Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас

Как граждани извън ЕС придобиват имоти у нас, попита той
Обновена: 22 сеп 2016 17:28 | 22 сеп 2016 17:20, Петя Славова
327
Митов иска забрана на Толстой да влиза у нас
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов поиска руският депутат Пьотър Толстой да бъде наказан с лишаване от възможността да посещава страната ни, заради невъзпитано поведение. Това свое желания Митов написа на страницата си във Facebook: „Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Още по темата

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.”

Накрая статусът на Даниел Митов завършва така: „Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано.”

Новоизбраният руски депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой стана особено известен у нас със скандалното си изказване, че страната му ще купи цяла България, а „половината от крайбрежието вече е купено” .

По-късно той обясни, че се бил пошегувал и не искал да обиди страната ни и нейните граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ,пак ще бъде прецаканата жертва в борбата за влияние между Русия и САЩ.
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов ти си луд.
121
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 7 години
И аз това се питам, Митов - как граждани на анадола и израел изкупуват земята на България!
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само едно женско-ти.
119
7
 
9
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Толстой, па като се е затърчал да идва в България... А мека китка като Митов да се прави на мъж е доста смешно... Плевнелиев две .
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз ще си построя опера.Нищо,че не мога да пея.
117
8
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
От къде го намери този Митов бе Бойко? То бива бива излагане, ама този въобще не е нормален, камо ли да е министър. Махни го. Не че има кой да сложиш, но виж по паркингите към морето може да намериш някой. Сто процента ще е по-свестен.
116
2
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abre ...... Bolgari eden Rusin ahahahaaaa prdna.... cela vlada na Bolgarija gi napolni gakite.... ajde sega cela Evropa vi se smee...
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтина газ ще има само тогава когато Б.Б И ГЕРБ,започнат да ядат само БОБ.
114
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, само като те погледна и отивам да си търся хапчетата против повръщане.
113
6
 
12
 
! Отговори
Дявол преди 7 години
Боже, прибери си вересиите иначе ще се намеся аз. Този Митов плаче за мен.
112
5
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Тоя министър, който даже беше забравил кирилицата, тоя ли служи на нашите интереси????Министър ли казах? Извинявам се. Администратор,колониален администратор, назначен от метрополията, за да знае в колонията какво се върши от първа ръка, и да каже "официалното" мнение на глас, но мнението на кукловодите от метрополията..
111
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До TAMARA IVANOVNAТамара, оставам с чувството, че това го пожелаваш на себе си...
110
5
 
14
 
! Отговори
Анти-САЩ преди 7 години
А аз искам забрана за Митов да влиза у нас.
109
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен 95докато България беше с Русия:- Престъпниците не бяха в затвора - бяха на власт- Почиваше се не два пъти годишно, а целогодишно, защото не им се плащаше- Нямаше решетки, защото нямаше какво да се открадне- Имаше само един монополист - и то какъв БКП - и само той ни грабеше- Вярно е имаше храна за всички, но това важи за животните, а на хората им трябва нещо повече...
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До: 29Виж какво, бежанците от Сирия също идват с много пари, не по-малко от тези на руснаците.И те си плащат и купуват.
107
5
 
6
 
! Отговори
помне6т преди 7 години
До ХАДЖИ ГЕНЧОКакви трилиони бе или руснак или руско самосъзнание с български ген (и то увреден).Знаеш ли как се живееше през руското робство? Точно в *** не случайно Русия даже техния приятел Депардио я оприличи на ***.Заплата колкото да ти стигне за копанка буламач, жилище ще имаш ако партийният секретар и директора решат и то ако отговаряш на хиляди условия. Вярно че вноската беше 20-30 лв. но на 90 -100 лв. заплата какво става.Минимална пенсия 25 лв. За какво говорим.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tvoita jena e angli4anka kupi li si apartmv bg
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Iskai sabrana sa emigrantite v bg a ne sa tosi smeschko a i saschto posvolihte rusnazi i dr da kupuvat imoti a i turzi. S kasina rest kitaizi uj i dr schweizarzite gi nama
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е станало дума на интервюто с българската журналистка за това, че руснаците купуават имоти в България, той сам ли е започнал да си говори за това, или? Що не пуснат цялото интервю?