Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е закона да влезе в сила и пропагандата на комунистически идеи да се наказва със солидна глоба, обществена работа или затвор. Както и агитацията в полза на чужда държава!
160
3
 
5
 
! Отговори
До 228 преди 7 години
Аргументите свършиха почнаха обидите. Ами няма аргументи нали всички виждаме. Всяко едно общество преразпределя благата. Преди 89-та се правило така. Земята е била обащи и всички са ползвали благата и. Заплатите са били сходни и разликите са отивали за. БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, Наука, Култура ,Спорт......Сега са ниски защото отиват за олигархията............. В Скандинавско данъка е 70% за някои хора. Някой му викат комунизъм :)
159
1
 
7
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
Всички май се въртим около едно и също - кой разби родината ни .Комунистите или сините им последователи марксисти НПО .Всички са единодушни - България е съсипана.
158
5
 
6
 
! Отговори
мда преди 7 години
Ако говорим за ТКЗС всичко почва трудно ,но има визия за бъдещето .СДС разби всичко без никаква визия за после .Остави пазара да реши .И той реши .Мутрите да са силата ,а останалите навънка.Колко ще издържим така.
157
2
 
4
 
! Отговори
До 225 преди 7 години
Те са платени *** от НПО-тата. Виж те си живеят добре след 89-та....
156
3
 
4
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 7 години
Все още няма отговор за система по-добра след 89-та от такава преди 89-та.
155
4
 
6
 
! Отговори
равносметка преди 7 години
Ген Радев трябва да спечели и да се арестува Иван Костов и после да бъде разстрелян незабавно в името на народа.
154
5
 
6
 
! Отговори
АМАН ОТ ЛЪЖЦИ преди 7 години
Времето на Социализма за Българското село беше РАЙ. Можете да го видите по статистиките за къщите построени по времето на лошият комунизъм. БГ селянина живееш много добре тогава. В ТКЗС-то се работеше до обед след обяд на двора..... След 89-та се унищожи всичко.............Сега селата са пусти.ПОМНИМ ОЩЕ ПОМНИМ
153
4
 
5
 
! Отговори
До 219 преди 7 години
Моля те прочети Българските писатели Елин Пелин ,Йовков, Чудомир. Прочети да видиш огромното "богатство" на българският селянин. Прочети да видиш защо всички са се натискали за някоя държавна служба.Защото са давали пари. ЗАЩОТО ВСИЧКО ДРУГО Е БИЛО НАТУРАЛНА РАЗМЯНА АМАН ОТ НЕДОУЧЕНИ..... Едан градушка е обричала на глад всички......... Белчо и Сивушка си припомни. Градушка на Яворов.Е затова унищожиха образованието за да се пръкнат такива умници
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Костов даже няма лице да излезе и да даде характеристика на прехода. Защо ?
151
3
 
3
 
! Отговори
До 213 преди 7 години
Ей така Възползва се цялото общество от това. земята се окрупнява и се обработва много по-добре и се възползва от машини,съоръжения итн...Тук обаче е имало едно нещо което е трябвало да направят. не трябвало насилствено а просто да сложат едни данък 70% и така е щяло да стане доброволно ама не са имало школовката на западният двуличник. ЗЕМЯТА КАКТО СЛЪНЦЕТО И ВОДАТА Е БЛАГО НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ЗАЩОТО ОТ НЕЯ СЕ ХРАНИМ.Левски го е казал не турците са страшни а нашите собствени богаташи
150
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво така еДори и Герб го знаят затова и напуснаха залатаАко беше за теглене на кредит от още 20 милиарда щяха да си натискат парцалите До последно в Пленарна Зала
149
0
 
5
 
! Отговори
българин от Пирин преди 7 години
До Червения Партизанин-московско мекереАман от възродителни процеси. Ленин прекръстил казанските българи, московските мекерета прекръстили пиринските и охридски българи на македонци..."На зло куче, зъл прът"-Тодор Александров
148
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно другари, догодина правиме новата народна република с вожд Пеевски. Много ще се радваме.
147
1
 
5
 
! Отговори
без манипулации преди 7 години
До дО 205 Там са съдени колаборационисти, тук елита на нацията .Димитър Талев/Железният светилник/, Димитър Пешев/спасителят на десетки хиляди български евреи/осъден отт.н."народен съд" на 15г. концлагер за АНТИСЕМиТИЗЪМ... Милиони евреи от цял свят са му признателни, а в сградата на Съвета на Европа в Страсбург, наред с бюстовете на основателите на Обединена Европа, е поставен и неговия бюст
146
6
 
4
 
! Отговори
Червения Партизанин преди 7 години
Да живее червеното знаме, трябва да има нов възродителен процес. И нов 9-Септември.
145
5
 
11
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До До 196Когато вземат земите на моите предци,в селото ми започват да управляват хора,които не са имали забит кол!Голтаци,потомствени мързеливци.Моят пра-прадядо,бежанец от Одринска Тракия,с няколко деца започва от нищото и за едно поколение родът ми е бил заможен.Честни и работни хора попадат в мелницата на довлечената от майна си от чужда армия ком.власт.Та как от моята сега земя трябва да се възползува мързеливия и некадърника,за моя сметка и откъде-накъде?
144
4
 
9
 
! Отговори
българи!!! преди 7 години
Днешния Путин-вчерашния Хитлер!Ген.Колев: "Войници, врагът и от където и да иде, отвсякъде е враг!"
143
6
 
4
 
! Отговори
дО 205 преди 7 години
нАРОДЕН СЪД Е ИМАЛО ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ КОИТО СА БИЛИ ПОД НЕМСКА ОКУПАЦИЯ. Във Франция са избити над 50 000 човека колаборационисти. В България са няколко хиляди. Между 3- 8хиляди
142
4
 
4
 
! Отговори
да, ама не преди 7 години
Зах .СтояновВъв време на Румелия продаваше се изцяло село Иникой. Отиде да го купува една руска баришня, която си е въобразила, че и братушката е такова животно, каквато е руският мужик. Пазарлъкът с турците станал вече, когато се явява при баришнята една депутация от околните българи: навоселци, изворци, марковчени и пр. Те заявили на баришнята, че България не е Русия, че ако тя посмее да купи селото, то с балон трябва да слиза в имуществата си.