Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"

Това пак било диференцирана ставка, защото 7000 щели да плащат повече
167
Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"
Снимка: БСП

Изненадващо БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък, въпреки че дори и при приемането на бюджета за 2017 г. настояваше да се въведе подоходното облагане.

Още по темата

Сега се оказа, че за червените това не било добър вариант. Социалистите обаче предлагат да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените.

Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените.

"Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка", отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане.

БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане. В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците.

Сред мерките, които социалистите предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 години на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева.

Въвежда се фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса и за малките и средните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
19
 
! Отговори
A преди 7 години
Стари муцуни, които не казват нищо ново. Сменят идеите си през час - пълно творческо безсилие. Но то е нормално-гледат да хванат кокала, пък после каквото дойде. Популисти, чиито деца учат на Запад, а се опитват на ни пратят в Евразия! Не, благодаря!
20
0
 
11
 
! Отговори
Az преди 7 години
И 90% да стане данъка за богатите, който взима 500 пак ще взима 500лв. От това няма да забогатее
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20И кое му е справедливото? За теб богатия е тоя с 1000 лв ли? И трябва да му вземеш 25 %, щото е работил повече? Ами много си зле тогава. Комунизъм в действие. Аз ще работя повече, за да платя тока и парното на оня дето не се е квалифицирал или просто го мързи... Е, няма да стане! И по-*** идея не бях чувал до сега! Високия данък би следвало да е за бизнесмени, получаващи годишен доход от порядъка на 100 000лв, а не работника с 1000 лв заплата.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приказки и обещания и после конституционният съд ще го отмени както стана и с референдума.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Столетницата - същите продажници като Герб ,нали всички ,,системни '' партии в България произлизат от там !
16
3
 
22
 
! Отговори
смешници! преди 7 години
Тези още не са спечелили изборите, а вече почват с простотиите! Ако продължават в този дух никой няма да гласува за тях!
15
4
 
9
 
! Отговори
БСП преди 7 години
Проблема е в 7000 българи средна класа,които не са на хранилката на държавата демек хора на бате и тате,а имат наглостта да взимат над 1 500 лева заплата! С какво ще храниме издиславите и на Джайлян 20те деца от различни донори ако тия буржоа не почнат да плащат?!Предлагам за всяка малолетна неграмотна изтривалка, пардон майка по 500 лева помощи на месец и слугиня българка за всяко чавве!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките са милионери, няма партия , която да иска да махне плоския данък. Да му мислят бедните.
13
2
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 7 години
Дано не си прав. Времето ще покаже.
12
4
 
15
 
! Отговори
Gosko преди 7 години
Е на БСП доходите са кеш под масата. Те нямат проблем да вземат още пари и да ги откраднат през схеми. Само промяната в декларациите и обучението на чиовниците ще струва повече от приходите за държавата. Гнусни популисти. Вместо да създават среда на ред законност и ниска корупция търсят начин да излъжат и подведат гласоподавателя с такива изказвания.За 5000 лв всеки богат ще отвори офшорка и ще изнесе и малките данъци извън българия. Вместо да привличаме богати чужденци ще гоним и тези.
11
4
 
20
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
"РАЗБЕРЕТЕ! БСП не е равно на генерал Радев!"-Правилно БСП е равно на Корнелия Нинова която е равна на генерал Радев.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давайте още простотий от БСП,така пълните кошничката на ГЕРБ за изборите,давайте още простотий,той баце ще е щастлив т.е. штаслиф както казваше Чехлю!
9
3
 
13
 
! Отговори
калашников преди 7 години
внимавайте шушумиги от ляво с десния десятък да не се разминете с управлението
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАЗБЕРЕТЕ! БСП не е равно на генерал Радев!
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези полу4ават оргазми , само когато им свирнат от Кремль .
6
5
 
15
 
! Отговори
ХАХАХА преди 7 години
КЛОУНИ
5
3
 
17
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Социалистите да обяснят защо въртят и сучат, но избягват всякаква форма на необлагаем минимум. Или просто защото са българска олигархична партия.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО-ДОБРЕ ДА ИМА НАЛОГ "СОЦИАЛИСТИ". ПОНЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧЕ ПРЕЧАТ НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква е тая дискриминация един ще плаща данък друг нямало да плаща ай сиктир. Kак тогава един предприемач, който плаща данЪци в милиони ще е конкурентно способен, ай стига с тия измислици.
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И след туй ще чакате европа да ви отпуска пари(заеми)!