Борисов на изпроводяк: Беше чест за мен, оставаме на разположение!

Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте, обърна се той към БСП
Обновена: 16 ное 2016 19:16 | 16 ное 2016 14:31,
186

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Беше чест за мен. Така премиерът Бойко Борисов завърши последната си реч като премиер на второто си правителство. Той разясни мотивите си да подаде оставка пред депутатите в пленарната зала. 

"Не съм обиден на никого", каза премиерът, отхвърляйки упреците, които чул. Отивал си, защото можел да разчете сигналите на обществото.

"Оставаме на разположение", обърна се Борисов към хората, за да знаят, че ако някой ден отново решат, той е готов да поеме властта.  Премиерът в оставка призова да се даде възможност на новия президент Румен Радев да направи служебното правителство, което да остане до предсрочните избори. 

"Ние ви вярваме. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте", обърна се той към БСП.

Борисов обясни, че продължителността на втория му кабинет е минала и най-оптимистичните му прогнози.

"Мислех, че максимумът му е една година", каза той и припомни сложната ситуация, в която е формирал правителството.  

Той обясни, че формациите, с които е направил кабинета, са били диаметрално противоположни, между които е нямало съгласие.  

Лидерат на ГЕРБ честити и от трибуната на парламента победата на БСП и обяви, че изборите са били едни от най-честните.

"Вотът в неделя даде ясно да се разбере, че обществото иска промяна", каза още Борисов и допълни, че е нормално да обвърже президентските и парламентарните избори, защото вече има нова партия, на която хората имат доверие.  

"Много от вас са се опитвали да ме уязвят, едни казват, че съм бил диктатор, други - султан. Какви ли не глупости съм чул. Управлението се дава от народа, когато той е разколебан, трябва властта да му се върне. Това е моето символ верую", каза още Борисов.

Очаквайте подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Х. , Винету Български, кой ще напълни хъба с газ сега ? Кой ще връща заемите ? Кой ще опакова блоковете с хартия? Мъка, Мъка, Мъка.
87
5
 
26
 
! Отговори
Бойкоооооо, преди 7 години
Да кажеш на червените "Управлявайте", пък макар и да е било с ирония, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ спрямо голяма част от тези, които те подкрепяха (останалите бяха и са пребоядисващи се мижитурки|!
86
6
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Заминавай още довечера при братя Галеви! ***!
85
10
 
28
 
! Отговори
за преди 7 години
затвор ще има ли за поредния "кредитен шут". ГРОБ умря. дано повече не видим този ***, който изтегли(крадна) 23 млрд.
84
7
 
25
 
! Отговори
Ky-Ky преди 7 години
Мат'ряла поумня!
83
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Иван... - но после искам да уведомиш форума, че си получил касата с бира...
82
7
 
21
 
! Отговори
magare преди 7 години
Хванете едно магаре и го завържете за стола на Тиквата. Изтеглете от името на магарето и целия @!@! бг народ 23 млрд. кредит от Брюксел и само гледайте как магарешко ще се превърне в не по-малко успешен политик от ТИКВУН.Тиквун замисли се! Щом едно магаре може да те замени.ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК Е ТОЗИ И РЕЗУЛТАТИТЕ ГО ПОКАЗАХА. Бегай при Цветелинка и "КРЪГА" от псевдо-масончета
81
8
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Боко Тиквата повече...мандат няма да помирише,защото не го е еняше за народа.Един народен шут му е...малко на избора за президент.Да се готвим за още...един,след няколко месеца,за да вкара най...много 30-тина крепостни калпака в Парламента,като и тези ще са му...много.Дано следващите не продължат като...него,по тънкажа,без да вписват народа в реалните финансови...нужди;ще ги постигне същото.
80
8
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ИванПонеже и аз съм толерантен, като Премиера и си държа на думата - ще ти изпратя една каса бира от "пивката" - кажи на какъв адрес да ти я доставя... - тук е местото да ти кажа, че след три месеца ще трябва да ми я връщаш тая каса, но нищо влачи...
79
5
 
26
 
! Отговори
Капитана преди 7 години
Когато корабът потъва мишките бягат първи. Бойко ще си лежи в южна Африка след 5 месеца, а ние тука ще гълтаме... вода.
78
7
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Хризантема": Ще ни припомниш ли какво ни остави Орешарски, че започвам да забравям. Доколкото си спомням: по-ниски цени на тока, по-високи пенсии и ръст на икономиката. Дотогава ръстът беше отрицателен или нещо като 0.2 %. При неговото управление се обърна посоката. Ако ще пишеш за КТБ - най-малко Орешарски има някаква вина за нейния фалит, след като надзора на БНБ не си е свършил работата. А в КТБ бяха наляти милиарди държавни пари именно по време на първия мандат на ГЕРБ.
77
3
 
23
 
! Отговори
Това е преди 7 години
Всичко друго се прощава но предателството не!
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прехода бе 80 сега за какъв преход говорим като за социална политика комунизъм ли ще връщаме комсомолски секретари ли ще ставаме пускаите връзките и готово ще се движим под строи
75
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи благодаря ти,че ни оттърва от кръглия зеленчук от Банкя
74
5
 
14
 
! Отговори
Чао преди 7 години
Аз ли предадох България за ООН?аз ли издигнах шефката на НС най мразената институция с най нисък рейтинг за президент?всеки си плаща за грешките.
73
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
арестувай те го
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този новия кога смята да направи първо изявление на нова година ли
71
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
прав е Странджата - ДЪРЖАВНИК !от мен БЕШЕ !
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се изказа Борисов по Европейски, културно ( а уж е ***) и след него каруцарското изказване на Нинова :D ...3.5% ръст на икономиката тя вика сринахте икономиката, един сценарии си имат Бсп и едно и също си приказват..За тях черното е бяло, бялото е черно и синьото пак е черно..Каквото и да стане едно и също приказват, а хората вярват ли вярват...
69
0
 
10
 
! Отговори
трол преди 7 години
бе просссс съм аз де но в частните фирми - ставката почва с минималната заплата у България !Та тя кат не се променя те затова не мърда и мойта ставка !Бе просссс съм аз май - че Бойко се возеше на фалкона да рита мачлета , пък аз си седях дома и гледах как бие дузпи на стадиона ,докато некъв министър оставка подаваше !Проссссс съм верно е !