ПФ може да вземе мандата, няма обаче с кого да прави кабинет

Каракачанов: За страната е по-добре да има постоянно правителство
20 ное 2016 07:30, Елка Василева
171
ПФ може да вземе мандата, няма обаче с кого да прави кабинет
Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

Патриотичният фронт може да вземе мандат, но няма с кого да направи кабинет. Те не могат да намерят подкрепа в ГЕРБ, БСП и ДПС, пише "24 часа".

"За страната е по-добре да има постоянно правителство и политиците да се разберат, защото влизаме в една хипотеза след оставката на Борисов да се намираме в политическа криза." Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Така той намекна, че ако президентът връчи третия мандат на ПФ, може да не го върнат и да се опитат да съставят нов кабинет в този парламент.

"След нежеланието на ГЕРБ и БСП да създават правителство и заявките им, че ще върнат мандатите, най-вероятно ни чакат предсрочни избори", допълни Каракачанов.

Той обаче избяга от въпроса дали ПФ би опитал да състави правителство с третия мандат. Това е тема, по която може да се разсъждава, но е рано да се говори за каквото и да било, тъй като разговорът тепърва предстои, каза той.

"След оставката на Борисов администрацията в държавата не работи. Това е такъв шок за администрацията. Какво сега? Държавата пет месеца ще бъде на автопилот? Това е несериозно. Още повече това е тотално безотговорно”, коментира Каракачанов. Ако парламентът сега излъчи правителство, бъдещият президент може да издаде указ, няма нужда да разпуска парламента и да се минава към служебно правителство", допълни той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също не каза дали ПФ ще приеме третия мандат. Но отново потвърди мнението си, че ГЕРБ трябва да състави нов кабинет в този мандат, но с друг премиер, а не с Бойко Борисов. В сряда ПФ е на консултации при президента.

Дори и да вземат мандат обаче, патриотите няма с кого да сформират кабинет. Те имат само 17 депутати, а ако прибавим и 11-те на Волен Сидеров, стават 28. Не могат да намерят подкрепа в ГЕРБ и БСП, защото лидерите на двете първи сили в този парламент вече заявиха, че няма да участват в състава на нов кабинет в този мандат. За ДПС пък няма вариант да подкрепи националисти. Така остават по-малките партии, но и АБВ вече казаха, че не трябва да се прави ново правителство и този парламент е изчерпал доверието си.

В парламента обаче се разви сценарий, според който е възможно патриотите да се разберат с Реформаторския блок и БДЦ и подкрепени неофициално от част от депутатите на ГЕРБ, да съставят нов кабинет.

"Нека опитат. Да видим какво могат да направят. Допреди месец подкрепяха нашия кабинет, а след като започна президентската кампания, обърнаха нещата", заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова пред Нова тв.

"БСП няма да участва в никакви правителства и конфигурации в рамките на този парламент", декларира отново лидерът на червените в София Калоян Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАНКОВА СТЕЛА - - "ПАК ЩЕ ПОПИТАМ: ЗАЩО 550 000 БЪЛГАРИ ГЛАСУВАХА ЗА КАРАКАЧАНОВ, ЗА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ"колкото пъти да питаш, няма да чуеш отговора, защото и те не го знаят.
137
0
 
0
 
! Отговори
zar преди 7 години
Аз предлагам да се наследява е още по постоянно - бе нерези!26660
136
0
 
2
 
! Отговори
Silbers Toff преди 7 години
Kabinet ili ne...vajno e proizvodstvoto na bg of dokumenti i pachki da varvi...i nekoi v uk da pecheli ot tova...Nov kabinet...novi dokumenti...novi banknoti...prima...
135
1
 
7
 
! Отговори
БАНКОВА СТЕЛА преди 7 години
След като Каракачанов заяви, че правителството на Борисов не трябва да подава оставка, след като Валери Симеонов обяви, че следващото правителство трябва да бъде пак на ГЕРБ, след като днес само АТАКА не взе участие в дебата за оставката на Борисов ПАК ЩЕ ПОПИТАМ:г ЗАЩО 550 000 БЪЛГАРИ ГЛАСУВАХА ЗА КАРАКАЧАНОВ, ЗА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ, които май са обединени само около Борисов и ГЕРБ ?
134
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете повече коментари, че рублата гони 2.90лв./100 рубли. няма да изкарате за пърцуцата довечера!
133
0
 
6
 
! Отговори
ПАТРИОТИ , МАФИОТИИИ преди 7 години
СЕГА ИМА 4 ВЛАСТИ--КОИТО В БВУЛГАРИЯ НЕ СА РАЗДЕЛЕНИ, ИЗПЪЛНИТЕЛНА. ЗАКОНОДАТЕЛНА (ХАХАХА ХАА), СЪДЕБНА ...А ИМА ЕДНИ ДРУГИ 4 ВЛАСТИ, ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ --БАНКИ. МЕДИИ, И МЕСТНИ МУТРИ И БАНДИТИ--ТОВА Е РЕАЛНА ВЛАСТ ОТ 30 ГОДИНИ, СЪЩЕСТВУВАЩА ВЛАСТ == НАВСЕКАДЕ !
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГНа запад като е нямало социализъм сигурно живеят в землянки.*** си тури край на живота!
131
5
 
7
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ВСИЧКО КАКВОТО ПОСТРОИХМЕ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗЪМА,ЖИЛИЩА ,КЪЩИ,БЛОКОВЕ,ВИЛИ,ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,САМО МОЖЕТЕ ДА КРАДЕТЕ,ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПОДДЪРЖАТЕ,БОЯДИСАТЕ ,А КАМО ЛИ ДА ГО РАЗВИЕТЕ.
130
2
 
7
 
! Отговори
ПАТРИОТИ , МАФИОТИИИ преди 7 години
НААМАЛЯНЕ БРОЯ НА ДЕПУДАДИТЕ ВЕДНАГАААА !!!ИСКАМ 30 ЧОВЕКА, СТИГА..А БЕ ПЛЕМЕ--МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ВЗИМА РЕШЯМИЯ--ТЕ СА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ..ДЕПУДАДИТЕ НИЩШО НЕ ВЪРШАТ...И С 36 ЧОВЕКА МОЖЕ Д Е СПОРИ И ДА С ЕГЛСУВА.ТОТАЛНА РЕФОРМА В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЛАСТНО НИВО..ВРЪЩАНЕ НА СТАРАТА КЛАСИЧЕСКА БАЙ ТОШОВА ОБЛАСТНА УРЕДБА = 8+1..ПРЕКИ ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ (ТОВА Е ГАВРА, ЗАЩОТО ПРИ ИЗБОРИ МЕСТНИ -- КМЕТА ИЗБИРАМЕ А НЕ ТЯХ !! ).МЕДИИ И БАНКИ = ПОД КОНТРОЛ..СЕГА ИМА 4 ВЛАСТИ И ОЩЕ 4 НЕОФ
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Азиатските "патриоти" ги знаем. Ако са им дръпнати очите да си ходят в Сибир!Ай сиктир!Тука е ЕС и НАТО!
128
2
 
11
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Защо левите отказват мандата - имат екс-перти- Гоцето - 2 мандата оправя хората , може да ги оправи пак, Оффчаров - оправи хенергетиката - може да пусне ток на всеки, Масларова - цоциално ориентирана , всички дето искат нещо да цоцат да ходят при нея, Гергов най-цоциалния милиардер в БГ - той може да оправи всички, Жан - при него хората бяха наистина милиардери, Съселот може да си командва от Бруксело и се иска само ората да слушкат.
127
5
 
12
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ББ ЗАКРИ ТРИТЕ ПРОЕКТА,БУРГАС,БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК,КАТО НИ НАПРАВИ БАНАНОВА ДЪРЖАВИЦА,САМО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА НЕ ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА,ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ САМО ЗА ТОВА ТРЯБВА ВСЕКИ ДЕН ДА ПЕЯТ РЕВОЛ.ПЕСНИ ЗА ЩАСТИЕТО НА НАРОДА СИ.А ТЕ ПЕЯТ ЗАЕДНО С ББ,ВСЕКИ ДЕН ЗАГИВАМЕ ВСЕ ПО НАДОЛУ,АКО НЯКОЙ МИСЛИ ЧЕ СЕ РАЗВИВАМЕ Е СЛЯП И ГЛУХ И КРАДЕЦ НА ПОСТРОЕНОТО ОТ НАРОДА ЗА ВСИЧКИТЕ 50 ГОДИНИ.ПЪТУВАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ И НАДИЛИ ЩЕ ВИДИТЕ НЕЩО ПРЕДИ 44 ГОДИНА ОСВЕН ДЖАМИИ И ТОРЕМОНТИРАНИ.С КЕРПИЧ НЕ ПРАВИ БЪДЕЩЕ .
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На следващите избори ПФ няма да влезе в парламента.
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Власт не се дава. Власт се взема!
124
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Белгия нямаха правителсто от доста време пък като ги гледам Белгииците не са умряли. Хубавото е че без правителство няма кой да ни крадне и да взима по 16 000 000 000 дългове и да прави магистрали за 10 км. 68 милиона които магистрали свършват в нищото!Народа и сам може да се управлява не си мислете че сте незаменими. Има толкова умни и образовани хора че ако вземат власта България ще изскочи от дъното за 1 месец. Но на тези хора няма кой да им даде власта защото няма да може да краднате!
123
6
 
14
 
! Отговори
дедо ви преди 7 години
Цялата тази каша и предишната и особено сегашната е забъркана от асфалт маисторите начело с асфалтпожарникаря които сега гледа отстрани,кефи се и вика"без мене нищо няма да направите овце такива"Тази държава с този народ може да съществува и да има успехи само с диктатура начело с диктатор.
122
3
 
11
 
! Отговори
Има с кой преди 7 години
Как да няма с кой да прави коалиция, ще направи с БСП и ДПС. Дали това ще стане сега или след предсрочните избори е все тая. Другите като тях (Атака) вече направиха коалиция с БСП и ДПС и управляваха 1 година заедно. Волен твърдо крепеше ДПС и гласуваше с тях.
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То не ще само приказки,иска и акъл!А у Краско и приятели,той май е дефицит,плескат си ги,кат наш Славча Учиндолски!
120
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не са патриоти а са спяща клетка на Москва.Това е спяща партизанска клетка готова по сигнал на кремъл да дестабилизира България,тези са същите партизантерористи като другата спяща клетка БНО ШИПКА.
119
0
 
4
 
! Отговори
All radari преди 7 години
Karakachanov, vzemete nekoi uchen bg Seksolog, Psyholog, Psihater, Internist, Parazitolog, Anatom, Kardiolog, Zoolog, Radiolog, Fitnesinstruktor, Kinolog, Ornitolog...