !!!
198
3
 
4
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До АнонименЗа незнаещите след ВСВ във Франция са осъдени на смърт над 10 000 души и присъдите изпълнени. Така е въпрос на гледна точка да се даде определение на термина "червен терор".
197
2
 
5
 
! Отговори
До 274 преди 7 години
Във Франция техният Народен Съд осъжда между 30000 -50000 човека. Такива съдилища е имало навсякъде за колаборационизъм
196
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нюрнбергски процеси осъждат на смърт 12 душиНародният съд у нас осъжда на смрт 2730 душиСледователно, у нас има 227.5 пъти повече виновници за ВСВ отколкото в Германия. Ние сме световен лидер
195
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите-русофили винаги са работели против България и българския народ . Безродниците, под диктовката на Москва признаха съществуването на "македонската нация", караха хората от Пиринския край да се пишат "македонци" и ако Тито и Сталин не бяха се скарали през 1948 г. щяха да предадат Пиринския край на Югославия!
194
2
 
7
 
! Отговори
До 269 преди 7 години
Абсолютен лъжец.................................си. В БГ никога не е имало окупационни войски освен сега Американски.
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия *** така и не разбраха, че комунизма е бил за определени другари, а те са били в миманса. Ощепрез 2005 година другарят Овчаров им каза в прав текст7 "НЕ СМЕ ВИ ОБЕЩАВАЛИ ДА ВРЪЩАМЕ КОМУНИЗМА" и направиха ортаклък с царя и Доган по формулата 3:5:8. Сега Янаките, който е абониран за парлбамента от 1991 година насам пак ще ги излъже. Хак им е! Огледайте се бе -Корнелия -седесарка. Георги Гергов -седесар. Това са водачите ви. А вие бълнувате за комунизъм!
192
4
 
5
 
! Отговори
западно от Омуртаг преди 7 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на дядото на Александър Йорданов, подпоручик Константин Йорданов, войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7 г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.
191
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на соц-а у нас бяха разположени ядрени оръжия на големият брат и поне 5 000 солдата. За каква независимост става дума след като всички наши генерали без изключение бяха минали московската академия и бяха щателно зомбирани от кгб-то
190
3
 
9
 
! Отговори
Народния съд преди 7 години
Само да припомним на самозабравилите се демократори, че Народният Съд не е творение на БКП. Народният Съд, по подобие на Нюрнбергския процес, е създаден от Съюзниците - САЩ, Великобритания, СССР и Франция, с цел денацификация. И всички тези "жертви" на Народния Съд са едни най-обикновени фашисти - убийци и престъпници. Духовните бащи на съвременните демократори.
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 260.................защото мога да ти обясня няколко неща.................Нищо не можеш да обясниш русофиле, освен да пръскаш долнопробна руска пропаганда. Освен тези 100 милиона долара Русия ни дължи и 26 тона злато изнесен в Москва през 1959 г. под предлог, че БНБ не издържала ядрен удар. А Козлодуй и всичко е платено и надплатено.
188
3
 
3
 
! Отговори
Добри Стаматов преди 7 години
Дядо Тошо бил казал че социлизма е недоносче. Ами той последните години беше тотално изкукал, защото ако беше с всичкия си нямаше да даде властта на гладните акули които се увъртаха около него и дълги години получаваха само огризки.
187
3
 
6
 
! Отговори
До 261 преди 7 години
В момента България е много с много по-малъка независомост отколкото по време на комунизма. Днес ние имаме на територията си американски окупационни войски. По комунизма такива имаше ли а ? Аман то лъжци
186
1
 
8
 
! Отговори
До 260 преди 7 години
Я дай да ги видим тея пари откъде идват защото мога да ти обясня няколко неща. Например във формата на дотации с суровини на цени под пазарните България всяка година е получавала 500мил долара помощи от СССР. За подарените оръжия самолети итн. да не говорим. За развитието на науката итн.. също. Само Козлодуй е достаъчен.Какво разви окупациония американски корпус в България освен *** ?
185
5
 
6
 
! Отговори
До 262 преди 7 години
Тодор Живков беше достатъчно добър политик да зане как да използва влиянието на СССР и да създава условия за развитие на Българската икономика. Нещо което новите ни западни *** не могат да направят.Тодор Живков в сравнение с американската неоколониална администрация в БГ е титан
184
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв политик е Тодор Живков?Марионетка, която слуша радио кремъл
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великата съветска държава ни е помагала и сме живеели добре, като държанка на мутра. На такава плоска лъжа и децата в детската градина няма да ви повярват, другари. Опитайте нещо по-умно, знам че е трудно, но все пак опитайте
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 255................че СССР помагаше със суровини, пазари...............Русия още ни дължи 100 милиона долара от СИВ, неплатени сметки руско-червен лъжецо. Ето как ни е помагала русия!