Русия срещу Кристалина? Митов не чака вето...

Външният министър разясни, че първите й резултати няма да са бомбастични
30 сеп 2016 14:30,
140
Русия срещу Кристалина? Митов не чака вето...
Даниел Митов. Снимка: БТА, архив

Външният министър Даниел Митов не смята, че последната реакция на Русия към кандидатурата на Кристалина Георгиева за шеф на ООН, означава, че Москва ще наложи вето на избора й. 

Снощи Русия е поискала разяснение за сменената номинация на България, което според Митов е техническо доуточняване, а не възражение.

Още по темата

В отговор на него Съветът за сигурност решил да разпространи писмото на премиера Бойко Борисов за сменената кандидатура до всички държави-членки на ООН.  

"По този начин Кристалина Георгиева става официално единствената номинация на Република България за този пост", обясни външният министър. 

Той поясни, че единствена номинация означава, че българското правителство е отменило решението си за номинация на Ирина Бокова и оттук нататък единственият ни кандидат е Кристалина Георгиева. 

Според Митов това, че две българки ще се състезават в битката, не е прецедент. Такъв случай имало и в първите години на ООН, когато е имало двама претенденти от Норвегия и единият е спечелил. 

"Ние бяхме длъжни да дадем на източноевропейската група и на България сериозен кандидат. Взехме тежко решение, което не е спонтанно. Това е суверенно право и решение на българското правителство. Смятаме, че Георгиева има големи шансове да е сред сериозните претенденти", каза още външният министър. 

Според него аргументите на БСП да иска вот на недоверие заради сменената номинация са изключително слаби. Митов е убеден, че социалистите критикуват предизборно. 

"Ще работим с всички сили, за да съберем максимална подкрепа от Източноевропейската група, за да се представи г-жа Георгиева добре на изслушването", каза още Митов. 

Той припомни, че състезанието за нея започва сега и не може да се очаква още първите резултати да са бомбастични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ Е РОДОЛЮБЕЦ.ТОЙ Е ГОТОВ ДА ПРОДАДЕ ВСИЧКО НА ЕВРОАКТЛАНТИЧЕСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ САМО ЗА ЕДНА ПОХВАЛА.А ИНАЧЕ КРАДАТ ЯКО. ГЕРБ Е ГРУПИРОВКА С ЯВНА КОРУПЦИОННА СТРУКТУРА.
68
19
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До Анонимен 89: "очакват Путин да дойде да ги освободи за трети път".Искате да кажете ЗАРОБИ трети път.ТИЯ ХОРА ЗА КОИТО ГОВОРИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ НЯМАТ ЛИ?
67
0
 
16
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До помнещФакта, че за един ден си сменя по два или три пътя мнението говори, че работи за много западни господари и пълни банковата си сметка на гърба на народа. От такива родолюбци нямаме нужда.
66
4
 
22
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Защо до сега работихте срещу Бокова? Русия трябва да наложи вето на Георгиева за да разбере този ***, че като е *** на САЩ трябва поне да е тих като водата.
65
17
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
До 123Не знам какъв *** е Боко, но на фона на Гоце, запалката Р.Овч. разните ниновци герговци и вся осталная *** както казват вашите любими господари той е абсолютен родолюбец и най важното самосъзнанието му е българско а не като на изброените по горе руско.А ако искаш да знаеш какво е "НИЩЕТА, МИЗЕРИЯ, СРАМ, УНИЖЕНИЕ, УНИЩОЖЕНИЕ" трябваше да живееш като обикновен гражданин при тошовият социализъм под руско.
64
8
 
24
 
! Отговори
123 преди 7 години
ГЕРБ= ГРОБ,СМЪРТ, НИЩЕТА, МИЗЕРИЯ, СРАМ, УНИЖЕНИЕ, УНИЩОЖЕНИЕ, МАФИЯ И ВСИЧКИ ОТ ГРОБ, ГОВОРЯТ ВЕЧЕ, С ИНТУНАЦИЯТА И СТИЛА НА *** Б О К О, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И СЕ ВСЛУШАЙТЕ.
63
5
 
16
 
! Отговори
celiat text, do #35 преди 7 години
ябълките на пазара струват по около 98 ст., а в училище се доставят по 4,92 лева;Крушите вървят по 3,80 лв. на пазара, но в училищата се доставят на цена от 6 лева. Портокалите струват по 1,10 лв. на пазара, но за учениците вървят по 4,26 лв., Mорковите струват по 92 стотинки, но за училище са 6 лева за килограм. Кашкавалът струва десетина лева, но в училищата е по 16 лева, Cиренето върви по пазара 6 лева, но в училищата се доставя по 12 лева"
62
0
 
5
 
! Отговори
до 87 izh преди 7 години
И ква е разликата ?. Нищо не си написал.
61
0
 
18
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
Давам й време до утре и ако не се класира първа или втора, я сменям с цеци.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката смр ат от "Дневник " е на амбразурата.
59
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До izhСамо около 40 000 са се настанили. Останалите са музерници със скъсани *** но гордо развяват червените знамена и очакват Путин да дойде да ги освободи за трети път.
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той поясни, че единствена номинация означава, че българското правителство е отменило решението си за номинация на Ирина Бокова и оттук нататък единственият ни кандидат е Кристалина Георгиева.""Според Митов това, че две българки ще се състезават в битката, не е прецедент."Не разбрах: две или една?
57
15
 
6
 
! Отговори
izh преди 7 години
Абе вие още ли не може да различите русофил от съветофил. В България това е държавата срещу 400 хил червени устати буклука награбени с народни пари !!!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов: Русия не ни е пращала писмо заради номинацията на Кр. ГеоргиеваНяма изпратено писмо, никой не е изпращал- така отговори министърът на външните работи Даниел Митов във връзка с издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева и появилата се информация, че Русия е изпратила писмо, относно нейната кандидатура.bree toia kompir sedeiki v kantorite moje da kontro;ira koi e izpratil li be? netrebva li da kaje ne e polu4eno. kompir!
55
0
 
21
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ ПУБЛИКУВА ЦЕЛИЯ ТЕКСТ НА ПИСМОТО НА БОРИСОВ ДО СТРАНИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ООН, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ВСЕ ПАК КАКВИ СА МОТИВИТЕ МУ?
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли значение коя от двете ще е.Дървото за нас ще си е е едно и също.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81Колко време ти отне да го назубриш?
52
2
 
25
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Поредно усиране на Митто исие.
51
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова, като истинска русофилка се бори против собствената си страна и в полза на Русия.
50
4
 
28
 
! Отговори
Grajdanin преди 7 години
Аз мислех, че целта е да де спечели лидерското място, а не че търсим "достойно представяне". Достойно щеше да се представи Бокова. Целият свят разбира що за мизерници сме ние. Кристалина какво точно направи за България? Май цял живот собствения *** си гледа?Смешници.