Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...

Да се порадваме на президента, призова премиерът в оставка
19 яну 2017 12:30,
87
Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви днешния ден за тържествен и призова да се подходи с оптимизъм. Лидерът на ГЕРБ пожела успех на новия държавен глава и неговия вицепрезидент.

"Днес е тържествен ден, имаме нов президент и вицепрезидент, нека малко да се порадваме на тоя ден и да подходим с оптимизъм", каза Борисов минути след като приключи церемонията по клетвата на новия държавен глава.

Още по темата

Той отново обясни, че е едно да четеш декларация, друго да изпълняваш написаното в нея.

"Рядък шанс има пред президента, че му се дава възможност да има служебно правителство. Така че това, което прочете, след няколко месеца може да е факт. След няколко месеца ще можем да отчетем свършеното", каза Борисов.

Той коментира думите на Радев, че парламентът има още една седмица живот, така: "Едната седмица важи и за нас, и за тях".

Борисов призова да се спрат въпросите за отношенията със САЩ, Русия и Брюксел.

"Евроатлантическите ни отношения, дружбата с Русия, бизнесконтактите, особено в сферите на земеделието и туризма всеки ще ги прави, защото са важни за държавата", каза още премиерът в оставка.

Той изрази притеснение от поведението на депутати в залата, които са репликирали Радев по време на словото му.

"В днешния ден трябва да сме оптимисти. Аз винаги така съм подхождал, че съединението прави силата", каза още Бойко Борисов.

Премиерът в оставка обясни, че ГЕРБ са постъпили изключително коректно към Румен Радев като не са назначили началник на Ген. щаба и еврокомисар, въпреки че са могли да го направят.

"Но преценихме, че след като на него са му дали повече гласове, ще се съобразим с волята на хората. Надявам се и с нас да се постъпи така", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни как Росен Плевнелиев е бил посрещнат с плакати в парламента преди пет години, а днес управляващите в оставка са демонстрирали цивилизовано предаване на властта.

"Нашето верую, на ГЕРБ, е, че власт се взима и дава с морал", каза Борисов.

Той обясни още, че параметрите на държавата са максимално добри: "Ще видим как са след няколко месеца и след една година".

Премиерът в оставка обясни, че за ГЕРБ е безразлично кога ще са изборите, но все пак предпочитали повече втори април.

Лидерът на ГЕРБ отново похвали управлението на Росен Плевнелиев: "Той беше изключително успешен евроатлантически президент, с няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. По линията Европа-НАТО той е недостижим за нито един български политик".

Той обясни, че иска ясно да се види разликата между ГЕРБ и БСП. "Те се държаха просташки с Плевнелиев", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка пропаганда, засилена до крайност, е осъдена да е неефективна в един момент. На хората просто им писва от нея.Важи както за Борисов, така и за Решетников и българската му авантюра.
39
2
 
35
 
! Отговори
мхм преди 7 години
Бойко ко вика имаме много резерв, хазната се напални, че то и аз мога да ходя по хората да искам заеми и после да говоря че съм много хубав щото съм увеличил парите на семейстовото си, изтеглиха 20 милиарда заем и ми говорят че имало много излишък, каква я тая наглост само не знам !!!
38
28
 
6
 
! Отговори
д преди 7 години
Крадците от БСП не са в затвора защото Борисов е снизходителен и мекушав, това му е огромния недостатък
37
4
 
18
 
! Отговори
Бай Не'кой си преди 7 години
Ало, Бай Тиква..........На английски език би звучало приблизително така: - "ДааЙ Мадър Факъърр...."....................Толерантно и по европейски. Чао.
36
3
 
28
 
! Отговори
до господин Борисов преди 7 години
Хубаво е да се говори за морал и за европейско държание Г-н Борисов, но май забравихте как след първият тур на президентските избори пускахте министрите си да говорят колко е лош Радев по телевизията, дърпането на ушенцата на Плевнелиев, отделно как го избра народа с Костенбродските бюлетини пак забравихте, забравихте че като кажете едно после става друго, айде стига не сме толкова глупави,нямаше да е лошо да отговаряте по често на въпроси от народа както в Лондон, а не пред тия *** купени
35
15
 
9
 
! Отговори
да бе преди 7 години
А по време на управлението на БСП и компания сигурно се връщаха Българите
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като са крадци защо не са в затвора?Или вие не сте приемали закони които са имитации и привилегии.
33
5
 
15
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
Благодаря ти за отговора, но всички тук знаем истината каквато и ти си я написал освен програмираните роботи които вярват на това което телевизора им говори. Просто трябва да се мисли логически и се стига до отговорите. Борисов говори че сме били много напред, а като взе властта преди 7 години бяхме на около 50 място по свобода на медиите сега сме на 140 някаде. Как става със стабилност, или 40 000 млади и активни хора напускат държавата всяка година ? Икономически подем-това ми е най смешното
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов за Радев: " Тържествено е, да подходим с оптимизъм... "въпреки че ни потънаха евроатлантическите гемии ...
31
21
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
Българите не заслужават да ги управлява честен човек като Борисов, те си искат, Нинова, Йотова, Станишев, Р. Овч., Гергов, Доган тоест реалните крадци в тази държава доказали се през годините на прехода
30
3
 
22
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Отговарям ти веднага.КТБ си я поделиха Цветан Василев и Пеевски с посредничеството на Б.Борисов.Затова никога няма да разбереш официално КОЙ я окраде и никога няма да се върнат парите от нея.
29
1
 
21
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Тука чета че КТБ било фалирано от БСП. Задавам си въпроса тогава ГЕРБ защо не казаха кои са виновниците или има нещо гнило? Също така чета че БСП е равно на ДПС, пак си задавам въпроса защо ГЕРБ измениха закона за хазарта и позволиха лотарийните билети на ПЕЕВСКИ от ДПС да се продават навсякъде? а ?
28
2
 
21
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Борисов говори днес за поведение при встъпване на новия президент. Че били много европейски с държанието си, БОЙКО май забрави как дърпаше ушите на Росенчо публично пред камерите, но няма журналисти да задават правилните въпроси защото ги е страх от гербаджииските ви номера
27
3
 
19
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Кой ще ми дава акъл на мене ? Борисов където го говорят на Запад с престъпленията си, но го държат точно заради това за да може да изпълнява? Митов? Павлова синоптика където на всеки час ми говори колко зле била обстановката заради снега за да прикрие хората спечелили търговете където чистят със селскостопанска техника, или пък Кунева където на всеки пост "знае" кво да прави, или оная Бъчварова какво разбира пък тя от МВР че тя ще ме пази, само като ги видя екипа на ГЕРБ злобата и ми става лошо!
26
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Хайде спрете да живеете в тази 1996та. Цял живот милеете по историята на някой *** от комунистическо семейство и накрая си го избирате от 96 та до настоящия бостан. Както каза някой по долу, безкрайно *** и неук народ това е. Пенсии менсии че той Симчеца Дянков се похрижи за тях ама кой да чете камо ли да мисли. В България да се мисли е престъпление, но да се мрази не е.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това , което прочете , след няколко месеца може да е факт"! Ако не му попречите може, но вие години наред задълбавате проблемите , а сега той за няколко месеца ще ги оправи - ***!
24
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
......никой не каза ще следваме българската национална политика. Ще си продължим да избираме управляващи слуги и това си е. Превръщаме си се в мизерна африканска държава и това е.
23
18
 
8
 
! Отговори
ч преди 7 години
Пожелавам ви да дойдат на власт Нинова и компания, така да ви оберат, че и дрехите от гърба да ви свалят, пенсиите да станат пак 3 долара, айде заплатите 6 долара, а спестяванията просто да се стопят като през 1996 година
22
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Боже слез и си прибери вересиите в лицето на тоя ми ти Бойко. Хора четете и поне веднъж годишно мислете: Росен бил добър евроатланически президент, не български а някакъв си на други хора. Питам го тоя същия коя е тази евроатлантическа държава, да не говори за Атлантида или Антарктика или си е лапсус че сме леко неуки. Така е и с всички останала и те са евроатлантически премиери министри и тн. Но нито един не е български. Всеки новостъпил щял да следва еди коя си политика но никой никога не каза
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мутренско. Време е да се скрие, а не да ръси елемнтарни слова.