Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?

Българските социалисти са републиканци, настоя Янаки Стоилов
8 сеп 2016 12:44,
301
Загрявка за утрешния 9.ІХ: Република или глобализация?
Снимка: БТА

Ден преди паметната за БСП дата 9 септември социалистите излязоха с декларация, в която защитиха републиканското управление, установено по време на комунизма и обявиха, че то е заплашено от глобализма. 

Червеният депутат Янаки Стоилов припомни събитията от средата на 40-те години на миналия век, когато с референдум мнозинството българи решават страната да бъде обявена за република. Това става точно преди 70 години - на 8 септември 1946 г. 

"Българските социалисти са републиканци", каза Стоилов. Той призна, че Първата българска република ще се запомни с диктатура на пролетариата и държавни граници, трудни за пресичане на Запад. В същото време обаче това било време на строеж и небивал демографски ръст. 

Стоилов обясни, че това време ще се запомни с много подръжници и малко явни, а по-късно и много скрити противници. 

Социалистът обясни и че през 90-те години на миналия век е дошло време на безразличие, безперспективност. Той допълни, че те, заедно с олигархията и глобализацията, са се превърнали в заплаха за републиката - не само у нас, но и по света. 

"Искреното застъпничество за парламентарното управление е противопоставяне срещу всяка безконтролна власт", каза Стоилов.

Той призова в предстоящите избори кандидатите ясно да заявят позициите си за парламентарно управление, за миграцията, ТПТИ и други повели на съвременната република. 

По време на декларацията на социалистите ГЕРБ напуснаха залата. Преди това на трибуната имаше кратка схватка между управляващи и опозиция заради искането на социалистите декларацията да се излъчва пряко по БНТ и БНР.

ГЕРБ обвиниха БСП, че са само 19 души в залата и сами излязоха от нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
5
 
! Отговори
До 258 преди 7 години
Тоя овчар е най0големият политик на България от освобождението и. А това което направи тогава е най-големият подарък които ни остави. Това поне ни спаси от сътбата на Косово, Босна итн....
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да не забравяме, че през периода 1984-88, от България под мъдрото ръководство на един овчар от правец са изгонени 500 000, за 4 години населението на страната намалява с 5%.
179
2
 
4
 
! Отговори
До 255 преди 7 години
Ами факт е в България се живеело по добре от СССР до 89та. Това може да ти говори за това че СССР помагаше със суровини, пазари, итн.. за сметка на себе си. Сега САЩ и ЗЕ само взимат от нас
178
2
 
5
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД преди 7 години
Ще дойде време и периода след 89-та ще бъде наречен с истинското му име. ГЕНОЦИД. Да в момента държавата ни и населението ни са по-зле дори след войните.загубата на население заради реформите които са скритото име на геноцида България е намаляла с 1/4 от населението което е имала 1989г. И вие ми говорите за 1944........................10.11.1989 е най-мрачната дата в историята на България. Дори Русия като процент от населението губи по-малко след ВСВ
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза, че ИЧР на НРБ е по-висок от този на съветите. Защо така другари?
176
2
 
2
 
! Отговори
До 253 преди 7 години
ИЧР приятелю измерва много по важни неща от консистенцията на изпражненията в зависимост от хранта която си изял . Намя да ви ограмотявам. Има я статистиката има и wikipedia от 1990г когато е взета за Бг стаистика за 1987 до наши дни. Може да видиш какво се включва в него. за момента няма по-универсален индекс за измерване на състоянието на обществото като цяла не НПО-***. за тях индекс няма
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЧР индекса на ООН явно не е отчитал режима на тока, водата и празните магазини
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я пак кажете на кое място е била НРБ в света, че умирам от смях. Значи сме ги изпреварили западняците пък аз да не знам?
173
0
 
2
 
! Отговори
До 241 преди 7 години
за твое съжаление ИЧР индекса е на ООН не е комунистически.
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важното нещо което се е случило на 9 IX 1944 e лишаването на МАЙКА БЪЛГАРИЯ от независимост
171
0
 
1
 
! Отговори
До Бай Тошо преди 7 години
Хе-хе, недей така бе човек ти разби сърцата на твоите верни поддръжници с това изказване.
170
0
 
9
 
! Отговори
Истински Комунист преди 7 години
Основна вина за сегашното пропаднало положение имат червените мошеници от БСП които се преставиха за наследници на БКП и бай Тошо, а целта им беше да ограбят държавата. Те подкрепиха с три ръце делото на *** за приватизация под масата, което си беше чисто разграбване.
169
3
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Другари, социализъма е едно недоносче!
168
3
 
7
 
! Отговори
Брахмапутра преди 7 години
Едно време при соца си мислехме че сме голяма работа защото не знаехме какво има отвъде. Бай Тошо като отишъл във ферегето му падна шапката. Каза че упдаъчните капиталисти са построили по-добър социализъм от нас.
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ фалира
166
3
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Наглостта на другарите няма граници...
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на социализма Сидни Шелдън минал няколко пъти през НРБ и е описал с няколко реда какво е видял
164
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато БСП празнува, народа ни плаче
163
2
 
3
 
! Отговори
До 234 преди 7 години
Ех тоя фашизъм вари го печи го все до там стига. Уж демократи ама само когато им отърва
162
6
 
7
 
! Отговори
До 231 преди 7 години
За съжаление всички статистики за благополучието на Бг селянина през социализма и преди това те оборват. Вземи показателя Индекс на човешко развитие преди 89-та 26 място сега около 60-то.Трудно е да го обориш нали