Политолог: Радев е в патова ситуация - между БСП и народа!

ГЕРБ го поставили пред казус, от който трудно би могъл да излезе
10 яну 2017 15:50,
208
Политолог: Радев е в патова ситуация - между БСП и народа!
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ поставиха новоизбрания президент Румен Радев в патова ситуация с искането си да удължи живота на парламента.

Това смята политологът Стойчо Стойчев.

Вчера от партията на Бойко Борисов призоваха Радев да не разпуска Народното събрание докато то не промени Изборния кодекс според исканията на хората, гласували на референдума през ноември.

Според Стойчев искането на ГЕРБ е предизборен ход, който поставя Радев в патова ситуация.

Още по темата

"Като излезеш с аргумента: "Дай още една седмица на парламента, за да гласуваме това, което народът иска", ако президентът Румен Радев в този момент откаже, той се показва като, едва ли не, противник на волята на народа. Ако пък удължи живота на парламента, тогава собствената партия, която го издигна, би трябвало да го обвини, че той помага на ГЕРБ да си прикрива далаверите. Просто в момента ГЕРБ го вкарват в някаква патова ситуация, от която той трудно би могъл да излезе", каза Стойчев пред БНР.

Според него резултатът от референдума е силно послание за промяна, но поредното за промяна отгоре надолу. Това показвало, че българското общество може би иска промяна, но не е готово само да се промени.

Стойчев коментира и позицията на ГЕРБ по референдума

"В момента, понеже всички останали партии с изключение на ГЕРБ се обявиха малко или много срещу предложенията, за които се гласува на референдума, особено за промяната в избирателната система, изглежда предизборно добре да се покажеш като единствената партия, която следва гласа на народа", каза той.

Според него, ако гласът на народа действително е такъв и ако ГЕРБ остане единственият защитник на тези правила, те биха получили някакъв по-добър резултат на предсрочните избори.

“Всичко, което се случва в момента, е голяма предизборна кампания“, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
12
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Гледам госпожата Нинова и в носа ми се появява един дъх на стар запържен лукТази жена дали се къпе?
137
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нА 20 ТРЪМП идва и ще разсипе котерията герб, която е неолиберална транснационална олигархическа секта за ликвидация на България. Ще смени амириканския посланик у нас. Ще отреже пипалата на соро-соидите с което България ще усети голяма помощ от щатите за да тръгне по един по-добър път на развитие. Жал ми е за мръ-сните ***.
136
4
 
5
 
! Отговори
До Но преди 7 години
Ако Жан Виденов беше крадец с мед да го намажеш Той си беше един промит мозък който опропасти 10 милиарда народна пара Той просто си беше глупакТе и затова го назначиха - за да може после след като фалират България да ни поставят на коене и да ни затворят АЕЦовете
135
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До NoТИКВОНИЯ В МОМЕНТА ТРЕТИ МЕСЕЦ Е НА ВЛАСТ АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО И ПРОТИВОДОНСТИТУЦИОННО, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ОТ ПРЕЦЕДЕНТА Е ИЗВЪРШЕН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ. ДАЛ Е ОСТАВКА ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА И ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА. МЕДИИТЕ СА КУПЕНИ И ЗАБЛУЖДАВАТ НАРОДА ЧЕ МОЖЕ И ТАКА ШАЙКАТА ДА СИ Е НА ВЛАСТ. ДАЖЕ И БЕЗ ИЗБОРИ.
134
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** кифлееСлугите на гербавата олигархия непрекъснато обиждате г-жа Нинова. Наричате я ***. Е, тури ли ви го кураааа на изборите. Сега напролет ще ви го турне пак. Това не е Миков да ви се плаши на просто-тията.
133
1
 
5
 
! Отговори
Смях в залата преди 7 години
Мен ми се струва че правителството "Орешарски 2" ще свърши като "Орешарски 1"
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Провалилата се БСППлатено ***, социализмът не се провали а победи в цяла Западна Европа и пак ще победи като изметат Меркел и дойдат нормални социалдемократи в Германия. Китай е икономика номер едно в света. А ние сме неолиберална антисправедлива и антисоциална колония на мизерията, гарантирана от тия дето ти плащат стотинките за троляжа.
131
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 7 години
В друг сайт вече е поместено решението на Радев, а именно спазване на Конституцията и решението на Конституционния съд, т.е. няма да има отлагане на разпускането на парламента.Много точен, ясен и конкретен отговор на подмолните игрички на някои.За което го адмирирам.
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам гербавите пак са купили независимите медии да им лижат задните части. И цяла армия от ***, които отново да докарат народа да гласува на изборите за най-мракобесната и олигархично престъпна партия. Смърт на герберизма - свобода на народа.
129
1
 
5
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Социалистите са огладнели. Освен това в Кремъл бързат и ако Мама Г*зана не се справи може и да я уволнят от топлата службица.
128
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български народе! Днес се навършват 20 години откак с преврат от чуждо разузнаване беше свалено от власт след близо едногодишен саботаж едно почтено правителство, това на единствения некрал министър председател Жан Виденов. Заради отказа му да предаде националните интереси на българското население на Окупаторите, спрямо икономиката ни бе проведена планомерна акция за хиперинфлация и дефицит, а тогавашните умни и красиви *** вилняха и трошаха парламента. След това Костов срина БГ за шпионит
127
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберската наглост няма граници. Защо ТРИ месеца не гласунваха промените, а сега се оправдават с Радев. Радев о медийни шалратани, не може да си позволи като Роско Марионетката да нарушава Конституцията, като оставя Боко на власт а не назначава служебно правителство. Това поведение на Роската си е за прокурор за проверка дали не е осъществено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс - превишаване на властта и правата на президент. Затова конституцията пречи на мутроайдушката олигархия.
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До sostinА колко по добре щеше да си е бившата партийна секретарка на БКП другарката Цачева.
125
3
 
14
 
! Отговори
скучни и примитивни преди 7 години
Днес американското посолство няма да раздава хонорари. Писанията на патологичните русофоби са скучни, примитивни и лишени от всякаква мисъл.
124
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май доста време ще мине докато герберчетата се научат, че има закони и Конституция и за разлика от Винету, някой я е прочел и решил да я спазва. Президента радев може да няма опит в политиката, но знае как се спазва и как се гони по Устав! Нямам търпение да гледам как шляпащите през просото се учат на ред!
123
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев-Бънди е обикновена червена изтривалка от Кремъл.
122
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натовец подкрепен от путинисти-това е патова ситуация...
121
3
 
9
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Никаква патова ситуация. Дреме му на Фърчилото Радев ! Да му мусли кака *** !
120
11
 
15
 
! Отговори
Каква агресия, умник преди 7 години
Агресия на Русия ли?! Я кажи къде и кога?!Затова че рускоезичвото население чрез референдум избра да се присъедини към рускоезичната Русия.Затова, че законно избрания президент на Сирия поиска помощ и спиране на терористите от Ислямска държава. Затова че незащитена Европа без Русия е убивана, изнасилнасилвана и ислямизирана от Ислямска държава?! Сложи феса и мълчи. Заради такива като теб, ще молим за ток от Румъния и тя ще ни отказва. БГ повече няма да е просяк?! Светът се събужда, дори САЩ!
119
6
 
11
 
! Отговори
sostin преди 7 години
Опааааа, Руменчо що стана бе брат??? А са да видим кой кой е в българския поп- фолк хаххахахахах.............независим бил, смех у публиката драги зрители......