Политолог: Радев е в патова ситуация - между БСП и народа!

ГЕРБ го поставили пред казус, от който трудно би могъл да излезе
10 яну 2017 15:50,
208
Политолог: Радев е в патова ситуация - между БСП и народа!
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ поставиха новоизбрания президент Румен Радев в патова ситуация с искането си да удължи живота на парламента.

Това смята политологът Стойчо Стойчев.

Вчера от партията на Бойко Борисов призоваха Радев да не разпуска Народното събрание докато то не промени Изборния кодекс според исканията на хората, гласували на референдума през ноември.

Според Стойчев искането на ГЕРБ е предизборен ход, който поставя Радев в патова ситуация.

Още по темата

"Като излезеш с аргумента: "Дай още една седмица на парламента, за да гласуваме това, което народът иска", ако президентът Румен Радев в този момент откаже, той се показва като, едва ли не, противник на волята на народа. Ако пък удължи живота на парламента, тогава собствената партия, която го издигна, би трябвало да го обвини, че той помага на ГЕРБ да си прикрива далаверите. Просто в момента ГЕРБ го вкарват в някаква патова ситуация, от която той трудно би могъл да излезе", каза Стойчев пред БНР.

Според него резултатът от референдума е силно послание за промяна, но поредното за промяна отгоре надолу. Това показвало, че българското общество може би иска промяна, но не е готово само да се промени.

Стойчев коментира и позицията на ГЕРБ по референдума

"В момента, понеже всички останали партии с изключение на ГЕРБ се обявиха малко или много срещу предложенията, за които се гласува на референдума, особено за промяната в избирателната система, изглежда предизборно добре да се покажеш като единствената партия, която следва гласа на народа", каза той.

Според него, ако гласът на народа действително е такъв и ако ГЕРБ остане единственият защитник на тези правила, те биха получили някакъв по-добър резултат на предсрочните избори.

“Всичко, което се случва в момента, е голяма предизборна кампания“, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2015 и 2016, руменчо е летял 10 часа!!!
97
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само двама или трима от ВСИЧКИТЕ ми познати гласуваха за Радев, не че претендирам да съм представителна извадка, ама как се случи това - представа нямам.
96
11
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
За Белене вие дадохте 20 млрд затова нвча пари и внасяме ток от Румъния. Просто Орешарски фалира НЕК, КТБ с 3, 5 млрд здравеопазването, пусна бежанци и затова сме на тоя хал.
95
8
 
11
 
! Отговори
аз ме знам. преди 7 години
Какава репутация *** мъж, президент,генерал и пилот на воемен изтебител може да имаш щом вицето,една обикновена журналиска от БНТ те заплашва.Дс внимаш щото партията не прощава.Айде сега та видим колко си независим.
94
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Плевнелиев поне беше работил нещо през животата си, а този безделник и скатавка само е лежал на гърба на народа
93
9
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Бате Румене, удари я тази *** и да продължите родословието на червената комсомолска партийка, ще се получи страхотно извръщание много подходящо за следващия лидер на партията!
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФатмакПрезидентха ха ха
91
8
 
15
 
! Отговори
Белене преди 7 години
Генерал Радев! Отвори отново лагера в Белене и изпрати там целия сегашен парламент, начело с Цвечка Цачева. Нека там да си играят мръсните си номера!
90
12
 
7
 
! Отговори
как преди 7 години
Без независимо разследване няма да стане ясно ,как този никакавец го избраха !!!!!!!!! НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ И ОГРАНИЧЕНИ БЪЛГАРИ !!! Не е възможно да избереш *** предложен от антибългарската партия БКП / БСП !!!!!
89
4
 
11
 
! Отговори
Ще му се чуе гласа преди 7 години
Радев първо да е преценил лисичата физиономия на Корна от Крушовица, пък след това да е мислил дали да се хваща на хорото на такива като нея.Един генерал трябва да бъде добър стратег. Иначе, язък му за генералството.
88
0
 
10
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Политолог: Аз съм в патова ситуация - между лудницата и пандиза!
87
4
 
14
 
! Отговори
А Конституцията?! преди 7 години
ГЕРБ иска да наруши Конституцията, е няма как да стане. Дори няма смисъл от коментар, безсмислено е?! Ако талкова ГЕРБ са загрижени за народа, да бяха почнали със субсидиите.То народа искаше и да се удължи Козлудуй, и Белене. Ама не стана. Вместо това ще просим ток от Румъния и тя ще ни отказва. Ще купуваме от студения резерв - в пъти по скъп. А стига с тея напъни. Дадохте 2 млр. за КТБ. 2 млрд. за саниране. 2 милиарда за фрегата, 1 милир. и 200 мил. глоби за Белене. 6 милиар. за Белене няма!
86
6
 
16
 
! Отговори
hahahaha преди 7 години
Боже тук 3-*** човека плюят по радев за 100. По правописа, неграмотния изказ на мнение и позиция ще ги познаете. Бойко се гордее с вас.
85
14
 
15
 
! Отговори
грешка преди 7 години
Радев е червена шушумига. Изобщо не става за президент, но народът пак късно ще разбере, че е сбъркал!
84
14
 
8
 
! Отговори
коко преди 7 години
РАДЕВ ВЪН !!!! И В АРМИЯТА НЯМА МЯСТО ЗА ПРЕДАТЕЛИ !!! ИЛИ ЗАПАС , ИЛИ В *** РУСИЯ !!!
83
5
 
11
 
! Отговори
ДО 91 преди 7 години
ГЕРБЕРСКИЯ АНОНИМНИК 91, ГОВОРИ ДОСУЩ КАТО БОСА СИ. ВСЕКИ МОЖЕЛ ДА СЕ ЗАПИШЕ В 28 ДНЕВЕН КУРС, СТИГА ДА ИСКА, БОКО СЕ ЗАДЪРЖА НА ВЛАСТ С АБСУРДНИТЕ СИ И НАГЛИ ЛЪЖИ И МУТРЕНСКО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЪПОТИЯТА НА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА. ТАКАВА НАГЛА, *** ПРОСТОТИЯ ДНЕС НЕ БЯХ ЧЕЛ
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнтиЕС-АнтиГЕРБ - А излез бе, ***, да прибърша сополите, да видя...какво ще видиш ве! засега се видя, че откачаш. Направи си клизма и се завий с мокър чаршаф на терасата. Ше се успокоиш!
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде пада този космонавт? Извънземни ли са го избирали? Първият президент на Луната.
80
4
 
5
 
! Отговори
drob4ev1943 преди 7 години
До Спеца Браво господине много си точен в становището си за Стойчев и за дейсвията на ГЕРБ до сега и винаги са били -НЕЧЕСТИВЦИ ......95738
79
9
 
11
 
! Отговори
резил преди 7 години
Най - голямата глупост и простотия, за последните 50 години, която извършиха българите е ,че избраха този пръч Радев за президент !!!!!! Та той не става за нищо и излагацията за България скоро ще лъсне в цял свят !!!!