ГЕРБ за РБ-кабинет: С уважение, сериозно, но... едва ли!

Двете страни ще се срещнат в неделя или понеделник
14 дек 2016 12:07,
35
ГЕРБ за РБ-кабинет: С уважение, сериозно, но... едва ли!
Снимка: БТА

ГЕРБ приема сериозно поканата на РБ за преговори за ново правителство в рамките на този мандат. Партията на Бойко Борисов обаче оценява вероятността за съставянето му като "по-малка", обяви шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Вчера РБ изненадващо прие третия, последен, мандат за съставяне на кабинет от президента. От Блока обявиха, че ще потърсят среща с ГЕРБ и ще се опитат да променят мнението им да не дават подкрепа за ничие правителство в този парламент. Реформаторите обявиха и че е дават на ГЕРБ да излъчи премиера. 

"Трябва да се отнесем с необходимото политическо уважение към РБ, защото те са третата политическа сила, която получи мандат в опита за съставяне на правителство", каза Цветанов. 

Той съобщи, че РБ и ГЕРБ ще се срещнат в неделя или понеделник. Преди това ГЕРБ щели да обсъдят темата в свои формати - с лидера си на заседание на Изпълнителната комисия, а също и със структурите в страната.

"Реформаторският блок са част от днешното коалиционно правителство и ние сме задължени да се отнесем сериозно и да проведем срещи", каза още шефът на депутатите от ГЕРБ. 

Цветанов обясни, че по правило хипотезата за съставяне на кабинет с третия мандат е по-малко възможна, отколкото с първия и втория. Той припомни, че депутатите от РБ са 23 и групата им не е единна. 

"Но ние ще проведем тези срещи, ще изложим аргументи и ще търсим решение. Не искам да се ангажирам с прогнози, степента на вероятност може би е по-малка, но ние сме длъжни да говорим и да обсъдим всякакви възможни варианти", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaКак сте от червения Ку Клукс Клан?**********************************Е от кога ББ и ЦЦ на квадрат, станаа ***??? Или това е докато се оползотворят едни пари...
22
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Дано не се подхлъзнатз. РБ ще използват евентуално оползотворяване на мандата за бонус при следващите избори за да обяснят на елекората как едва ли не те са запазили стсбилността в държавата. BTW вече го правят!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaЩом не могат едни без други, значи си отиват дружно!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дКъде по-назад ще ни върнат? Има ли от това по-назад? А ако ГЕРБ послушат РБ - това ще е последният пирон!
19
1
 
7
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Автентична десница няма! Има генетично сгрешени политически порноактьори!
18
0
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! НЕ САМО С КАМЪНИ А И СТОЯГИ---ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ ГИ ФАЛШИФИЦИРАТ
17
2
 
1
 
! Отговори
Петков преди 7 години
До Анонимен блиц бил пуснал, ами пик кво се бавят!?
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ Е АВТОРИТАРНА ПАРТИЯ - ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ СЕ ВЗЕМАТ ОТ БОРИСОВ.ВРЕМЕ Е И ТОЙ И ЦЯЛАТА МУ КЛИКА ДА СЕ ИЗРИВАТ ОТ ВЛАСТТА, ЗАЕДНО С ОГРОМНОТО СТАДО БЕЗПОЛЕЗНИ ХАЙЛАЗИ, КОИТО ЗАДРЪСТВАТ ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЕ.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дТ.н. народ в България е мазохист , който му обещае 1 000 лв. пенсия и 2 000 лв. заплата ще гласува за него. Това прави БКП-БСП вече над 50 години , а пенсията си е 160 лв .
14
13
 
9
 
! Отговори
д преди 7 години
Евентуално спечелване на изборите от БСП, ще е ужасен крах за държавата ни, ще ни върнат десетилетия назад
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Др. червен *** какво значи стари муцуни , да не би БКП-БСП да са нови муцуни .Само за сведение , най големия икономист , който фалира България с Жан Виденов сега е супер икономист .
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото тъпо решение е БКП-БСП да прави правителство с Премиер К. Нинова . Така т.н. народ ще разбере кон боб яде ли .
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блиц пуснаха новина няма да има коалиция отиваме на избори
10
3
 
11
 
! Отговори
do 2 преди 7 години
Абсолютно си прав! Мен ченгетата едва не ме унищожиха след като взеха властта в организацията, която работя. Братче, повярвай ми филмите дето ги гледах с главни действащи герои ченгета, прескочили лустрацията, надминават и най-якото въображение! Чудовишно! За мен такива неща не са нормални да стават в нормална държава. Вярвай ми.
9
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
И ние гражданите приемаме сериозно наглостта ви да се мъчите да съставите ново правителство от стари к..рви.И си подгатвяме камъните, с които ще ви изгоним през януари. По стара нашенска традиция януарските протести винаги завършват с успех за народа и крах за управляващите.Явно обаче не сте си научили урока !
8
1
 
4
 
! Отговори
зъннннн преди 7 години
граждани, сложихте ли си касичка волни пожертвувания за телефоните в асансьорите с месечен абонамент през сателита!
7
10
 
3
 
! Отговори
До 1 Анонимен преди 7 години
Защо ли? Я си спомни (спомнете) периода наречен "Възродителен процес" и ще си отговориш на всички въпроси.
6
4
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Какъв кабитет бе те са във предизборна кампания в Хитрино организирана от мъката и скръбта на хората!Със средства на държавата и от помощи отделени от залъка на хората които ясно показаха че вече не искат да ги управлява мафията ГЕРБ!
5
0
 
21
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Хаха, джоукърите от РБ са толкоз жалки, че това "с уважение, сериозно", направо прилича на сарказъм, какъвто на Цветанов не е присъщ.
4
4
 
32
 
! Отговори
.............. преди 7 години
Докопа ли се мутра до власт отърване няма само куршум му е майката!Някой навит да се самоубива може да се прежали и да реши проблема!