Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
6
 
! Отговори
До 200 преди 7 години
Нерде Ямбол нерде Стамбул. Случайно сме живели и ние преди 89-та. България беше райско и спокойно място за живот. Имаше ограничения ,но възможностите да изживееш един нормален спокоен живот без да те страх че ще останеш без работа че ако се разболееш няма да можеш да си платиш лечението ГО НЯМАШЕ. Хората никога не са искали да сменят системата. На първите митинги хората искаха само КОМУНИЗЪМ с човешко лице. НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ КАПИТАЛИЗЪМ. ТОЙ НИ БЕШЕ НАТАРАПЕН
140
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите са безсрамници! Поемат вината с мезета... "На зло куче-зъл прът"
139
3
 
0
 
! Отговори
do 177 преди 7 години
Zashtoto znaiat, che sme Ruski hora v kraina smetka. A i Russia veche ne e balama da plashta na takiva kato nas i Gurcite. A i tiahnoto plashtane ne e bez reciprochnost!
138
1
 
0
 
! Отговори
да, ама не преди 7 години
До Един българицелта е да се лумпенизира българина, докато не може да направи разлика между Слънчев бряг на Черно море и "Слънчев бряг"-концлагер в Ловеч.
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 201Бригадите ги е имало защото е имало толкова продукция че хората не са смогвали да я прибират. Сега няма....имаше бригади защото всичко живо избяга от селата и нямаше кой да работи. Само баби и дядовци в ТКЗС-тата. В Западна Европа без бригадири сигурно са умирали от глад по твоята комунистическа логика.
136
5
 
4
 
! Отговори
До 196 преди 7 години
А точно така. Защото в полето е било едно ама и там над 50% от хората са били без земя и са работили само за храна.Когато са взели земите на всички са осигурили възможност за цялото население да се възползва от тях не само на отделни хора. И ТАК Е ПРАВИЛНО.ЗЕМЯТА КАКТО ВОДАТА И СЛЪНЦЕТО СА БЛАГО НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ.
135
3
 
0
 
! Отговори
истината преди 7 години
Газта, беше КОНКРЕТНИЯ ПОВОД мекерето Борисов да уволни Трайков.Интерконекторните връзки са най-лесния, евтин, и бърз начин за отпор на руския газов терор.И за да не се изградят и до сега, типично в стила на чалга- премиера се пусна лакърдията за джапанките, плажа и т.н., подета от чалга-медиите, пригласяни от чалга-електората
134
4
 
3
 
! Отговори
До 193 преди 7 години
Ха Ха Ха. Е и това какво точно трябва да представлява....... Нека хората които са яли нещата тогава и сега да кажат кое е било по-истинско...... Ходил си на бригада пиши се ,че си бил от потърпевшите от режима. Бригадите ги е имало защото е имало толкова продукция че хората не са смогвали да я прибират. Сега няма....
133
1
 
4
 
! Отговори
без лъжи и гайни преди 7 години
комунисти=фашисти Партията на Хитлер е:НационалСОЦИАЛИСТИЧЕСКА германска работническа партия; Ръководител: Адолф Хитлер (1921 1945)
132
1
 
4
 
! Отговори
патриот преди 7 години
За Руските братята "освободители-окупатори" в Добруджанската епопея.Ген.Колев: "Войници, врагът и от където и да иде, отвсякъде е враг!"
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Републикачемодан, вакзал, масква, а?
130
2
 
4
 
! Отговори
Геноцид 89-2016 преди 7 години
Демокрацията и капитализмът е отговорн за това че в България под формата на псевдо реформи вече 25г. се упражнява системен геноцид над населението на България.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1733. Огромни консервни заводи за продукцията която имаше и осигурени пазариабе каскет ти в такъв завод влизал ли си? На студентска бригада съм гледал *** социалисти как газят с ботуши в камарите с грах и ги поливат с маркучи. После граха заедно с част от калта отива направо в бурканите - здравословна и екологична храна :)
128
3
 
5
 
! Отговори
НАПОМНЯМ преди 7 години
Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.
127
4
 
7
 
! Отговори
НАПОМНЯМ преди 7 години
Комунистическият режим е отговорен за това, че:4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;в) лишаване от право на собственост;г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;д) възпрепятстване на свободн
126
2
 
5
 
! Отговори
Република преди 7 години
Република Чиста и Свята! Не американизациоглобализация!
125
5
 
2
 
! Отговори
НАПОМНЯМ преди 7 години
Комунистическият режим е отговорен за това, че: 2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
124
4
 
4
 
! Отговори
До 178 преди 7 години
*** ти знеш ли какъв е бил поминъка на селяните а до 1944 а ? Повече от половината селяни едвам са свързвали двата края. Имали са работили са за една коричка хляб на хората които са имали земята. ЗНАМ ГО ЗАЩОТО БАБА МИ И ДЯДО МИ СА ИМАЛИ ДЕКАРИ С НИВИ И СА ИМ РАБОТИЛИ СЕЛЯНИТЕ ЗА ХРАНА. БАБА МИ СИ Е ДАЛА ВСИЧКИТЕ ЗЕМИ ДОБРОВОЛНО В ТКЗС-то.так са били 90% от хората. И до последната с минута вярваше че така е правилно. Знеш ли как се обработват планински земи а ? НИКОГА НЕ СИ ХВАЩАЛ РАЛО
123
4
 
3
 
! Отговори
НАПОМНЯМ преди 7 години
Комунистическият режим е отговорен за това, че:1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 175Хайде да не говорим че социалистическа България имаше по истинска икономика от сегашният световен балон.затова социалистическа България с могъщата си икономика стигна до купонна система :)