Парламентът без кворум. Кой виновен, кой не?

Управляващи и опозиция се винят взаимно за проваленото заседание
Обновена: 29 сеп 2016 10:38 | 29 сеп 2016 10:37, Камелия Цветанова
19
Парламентът без кворум. Кой виновен, кой не?
Снимка: Булфото, архив

Управляващи и опозиция се обвиниха взаимно за проваленото заседание на парламента.

Зам.-председателят на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ, който днес направи три поредни опита да събере нужния кворум, за да открие пленарното заседание на депутатите, упрекна БСП и ДПС, че бойкотират работата на Народното събрание.

Още по темата

Според него депутатите от опозицията са били в зала, но не са се регистрирали като явно причината за това е решението на правителството да подкрепи Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН, вместо Ирина Бокова.

"Дали си заслужава заради една кандидатура да се блокира работата на институциите?! Дори се чуха подвиквания "Да дойде Кристалина Георгиева да осигури кворум", коментара той.

Според Алиосман Имамов от ДПС задължение на управляващите е да осигурят кворума, а не на опозицията. Той настоя, че няма основание да се търси връзка с кандидатурата на Кристалина Георгиева и проваленото заседание.

"Въпросът е преди всичко на процедура. Доколкото ми е известно в момента ГЕРБ има някакво мероприятие, което е в противоречене с правилника за работата на Народното събрание, който забранява да се провежда такова по време на заседание", обвини от своя страна депутатът от ДПС.

Имамов смята, че ако има още провалени заседания, значи "мирише" на предсрочни избори. Той съобщи, че ДПС все още няма решение дали ще подкрепи БСП за внасянето на вот на недоверие срещу правителството за провал във външната политика.

Димитър Главчев пък постави под съмнение изобщо възможността да бъдат събрани нужните 48 подписа за внасянето му, защото БСП има едва 38 депутати и призна, че инициативата не го притеснява.

Съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов отсече, че неговата парламентарна група няма да подкрепи инициативата на БСП, защото реално вече сме в предизборна кампания.

Според него обаче е нужно да има сериозен и реален дебат за външната политика, защото през "последните 20 години ставаме смешни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората се чудят как да изкарат някой друг милион вие за работа ги търсите .Ами засрамете се това може да им е последния мандат.
14
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
"депутатите от опозицията са били в зала, но не са се регистрирали" Не знам дали е направено умишлено, но иначе гербаджиите това заслужават. Колко пъти за проваляли заседания в предишното Народно събрание с простото обяснение на Бойко "Не сме ние длъжни да осигуряваме кворума в тоя парламент. Това е работа на управляващите".
13
7
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Путин извика на спешен инструктаж другаргата Русофилкова и Поган ефенди.
12
3
 
5
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Не бе, отишли са в приюта за магарета, щото са разбрали, че е швейцарски и тичат да запазят място та да не ги изпревари някой!
11
8
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
От "другия бряг" е манталитета ти,русофилке мила.
10
2
 
7
 
! Отговори
до жибор преди 7 години
Жиборчо, това " жибор" много таккова едно нежно, мазно. Да не си от " другия бряг" ?.
9
8
 
3
 
! Отговори
До 8. преди 7 години
В Месеца на Глигана съм- искаш ли да те опрася,русофилке?
8
5
 
3
 
! Отговори
До 7. преди 7 години
Опашката беше правилна- съветът ти беше неправилен.
7
2
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Значи не си се наредил на правилната ОпашкаПробвай от следващият мед.кабинет
6
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
Задължение на мнозинството е да осигури кворум. Явно не може да се справи и с тази задача и трябва да си ходи.
5
11
 
4
 
! Отговори
Жибор- до Комент.4 преди 7 години
Вече ходих,но пред кабинета на лекаря гинеколог имаше огромна опашка от старчоци русофили,всичките с оплаквания от паническо напикаване- затова не успях да говоря с него.
4
2
 
10
 
! Отговори
до 2 Жибор преди 7 години
Под влияние на наркотични вещества мозъкът пройзвежда халюционации ( миражи) . Идете на лекар гинеколог за да ви предпише незабавно лечение.
3
1
 
21
 
! Отговори
teo преди 7 години
БЪЛГАРИНО, ОПОМНИ СЕ!!! ЕТО ЗАЩО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА С "ДА" И ИМ НАМАЛЕТЕ СУБСИДИИТЕ ОТ МИЛИОНИ! ДАЖЕ 1 ЛЕВ ИМ Е МНОГО!!! БЪЛГАРИНО ИЗХВЪРЛИ ТЕЗИ ГОТОВАНЦИ ОТ ПАРЛАМЕНТА, КОИТО ЖИВЕЯТ НА НАШИЯ ГРЪБ!!! БЪЛГАРИНО ГЛАСУВАЙ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА, ОК??? ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ХОДЯТ НА РАБОТА КОГАТО СИ ИСКАТ! СТИГА ТОЛКОВА!!!
2
14
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Руската агентура е бясна от решението на нашето правителство- затова се случват тия неща.
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според него обаче е нужно да има сериозен и реален дебат за външната политика, защото през "последните 20 години ставаме смешниСмешни я И не "ставаме"а "станахме"Благодарение на Герб и Мафията отдясно