Ако има кабинет – "Борисов" 3 ще е. Разбира се!

Цветанов: Премиерът в оставка е най-авторитетният човек
Обновена: 16 дек 2016 19:30 | 16 дек 2016 15:44,
179
Ако има кабинет – "Борисов" 3 ще е. Разбира се!
Снимка: БТА

Ако се стигне до формиране на правителство с мандата на РБ, най-авторитетният човек, който може да го оглави, е Бойко Борисов, обяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Партиите от сегашното мнозинство започнаха днес неформални тайни разговори около възможността за сформиране на кабинет.

Последният кръг се очаква на бъде в понеделник сутринта, когато трябва да се вземе и окончателното решение ще бъде или не направен опит за ново правителство в този парламент. 

Според Цветанов шансовете за кабинет след вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов вече са над 20%. Той обаче бил реалист, затова смята, че вероятността за правителство остава 20 на сто. 

Вчера Борисов обяви от Брюксел, че е готов да подкрепи правителство на РБ в името на мажоритарните избори, които поискаха хората на референдума. Днес от СДС обаче обясниха, че са против 100% мажоритарен вот и са за смесена избирателна система. 

"И премиерът каза вчера в Брюксел и ние като парламентарна група смятаме, че трябва да се съобразим с тези два милиона и половина българи. Заявили сме, че се съобразяваме с този резултат и ще държим да има мажоритарен избор, който да отговори на очакванията", каза Цватанов.

Въпреки че смята, че Борисов е най-достойният вариант за премиер на евентуално ново правителство, Цветанов обяви, че обсъждането на лица в новия кабинет не стои на дневен ред. На този етап се говорело само за финансови и икономически показатели.

Цветанов обясни, че Борисов е действал емоционално с подаването на оставката след президентските избори. Той нарече това и морален акт, заради обещанието на лидера на ГЕРБ по време на кампанията. Шефът на депутатите от ГЕРБ призна, че лидерите в Брюксел искат да продължи "това, което е правено досега в България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
30
 
! Отговори
Веселяка преди 7 години
Гербаджиите станаха за смях, трябва да си сложат за емблема слънчоглед, та да им е удобно винаги да са във властта. Бойко трябва да се прекръсти на хамелеон, така поне ще му е простено за непостоянната позиция.
98
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такива наглеци като ГЕРБ! Народе, много си ***!
97
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-авторитетен пред кого?-Пред пуделите около него,може би.Ако е мъж,да се яви на избори и там да разбере колко му е авторитета.Ама май много го е страх.Вече е съжалил за подадената оставка и се чуди как отново да се върне на власт.И понеже няма друг шанс,ще се остави деформаторите много да му се помолят и накрая с неудоволствие ще кандиса.Уважаеми сънародници,цирка продължава.Ако нямате хляб,яжте пасти.
96
31
 
7
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Е със президент космонавт, каква президентска република ще сме. По скоро ще сме между галактически съветска ***
95
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
борисов 3 означава ;правителство от политически трупове.по добре президентска република
94
42
 
3
 
! Отговори
Аскьовски новини преди 7 години
След няколко поредни безуспешни опита Гумен Радев най-после успял да вдигне за малко самолета и зарадвал генерал Деси! На сутринта се опитал пак да лети, но горивото било свършило заради нощния полет и те така нелепо свършила и тая история за гумения ни президент!
93
2
 
1
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Чао за са, и лек ти път
92
2
 
43
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
Ако Бойко Борисов отново стане примиер с мандата на Реформаторите все едно че си е направил ХАРАКИРИ...
91
2
 
12
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Така е, тая е флюбена Бойко и то яко
90
2
 
20
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Ако има кабинет на което не ми се вярва щото трябва да променят избирателния кодекс а тези в парламента не искат това. Но интересно с кого ще се коалират и ако направят патриотите продажници ли ще бъдат. Хора няма управници с достойнство в тази държава. Необходимо е презедентска република.
89
27
 
3
 
! Отговори
Позитански тревоги преди 7 години
Радо Пъпеша се оплакал на другарката Нинова, че генерал Деси с който живее му е забранил да ходи с другарката Йотова по вечеринки и другарски приеми щото ще го напусне завинаги! Другарката Нинова проявила разбиране по въпроса и наредила от тук насетне Йотова да се дегизира като охранител като за целта трябвало да си гълта шкембето, когато е сред хората!
88
0
 
1
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Браво Cидни, гуем си!!!!
87
1
 
34
 
! Отговори
поговорка послеслов преди 7 години
Един път стомна за вода,втори път стомна за вода,третият път се чупи! Бойко, ако не знаеш тази поговорка, това не е оправдание! А напънът да си на върха, след като сам скочи и сега пак да се качваш горе изисква много усилия!
86
2
 
38
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
СТИГА ВЕЧЕ ГЕРБЕРСКИ ТЕРОР И МУТРА НА ВАСТ !!!
85
2
 
41
 
! Отговори
су преди 7 години
Май някой се изпалшил от служебния кабинет, който Радев мисли да назначи. Интересно...Иначе голям парадокс, човека който преди месец разпусна парламента и каза, че няма морал да управлява сега се гласи за премиер... Бог да пази българия с такива управници.
84
3
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Половината министри на тиквата в...оставка,се разследват от прокуратурата.Всеки момент горят...бушони и кабинета му се тресе в агония.На фона на това,този ще прави...нов,с един измислен...мандат от същите персони.Преоблякол се Илия и пак в...тия,агонията се удължава и леталния...изход на проекта ГЕРП е неизбежен.
83
2
 
30
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Гастролиращите циркови паляци от ГЕРБ - *** ми дойди ми! Неразбрах нещо що бе за рева на Борисов при избора на ген.Радев! То беха сълзи, то беха сополи! :) Смешници!
82
8
 
13
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
евала на герб , така трябва властта не трябва да се сдава.На кого ни оставя??Кой ще ни урежда обществените поръчки,кой ще се грижи за Пеевски и олигархията, кой ще саботира реформите в правосъдието, нали лично герб ни обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти . Дръж властта хората сме с теб .
81
2
 
26
 
! Отговори
Попов преди 7 години
И това ще е краят на всички партии които подкрепят това уродливо правителство
80
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние работим Борисовда не прави повечекабинети. И немцитеказаха че се краде принего.