Кристалина Георгиева категорична - няма да напуска поста си

Светът може би не е готов за жена генерален секретар на ООН!
Обновена: 6 окт 2016 20:43 | 6 окт 2016 20:40, Елка Василева
237
Кристалина Георгиева категорична - няма да напуска поста си
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

"Може би светът все още не е готов за жена генерален секретар на ООН". Това заяви българският кандидат за поста Кристалина Георгиева в интервю за Нова телевизия и БТА.

Това е първото изявление, което Георгиева прави, след като се завърна от Ню Йорк в Брюксел и пое отново поста си на заместник-председател на Европейската комисия.

Още по темата

„Българският премиер взе смело решение да даде последен шанс на Източна Европа да спечели тази позиция (бел.ред. – генерален секретар на ООН)”, каза Георгиева.

Тя определи новия генерален секретар на ООН Антониу Гутериш като "отличен дипломат".

"Все пак в мен остава малко горчивина, че нашият регион не успя да заеме полагаемото за нас място”, коментира заместник-председателят на ЕК.

Тя увери, че е дала всичко от себе си през краткото време, което имаше след издигането на кандидатурата й до избора на нов шеф на ООН.

„Благодаря на правителството, че ме подкрепи. Ние знаехме, че поемаме риск. Самата аз казвах, че за такова кратко време не знаем докъде ще стигнем. Имахме един последен шанс и България смело го използва”, коментира Георгиева.

Тя е категорична, че няма да напуска или да сменя работата си и ще довърши мандата си в ЕК докрай.

„Чух спекулации, че имам интерес към някаква друга работа в ООН. Искам да кажа съвсем категорично: не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа. Аз работа си имам. Отидох на мисия за нашия регион. Сега съм тук, веднага щом става ясно, че има избор”, заяви Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: кристалина георгиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма наглярка тая ... типична герберастка всъщност.
75
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка ! Веднага! Да си събира партакешите и да се измита.
74
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне от добро възпитание трябваше да поздрави сънародничката си Бокова за добрия резултат който постигна, но къде ти възпитание и стил у една нагла лелка, бивша преподавателка по марскистка политикономия във ВИИ Карла Маркс, днес отново заемаща номенклатурна позиция при властимащите.
73
1
 
49
 
! Отговори
Евромижитурка преди 7 години
Болни от амбиция слънчогледоподобни растения. Добре платени и високопоставени, за да могат да ни тъпчат и да ни обясняват кое е правилно, кое не е. Да може да ни обясняват колко са значими и са ни полезни, макар да са едни *** празнодумци, добре харчещи данъците ни!
72
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага бсп не щат бсп въведоха данък таксита бсп правят квото си искат честно казано гладна мишка що щото не са техните покраи бсп намразих политика е милата ми рода е доволна пробута си неините честито виж резултата и не се сърди а с лалев си на едно ниво
71
1
 
56
 
! Отговори
Вики преди 7 години
Едва ли има по-добър нагледен пример за наглост и безскрупулност. Това е КГ. Това е почеркът на необразованата, дошла с фалшификации на власт върхушка - правителство и назначена по министерства и службици рода и приближени. За нас остава търпение, да се правим, че не виждаме или арогантно да ни обясняват как да възприемаме. Скоро ще имаме първа възможност да покажем какво мислим за вас, господа!
70
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германски политолог: Издигането на Кристалина Георгиева беше политическа катастрофаБокова е единствената жена, която имаше шанс за ООН, но България сгреши фатално, казва Йохана Даймел
69
47
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова никога не е била БЪЛГАРСКА кандидатура , номинацията е на соц правителството по онова време под команда от Русия . С този ход се прецаква всякаква възможност да се избере човек от Източна Европа , защото след гафовете и с Палестина и Фоуклендските о-ви 2 от 5 в Съвета за Сигурност 100% ще наложат вето . Отдавна анализаторите алармираха , че Москва играе с няколко коня , е фаворита са оказа социалиста Гутериш . Запада пак проспа московитското коварство !
68
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоу , къде е Румяна Желева ??? Ако това е Елита на партия Герб .. представям си за останалите ((( Да си купи въже и да ходи да се обеси сама някъде ... В Япония за такова нещо си правят Сепуко , в България - С_екуро
67
4
 
45
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Сталинка "оставала".... Голяма "новина"! С нея и без нея, дори и да закрият поста и - все тая!? На никой не пречи, но не прави и нищо полезно на този си пост! Е, от време на време изпълнява поръчките на началниците си, като например да подлее вода на кандидат шеф на ООН! За сметка на нищоправенето обаче получава сигурно към 20 хилки на месец!
66
15
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 7 години
Казаха от Югоизточна Европа и нямат нищо против да е жена , това казаха от Москва , а Гутериш е точно от обратната страна на Европа !ДО 73 Гутериш беше шеф на социнтерна , организация пряко финансирана/дирижирана от Русия , чети и гледай повече !
65
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро кофражистаАбе не знам такава идиотия от друга страна да са излъчили 2 /двама/ кандидати, които да си подливат вода един на друг! Вероятно това е първи и единствен случай в историята на кандидатурите за шеф на ООН, което прави българската излагация пред Света тотална! Кво се правиш на луд, че не знаеш за какво става на въпрос? Явно само ти и тиквунените гербари и десебари не осъзнавате!?
64
3
 
23
 
! Отговори
London преди 7 години
Shame Kristalina Georgieva Shame
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 85А на бас, че и ти не знаеш защо.... "мразиш" Русия?!
62
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** кюлотите, сега СВЕТЪТ И ВИНОВЕН, бил незрял тя да го управлява. ОТВРАТ!!!
61
23
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 7 години
до до русофилитеЗначи си признаваш, че си руски платен ***? За разлика от теб, аз не приемам пари от никой, изкарвам си достатъчно. ТОЧНО ЗА ТОВА МРАЗЯ РУСИЯ БЕЗПЛАТНО, СТИГА ВЕЧЕ НИ "ОСВОБОЖДЕНИЯ" ОТ русия НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОРОБИТЕЛКА НА БЪЛГАРИЯ. СТИГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ, ДОКАЗА СЕ, ЧЕ ТОЗИ СТРОЙ Е ПОРОЧЕН
60
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинке сталинкееее не ти ли стигнаха милионите ***? За 2 милиона къща имаш в кравария и още искаш? Ще ти стигнат не се плаши. 2 на 1 на 2 и ще ти остане й излишък!
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Никола Москва никога не е казвала че на този пост трябва да е жена. Това е идея на сегашният генерален секретар на ООН. Русия казваше че трябва да е от Югоизточна Европа. Четете, а не повтаряйте това каквото пише по медиите.
58
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Бокич да си дава остаффката и да ходят на село да вадят картофи!
57
10
 
4
 
! Отговори
az преди 7 години
*** ... то тук всички негативни коментари от един човек писани?! сигурно само той си ги чете ...*** сменяйте малко стила беее...