Говори политологът: Цачева – най-логичната кандидатура

Тя е почтен човек, настоя Първан Симеонов
3 окт 2016 10:14,
41
Говори политологът: Цачева – най-логичната кандидатура
Снимка: Булфото, архив

От гледна точка на институции и партии, Борисов е абсолютно прав в номинацията на Цецка Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ - най-логичното е председателят на Народното събрание да стане президент, коментира политологът Първан Симеонов.

"Друго преимущество на тази кандидатура е, че тя е почтен човек. Разбира се сега ще има известна доза ирония от хората в социалните мрежи. Но тази кандидатура носи и миналото и настоящето. Тя обаче стои най-неубедително като личен рейтинг", допълни Симеонов пред Нова тв.

Още по темата

По думите му Красимир Каракачанов е много сериозен конкурент на лявото. Марешки също би могъл да обере известен протестен вот.

"Дотук ГЕРБ или обстоятелствата са разчистили пътя на Цецка Цачева. ГЕРБ има съществена електорална преднина пред БСП. Но е изключително рано за прогнози. Психологическият момент е каква ще е разликата на първия тур. Гласовете, които ДПС държи като зестра, ще станат изключително важни на тези избори. Ако Орешарски събере добър резултат, това ще означава, че зад него има стои стабилен гръб. На втория тур вероятно ще има патриоти или реформатори, подкрепящи ГЕРБ", добави социологът.

Според Първан Симеонов Борисов се надява на известен дамски вот, защото кандидатът е жена.

"Борисов се надява Цачева да мине. Той може би интуитивно си дава сметка, че в определен момент ще има нужда от БСП. Борисов осъзнава, че има нужда от двупартийност", добави социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Унизен преди 7 години
Тя е мъж.
27
3
 
3
 
! Отговори
Цвък преди 7 години
И да скачате и да не скачате Цецето както казаха ще бъде президент!Цвъ цвъ е сръчен и успешен изборен технолог!Ненадминат!Както отбелязва "Да се свети името му"!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ТО В ГЕРБ ИМА ЛИ ТАКИВА? честни и почтени???
25
0
 
7
 
! Отговори
Въх не думай! преди 7 години
Друго преимущество на тази кандидатура е, че тя е почтен човек..Какво, напуснала е ГЕРБ?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аман от специалистиНе изказвам мнение,а анкетираме форума,конско копито такова!Преди да пишеш глупости използвай ума си,ако имаш такъв!
23
7
 
1
 
! Отговори
аман от специалисти преди 7 години
До 34 - ***/а е на *** сина/дъщерята !Мислете с ума си, ако имате такъв !Няма по-логичен и точен избор за кандидат. Всичко друго е збирщайн ( Ж.Ганчев и..., Митьо Пищова и ....), не осъществени амбиции ( Велизар Енчев и ...., Татяна Дончева и ....., Калфин и .....), бездличие ( Трайчо Трайков и ....), мащи в ръцето на някой ( Орешарски и ...), кукла на конци ( Румен Радев). Ако някой си въбразява, че ще прави външна политика извън тази на правителството дълбоко се лъже.
22
4
 
17
 
! Отговори
Цачева е: преди 7 години
1.Изключително проста жена (+)2.Много симпатична-от погледа й струи дълбока интелигентност и доброта ( - )
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тя ще спечели,овцете ще гласуват за нея.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
😅симпатяга!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За един кандидат на десницата са важни чистото минало и харизмата. Г-жа Цачева има дефицит и на двете. Членството и в признатата със закон за престъпна организация, БКП определено е смущаващо. Десните избиратели са доста чувствителни на тази тема.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй,тъй.Цачева е вярна другарка и Партия разчита на нея.Започна работа като стругарка защото изкара двойка на приемните изпити в университета.Но партията я изпрати да си доучи в РабФак(за младежите които не знаят тола означава Работнически факултет)и после завърши Право.Разбира се ,омъжи се за проверен партиен кадър в Плевен и после дълго се отблагодаряваше на Партията.Сега пак е в правилната Партия ,в която има повече комунисти и от БСП.Така ,че това е Нашия избор.А и протоколите вече са готов
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига с това грозната ца чева та грозната та грозната!От това че избираме от 22год... красавци като ефендито волен сидеров сме на това дереже!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задава се нов Прецедент в българската история!
15
1
 
20
 
! Отговори
СТРУГАРКА с РАБФАГ преди 7 години
3г. ЗАДОЧНО право СУ. После ЩАТЕН партиен секретар в съда в Плевен. Е това е достатъчно за да се вищо за "ЕКСПЕРТ" е новото "МАГАРЕ-ПРЕЗИДЕНТ" от ГЕРБ
14
1
 
15
 
! Отговори
Нед преди 7 години
До днес все едно не ни чакаха избори, вчера ГЕРБ си казаха кандидата и целия журналистически ешалон се смля да пише за нея.Погледнете се колко статии имате за последните часове откак са я номинирали.Да ва е..ва в *** ,при тая омраза дето върлува , не ви ли е срам да продължавате се подигравате с хората?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв политолог само?! Направо си е маркетингов корифей в редиците на герП
12
0
 
17
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
От такива "политолози' като Първан и от такива "политици" като това недоразумение сме на това дередже незавидно.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-логично е да разкараме Цачева от надпреварата още на първия тур.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи комунистката Бокова не може да заема поста шеф на ООН, а комунистката Цачева може да заеме поста президент. Я някой да обясни защо?
9
0
 
15
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Цецо недей да лъжеш. Комунист беше Славчо Трънски. Вие които бяхте партийни членове сте най обикновенна ***. Винаги близо до софрата.