Министър Митов в САЩ: България може да смени курса!

Русия анескира, дестабилизира, бомбандира...
9 дек 2016 16:14,
391
Министър Митов в САЩ: България може да смени курса!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

Външният министър в оставка Даниел Митов е обявил пред зам.-държавният секретар Виктория Нюланд, че след президентските избори България може да промени геополитическата си ориентация.

Това се разбра от думите на самия Митов в кулоарите на парламента, който съобщи, че е имал среща с Нюланд в САЩ на 2 декември. Двамата обсъдили ситуацията у нас след президентските избори. 

Министърът в оставка обясни, че не е изразявал резерви от избора на Румен Радев, но било коментирано какво следва оттук нататък. 

"Каква е ситуацията в България - служебни правителства, избори и естествено притеснението геополитическата ориентация на България да бъде поставена под въпрос и да се променят позициите на България за санкциите на Русия и анексията на Крим", каза Митов в кулоарите на парламента. 

Външният министър в оставка призна, че неговото притеснение е, че след време правителство на левицата може да промени курса на българската външна политика.  

"Единството на ЕС и НАТО трябва да се пази", беше категоричен Митов. 

Външният министър обяви, че му е трудно да разбере становището на Ахмед Доган в подкрепа на Русия.

"Няма как да се обяви гарант за световен мир държава, която анексирана територия на съседна държава, дестабилизира източната част на Украйна и която бомбандира цивилни в Сирия. Това не е мир", каза Митов. 

Той нарече анексирането на Крим опасен прецедент, който може да усили апетите за прекрояване на границите в света. 

"Анексирането на Крим може да създаде условия, в които и други авторитарни режими могат да си помислят, че могат да предприемат подобни действия и да им се размине. Всеки, който знае историята на Балканите, знае, че мирът е бил постиган много трудно и една дестабилизация на международния правен ред би могъл да породи амбиции на когото и да било за преначтертаване на граници. Не визирам никого", каза още Митов. 

И външният министър в оставка, както и военният преди това, не изключи варианта сегашният кабинет да бъде преназначен като служебен до влизането в длъжност на Румен Радев.

Той обаче обясни, че този въпрос трябвало да бъде решен между президента и премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 7 години
Драга *** Вера,пише се "бомардира".
238
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай русофилистичнаата-путинофилскаа измеет!
237
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я чакайте тоя кой беше ?
236
1
 
7
 
! Отговори
Предател гербераст преди 7 години
Meкерето Митофф на крана !!!
235
7
 
3
 
! Отговори
далновиден патриот преди 7 години
Международното право не предвижда промяна на границите чрез анексия.Русопатията е тежко морално и психическо заболяване което може да донесе огромни беди на България.
234
3
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Турция анексира по-голямата част от Кипър и създаде Севернокипърската република. Само Турция я призна, но това изобщо не ги притеснява. И какво стана тогава с Нато и неговото единство? Нищо, и американците просто вече не говорят за Кипър. Сега Митов се докарва пред същите тези американци че е загрижен за Крим. И след като се отчете като слуга на хамериканските интереси, скоро можем да го видим так, където отиде и зализаният хитрец Николай Младенов.
233
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОНОСНИКЪТ МИТОВ ВЕДНАГА СЕ Е ОТЧЕЛ НА ГОСПОДАРКАТА НЮЛАНД.ДА АМА И НЮЛАНД И МИТОВ СИ ТРЪГВАТ СЛЕД МЕСЕЦ.
232
5
 
32
 
! Отговори
Поредния глупак преди 7 години
който извън България копае срещу родината си.С идването на Радев България можела да си промени ориентацията....това го разбираме само така:С идването на Радев, Митов става безработеназ не виждам в това драма. а Вие?
231
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не само може. Задължително е..
230
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Врабче.Ей чурулик,чурулик,След водените сега военни действия по света,от страна на Русия,тя ден след ден потъва в огромни дългове.150 ЕВРО СЕ ТЪРГУВАТ ЗА 11 000 РУБЛИ.Русия до десет години не може да излезе от тази криза.Преди един ден Путин продаде най голямата нефтена компания на Русия.
229
0
 
5
 
! Отговори
Zezka преди 7 години
До Анонимен ...Също и анеКСира...Винаги съм хранила скептицизъм относно правописните способности на лица със специалност "българска филология". Една умна преподавателка по езици казваше, че способността да пишеш правилно (без правописни грешки) е нещо вродено, независимо от академичната подготовка. Аз никога не бих направила забележка на средностатистическо лице (особено когато се отнася до форуми) но не отминавам безкритично хора, на които длъжноста предполага изряден правопис.
228
0
 
12
 
! Отговори
палачи дете преди 7 години
и ко ши прайм сега?леле трагедия....апока липси смитов обърнал *** са
227
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, колко много хора му се радват на това момче!П.П.Американците като ги вербуват не ги ли обучават или вече никой не спазва шпионския етикет?!
226
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.Н. министър Митов отдавна е сменил курса и като всички свои посестрими е изключително нагъл и агресивен в защита на различността си.
225
4
 
34
 
! Отговори
Хари преди 7 години
До кога този продажник че диша да ходи в Америка
224
3
 
13
 
! Отговори
аман от неграмотни преди 7 години
Който е писал заглавието на тази статия да се справи с правописа! Бомбардира е правилно!
223
5
 
28
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Тук се вхри едно русфобче под различни имена и като анонимен ***----раст само за 3 лева на пост. И е много доволно от проституирането си.
222
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе си видял щото си празна кратуна.
221
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката в оставка Митов какво прави в САЩ?!!! Бидейки в оставка, няма право и да ходи по малка нужда без да пита - чий го мърви в Америка? И в кое качество на своята оставка обсъжда новоибзраният ДИРЕКТНО от народа президент? И защо министърката не си гледа проктоложките проблеми и нелекото бъдеще на собствената недефинирана емоционалност, а се занимава с неща за пораснали?
220
3
 
15
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Министър Митов преекспонира малко нещата.Генерал Радев е натовски генерал,сам го каза това и ще държи на евроатлатнтиеските ценности.Ако пък се увлече по някои екзотични "ценности",ще го покани Президента Тръмп във Вашингтон,ще си поговорят приятелски.Както се казва с благи думи.И всичко ще си дойде на място.(Както казват мъдрите хора).