Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас

Как граждани извън ЕС придобиват имоти у нас, попита той
Обновена: 22 сеп 2016 17:28 | 22 сеп 2016 17:20, Петя Славова
327
Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов поиска руският депутат Пьотър Толстой да бъде наказан с лишаване от възможността да посещава страната ни, заради невъзпитано поведение. Това свое желания Митов написа на страницата си във Facebook: „Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Още по темата

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.”

Накрая статусът на Даниел Митов завършва така: „Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано.”

Новоизбраният руски депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой стана особено известен у нас със скандалното си изказване, че страната му ще купи цяла България, а „половината от крайбрежието вече е купено” .

По-късно той обясни, че се бил пошегувал и не искал да обиди страната ни и нейните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам забрана за Митов да влиза в България!Мушмурока не може дума да обели самостоятелно по всякакви проблеми в международен план, без да е наизустил някоя директива на ЕС . Сега си намери тема за изява. Никой няма да купува България. Предлага се безплатно!
142
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чуствам как зимата ще седим на студенои зимата ще ни се види много студена ,сурова и дълга.
141
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов си е свършил работата като е защитил честта на България. Русофилите го плюят защото мразят България. За тях всеки успех на България е кошмарно изживяване и всяка трудност повод за радост.
140
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че копаме риковъръбъл шейл газ от Добруджа и няма да купуваме от Русия! Ние че си копаме риковъръбъл шейл газ, а шейл газта ще си се рикорърва и ние па че си копаме - просто кеф!
139
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции.***Tolstoi napravi zaiavlenie. Nikyde ne e prediavil pretencii. Pretenciite sa na turkie.
138
7
 
7
 
! Отговори
т преди 7 години
Боже боже до кога ще пишат за толстой няма други проблеми тук
137
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България няма абсолютно никакъв избор. Русия може да поиска всякаква цена за газта и България или трябва да плати, или да мръзне. Няма кой друг да достави газ на България в близките 50 години.
136
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как граждани извън ЕС придобиват имоти у нас, попита той***Mai e zabravil, che i turcite sa izvyn EU... no za tiah ne se seshta!
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопАбе, приятелю, ние купуваме ЕВТИНА газ от ***.Другарю, а защо квичите като недоклани прасета, че купувате скъпа газ от Русия?
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXАми чакай да стане, да цъфнат налъмите.... чакай си споко...
133
0
 
4
 
! Отговори
дааам преди 7 години
Къдравата Сю може да иска много работи но в крайна сметка си остава само с дълъг *** предмет в гащичките и с особен бял лепкав сос върху муцунката ;)
132
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Анонимен 196Ти да не си прекали със Стар Трек, А?Как си го представяш де ни превземат,а?Въобще имаш ли представа, че живота не е американски филм.Пий нещо и си лягай.
131
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До SpaceXЩе видиш умрялото си лице от глад в огледалото.
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мое ли да сте толкова прости.Толстой го е казал това по нареждане на Путин,с цел да се види какви са настроениата в БГ.за Русия и далие дошъл момента да ни превземат.Атози момент бъдете сигурни ще дойде.
129
2
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До ШопЧовече логиката ти е супер повърхностна.Руската газ си е руска евтина или не.Другите газопроводи ще ги пълнят пак с руска газ.Пожелавам ти да си купуваш американска, но ще ти стигнат ли паричките.О, съвсем не се съобразих ти най-вероятно преживяваш зимат под юргана и в тракане на зъби.Нищо не се притеснявай САЩ се грежат за това да си добре замръзнал.
128
2
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До Слава Укран !Ха ха ха.Виие поне разбрахте ли, че се наиграхте яко?!Стига сте избивали собствения си народ.
127
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До АнонименМи защо купувате от Русия скъпа газ бе? Не купувайте от Русия - купувайте евтина шистова газ от САЩ----------------- Абе, приятелю, ние купуваме ЕВТИНА газ от ***. Благодарение на Великите САЩ, който ги навряха в миша дупка, свалиха цените и сега им изкупуваме нефта и газа на половин цена. Анадънму? Вече никой не се оплаква от руските цени - доволни сме и друг газопровод ни не требе.
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още му го джвакат толстоя на Толстой....
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXСамо дето няма газ за прехваления хъб, впрочем никакъв хъб бе се строи, всичко все още е на ниво разговори, дори договор няма, и още никой не проявил интерес да инвестира. Строи се само в празните глави на някои. Газов хъб никога няма да има по простата причина, че нито има газ, нито някой има икономически интерес от него.
124
4
 
4
 
! Отговори
РККА преди 7 години
не знам защо се дърпат нашите управници и вместо да продават на изток искат да подаряват на запад...а за този мушморок балканския Румцайс мисля че прекалява с холивудските продукции от зората на демокрацията ,ако сте забелязали почти всички министри изпълзяха от фондации със странни наименования и неясни функции,и с още по неясни финансови източници.същото е и с ТВ,преса ,журналисти...муцат алтъни и плюят на изток....