Министър Митов в САЩ: България може да смени курса!

Русия анескира, дестабилизира, бомбандира...
9 дек 2016 16:14,
391
Министър Митов в САЩ: България може да смени курса!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

Външният министър в оставка Даниел Митов е обявил пред зам.-държавният секретар Виктория Нюланд, че след президентските избори България може да промени геополитическата си ориентация.

Това се разбра от думите на самия Митов в кулоарите на парламента, който съобщи, че е имал среща с Нюланд в САЩ на 2 декември. Двамата обсъдили ситуацията у нас след президентските избори. 

Министърът в оставка обясни, че не е изразявал резерви от избора на Румен Радев, но било коментирано какво следва оттук нататък. 

"Каква е ситуацията в България - служебни правителства, избори и естествено притеснението геополитическата ориентация на България да бъде поставена под въпрос и да се променят позициите на България за санкциите на Русия и анексията на Крим", каза Митов в кулоарите на парламента. 

Външният министър в оставка призна, че неговото притеснение е, че след време правителство на левицата може да промени курса на българската външна политика.  

"Единството на ЕС и НАТО трябва да се пази", беше категоричен Митов. 

Външният министър обяви, че му е трудно да разбере становището на Ахмед Доган в подкрепа на Русия.

"Няма как да се обяви гарант за световен мир държава, която анексирана територия на съседна държава, дестабилизира източната част на Украйна и която бомбандира цивилни в Сирия. Това не е мир", каза Митов. 

Той нарече анексирането на Крим опасен прецедент, който може да усили апетите за прекрояване на границите в света. 

"Анексирането на Крим може да създаде условия, в които и други авторитарни режими могат да си помислят, че могат да предприемат подобни действия и да им се размине. Всеки, който знае историята на Балканите, знае, че мирът е бил постиган много трудно и една дестабилизация на международния правен ред би могъл да породи амбиции на когото и да било за преначтертаване на граници. Не визирам никого", каза още Митов. 

И външният министър в оставка, както и военният преди това, не изключи варианта сегашният кабинет да бъде преназначен като служебен до влизането в длъжност на Румен Радев.

Той обаче обясни, че този въпрос трябвало да бъде решен между президента и премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 167Момоче, когато доживееш моите години тогава ще обясняваш за света! А сега повече мълчи и се учи!
138
2
 
17
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
НАЛИ СА В ОСТАВКА,ТОЗИ КАКВО ПРАВИ В САЩ,ДА ВИДИ КОЙ ЩЕ ГО РЪКОВОДИ ЛИ?ПО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА И БЕЗ НЕГО ПОЛИТИКАТА НИ Е ЦЪФНАЛА,САМО АЗ НЕ СЪМ СТАНАЛ НЯКАКЪВ ВЪВ ВЪНШНОТО.ВСИЧКИ СТАРИ БАБИ И ПОКАЗАХА НА СВЕТЛО.НЕ ИМ СТИГА, ЧЕ ОГРАБИХА 80 МЛД.ОСНОВНИ ФОНДОБЕ И ОСТАВИХА НАРОДА ГОЛ И БОС,БЕЗ ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО,ЗАРАДИ ЛИЧНОТО СИ БОГАТСТВО.КВА СТАНА ,ВСИЧКО СЕ РАЗМИНА ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ,ВЕЧЕ НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ДЕМОНКРАДИЗАЦИЯ.,КАЙ КРАЛ ,КРАЛ.
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пян Гъ -А ти за сънародник на българите ли се мислиш - руска ***.
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 160Не се грижи - живота ми няма да спре, ако това от снимката горе изчезне завинаги!
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за Референдум за излизане от НАТО и ЕС!
134
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не на рускотурските империалисти !
133
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа е нсрекъл тскива като Къдравата Сю - ме// ке// рета. Кога ще се маха това правителство? Писна ми да гледам тези "професионалисти"!!!
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До WTF????????????????? 135Точно така е. Днес имаме демокрация, но ти забравяш кой ни я даде. Такива продажници като тебе искат с лека ръка да ни лишат от нея.
131
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно: след като това на снимката е в оставка КОЙ го е командировал в САЩ, в качеството си на КАКЪВ се среща с американски официални лица, КОЙ го е упълномощил да прави изявления (след като вече не е министър) и най-главното -КОЙ ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО ТОВА?Дали някой ще ми отговори...
130
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ам-троловете са в панически ужас в Америка не ги искат, а в България сънародниците им ги мразят! И сега накъде? Ами май добре да си сложат въжето! Така ще направят добро на света и на България в частност! По-малко м.ърша по добре за всички!
129
2
 
10
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Дали България ще смени геополитическата си ориентация? И да го направи, не зависи от КЪДРАВАТА СЮ и май не зависи много и от САЩ. Путин реди пасианса, останалите гледат и го осъждат "гневно", предлагайки още "санкции". Смях. Третополовите са в ступор. "Бежанците" ги работят ежедневно по градинки и басейни, а онези не смеят даже да пишат по пресата. Обаче ние не трябва да се прегръщаме много-много и продаващите ни скъп газ "братя". На равно разстояние от всички.
128
1
 
16
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Абе някой въобразява ли си, че България си назначава външните министри.... Според мен ги назначават във Вашингтон и сега поредния пудел, този Митов, е отишъл да се отчете на шефовете си и да ръси глупости на таркалета...Как може такива некадърни *** да стават министри беееее...сигурен съм че в реалния живот този комплексиран мухъл за нищо не става, даже и да си завърже връзките на обувките...Боко, от къде ги намираш тези лакеи, и ти лакей такъв?!
127
3
 
12
 
! Отговори
Крис преди 7 години
Абе репортерите, научете се да пишете грамотно.... Срамно е! А митовката и антируските мишлета тук не заслужават коментар
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 130Много лъжи си събрал на едно място. То бива злоба ама ти си се олял. Кой ти плаща за това?
125
3
 
14
 
! Отговори
El преди 7 години
Време е да се смени курсът на целия свят.Да се озаптят разни банки и те подобни поробители изчадия,зали за ни алчни муцуни!!!
124
1
 
15
 
! Отговори
Тоя мноо фръча преди 7 години
Тоя нещо не е уред. Сменял се курса на България. Нали сте управленци! Вие управлявате. Или като сте некадърници, другите са ви криви.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заслугите на Русия кум България са 4е създадоха 3-та българска държава ,но от там насетне , ни игнорират и в най- решаващите моменти играят в полза на съседите ни. А в момента играят и против себе си , като въвли4ат целия свят .
122
2
 
4
 
! Отговори
Лекуващ доктор-138 преди 7 години
"Професоре", Моля те, спри да пиеш хапчетата на шепи. Написал съм ти - 1 розово сутрин и 2 сини вечер преди лягане. Ако продължаваш така, ще пращам линейката и санитарите ще те приберат пак в лечебното заведение.
121
4
 
19
 
! Отговори
Видял и препатил преди 7 години
Mного са ми интересни като идат на инструктаж във Вашингтон - невероятни послушници са на Новия Световен Ред и господарите си. Дори нашите комунисти едно време не бяха така наведени пред другарите си в Москва.
120
2
 
15
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Даниел Митов е обявил пред зам.-държавният секретар Виктория Нюланд, че след президентските избори България може да промени геополитическата си ориентация.******** Страхуваш ли се, че ще ти намалят заплатата? Даже могат и да я спрат. Пак ще трябва да отидеш в Ирак. Там падат бомби. Тук беше добре. Заради такива като тебе родината е на това дередже. Не си мисли, че си елф. Ти си просто един техен слуга и те те презират. Презира те и народа ти!