Откъм парламента: Властта се разпада или червена мъгла пада

ГЕРБ и БСП пак се хванаха за гушите заради ставащото в парламента
29 сеп 2016 13:22,
34
Откъм парламента: Властта се разпада или червена мъгла пада
Снимка: Булфото

ГЕРБ и БСП влязоха в задочна словестна схватка за това каква е причината за провала на днешното заседание на парламента. 

Социалистите обявиха, че буксуването показва, че управляващото мнозинство се разпада. Според ГЕРБ пък бойкотът показва, че БСП започва да сгъстява червената мъгла и цели връщане на тройната коалиция.

Още по темата

"Въпросът е кой управлява - госпожа Цецка Цачева,  която не може да събере депутатите от ГЕРБ, г-н Цветан Цветанов, който прави конференция по тероризъма по време на заседанието на парламента или г-н Борисов, който привиква депутати по кръстовищата, за да търси кандидатът за президент на ГЕРБ?", попита говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. 

Той посъветва управляващите да не страхуват толкова от вота на недоверие, който социалистите ще внесат.

"Така или иначе кабинетът на ГЕРБ си отива, предсрочните избори са неизбежни", каза Бойчев. Той обясни, че към идеята на социалистите да се иска оставка на правителството има "неподозирано голям интерес" и в момента текат консултации. 

Според него това било разбираемо, защото "България и нейната репутация станаха за посмешище на световната дипломатичсека сцена". 

От ГЕРБ пък обвиниха социалистите, че разгръщат "сериозна пропагандна война" срещу управляващите.

"Външната политика започва да се ползва като прийом за разрешаване на вътрешнополитичиски въпроси, БСП започва да сгъстява червената мъгла", каза депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев.

Според него изплува "фигурата на проваления политик Орешарски и явно започва реабилитация на старата тройна коалиция".

Той  обвини управляващите, че създават негативно мнозинство: "Свикнали сме БСП да се държи безотговорно, но не мислим, че българската дипломация трябва да става заложник на това".

Десислава Атанасова пък обясни, че БСП нямат достатъчно подкрепа за вот на недоверие. Според нея би било странно АБВ, които "довчера твърдяха, че няма да седнат с лъжци на една маса, а днес да са в сговор с БСП срещу кабинета".

Тя обвини социалистите, че превръщат подкрепата на кабинета за Кристалина Георгиева в разменна монета за дребни политически игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БСПНСГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E и ..? след една минута съм забравил за БСП
21
8
 
5
 
! Отговори
Ganio преди 7 години
Заради подкрепата на гадната комунистическа фамилия Бокови , АБВ и червените са готови да свалят властта - нещастни ***!!!
20
8
 
11
 
! Отговори
тв преди 7 години
До Анонименсякаш по време управлението на БСП и ДПС имаше голямо законие?!Глупости.
19
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво от това, че управляващото мнозинство се разпада.По-важното е че държавата се разпада или по-точно - вече я няма държавата.От както на власт е ГЕРБ е пълно беззаконие
18
17
 
10
 
! Отговори
БАН преди 7 години
Ако случайно, по някакъв начин още веднъж БСП влезе във властта в България ще останат 5 млн, от които 1млн ***, 2,5млн пенсионери и 1млн ученици.
17
1
 
30
 
! Отговори
popa преди 7 години
абе кви червени , кви мъгли бе, кой го интересува - народа живее зле и емигрира , вземете се в ръце и помислете за обикн.българин !!!
16
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че герб си заминават, няма съмнение. Но ще е добре, новият президент ген.Радев да нициира смяна на Конституцията и президентско управление. Както в Русия, както в САЩ.
15
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радио кремъл съобщи че у нас има правителствена криза, спуснаха опорни точки и терористичните клетки се задействаха
14
5
 
33
 
! Отговори
ЪСБСБ преди 7 години
ОСТАВКА И ТО ВЕДНАГА НА ВСИЧКИ
13
1
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До не гласуващКато си не гласуващ защо изказваш мнение кой да дойде на власт?Такив като тебе нямат думата.
12
3
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Че тя мъглата се не е вдигала,винаги си е била тъмна и непрогледна за нормалните човешки същества,колкото до червените зомбита ,те имат по особени сетива за ориентация.
11
1
 
20
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До Анонимен 8Сложих ти минус, защото каза половината истина. Сега кажи и за гербаджиите, костовистите, царистите.Ако не желаеш, скрий се, не демагогствай.
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-Кворума в парламента е работа на управляващите.Цитат на ББ от предишния парламент
9
4
 
30
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
"Свикнали сме БСП да се държи безотговорно, но не мислим, че българската дипломация трябва да става заложник на това" Не знам дали е бойкот или просто е имало много отсъстващи по други причини, но иначе гербаджиите това и заслужават. Колко пъти за проваляли заседания в предишното Народно събрание с простото обяснение на Бойко "Не сме ние длъжни да осигуряваме кворума в тоя парламент. Това е работа на управляващите".
8
12
 
31
 
! Отговори
не гласуващ преди 7 години
По добре да се върне на власт Тройната коалиция от колкото сегашното управление на ГЕРБ вместо да повишат заплати и пенсии те ни заробиха с безчет милиарди външен дълг койт и внуците ни ще плащат и едва ли ще го изплатят.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не съм длъжен да им осигурявам кворум" - така казваше Борисов при Орешарски когато неговите депутати не се регистрираха в заседанието.
6
0
 
19
 
! Отговори
вино и ракия преди 7 години
есен е, треба се бере гроздето, затова ги няма в парламента. като застудее пак ще се сврат дружно до радиаторите да си дебатират.
5
28
 
25
 
! Отговори
Руски подлоги преди 7 години
Путин им свирна като на евтини прсти***ки и *** веднага скочиха да бутата правителството
4
16
 
9
 
! Отговори
varban преди 7 години
ISKAIMSE NA KRADLIVITE KOMUNIAGI NO HTE POCHAKAT DOSTA
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сик вече е Цик Боко печата ли бюлетини,печата...точно като евро ги вижда :)