Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер

Румен Радев разпуска НС в петък, изборите на 26 март
Обновена: 24 яну 2017 19:35 | 24 яну 2017 19:25, Красимир Ангелов
200
Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер
Снимка: Булфото

Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в правителството на президента Румен Радев, съобщиха официално от "Дондуков 2". Назначаването му става факт с указ на президента Румен Радев.

Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри, съобщава "24 часа", като се позовава на информация от президентството. Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще бъде финансов министър, а бившият директор на полицията в Пловдив Пламен Узунов става служебен МВР шеф.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски – Ради Найденов.

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ – транспорта, а енергиен министър става Николай Павлов.

Актьорът Рашко Младенов ще стане служебен министър на културата.

С указ на държавния глава парламентът ще бъде разпуснат официално на 27 януари, петък. Парламентарните избори пък ще се проведат на 26 март.

Така официално утре кабинетът "Борисов 2" ще проведе последното си заседание, а вероятно в петък ще бъде представено официално служебното правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
2
 
! Отговори
Синедриона преди 7 години
А стига ревахте с тоя премиерин той 1 месец има за да организира ИЗБОРЕТЕ премиерина Тиква пащк ще идва на власт и още 5 г дране защото Бахур Бахар не е приключил с вас .Още Еврофондове има за крадене БАХУР БАХАР още амфети има за влаковете да движат още крадене в енергетиката преди да гръмне България в етнически конфликт поради 2 млн .цигансо население. Спетеспокойно .Имате още 5г мандат с Тиквата БАХУР БАХАР
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Николай Павлов на енергетиката???!!!! Ама да си остави Нушка. Що са излишни движения?
121
2
 
1
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Все тая , брат!
120
2
 
11
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
стана премиер и първата му работа беше да отиде да целуне гъ. на Паси, само дето не си надена еврейска шапчица както правеше Плевнелиев
119
2
 
12
 
! Отговори
Няма оправия преди 7 години
"Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя." Така започна Приказката за стълбата и на Румен Радев. Не очаквах обаче толкова бързо да изкачи всички стъпала !
118
9
 
8
 
! Отговори
Бай Колю преди 7 години
Браво, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ! Най- добрият избор, началото на една нова България!
117
4
 
12
 
! Отговори
няма разлика преди 7 години
1."Старата песен-на нов глас"............................2."Със стари еди-какво-си нов бардак не се прави"
116
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета за силни и енергични личности, но ми се струва, че като че ли много хора не си дават сметка, че по закон служебното правителство има една-единствена основна задача - да подготви провеждането на предсрочни избори. Всичко останало е за да работят институциите и да няма вакуум. Герджиков е ОК вариант за това - неговата работа не е да прави промяната, а да осигури нормално провеждане на избори и който спечели там, той/тя трябва да прави промяната!
115
5
 
10
 
! Отговори
статукво преди 7 години
Радев, Радеееееееееееееееееееееееееееееееев!!!!!!
114
4
 
5
 
! Отговори
Великолепният харем преди 7 години
след радостната дворцова новина и "секс позите с повече приключения" за форумен финал и тази вечер електоратът на светлото бъдеще щастливо заспа преди утрешната сапунка, когато Джумхуриет ще каже... /гледайте след рекламите/
113
6
 
29
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Гласувах за Радев, но като че ли изтрезняването предстои.Чудя се, толкова ли нямаше един читав, учен човек в територията, който да бъде назначен на този пост? Качествата на Проф. Герджиков не желая да коментирам, но е символично и си мисля, че е проява на лош вкус или нещо повече, да избереш бивш политик от провалена корумпирана партия!Ние помним!
112
8
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Тъкмо защото имаш примитивно мислене, достойно за пожарникарското образование на бат'ти Бойко, държавата ти се вижда порнографска. Естествено е за един елементарен човек университетският професор да не значи нищо - просто такива са му критериите. Целия свят му се вижда порнографски, въпроса е къде могат да му дадат повече, и по възможност срещу нищо.
111
7
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 169: Такива като тебе могат да превърнат всеки форум в порнография.
110
13
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Герберските *** са в истерия. Какъв срам, какъв позор, какви трагедии. Проф. Герджиков е университетски преподавател, и единственото му участие в политиката досега е половин мандат като председател на Народното събрание. Няма как да извадите нещо срещу него, ако не е чиста измислица. Действайте, дано някой ви повярва.
109
2
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До буден гражданинКое ти е будното? А гражданското, м? Подобни се привличат, а ти си избираш Хераклитски ***! :))
108
10
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Гербаджийските *** са в стихията си. Какъв срам, какъв позор, какви трагедии. Проф. Герджиков е университетски преподавател и единственото му участие в политиката дотук е половин мандат като председател на Народното събрание. Така че, за да извадите нещо срещу него, няма как да не е чиста измислица. Действайте, дано някой ви повярва.
107
14
 
4
 
! Отговори
буден гражданин преди 7 години
благодаря на Бойко и чакам скоро Борисов 3 :)
106
4
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Отчаяние, гняв ли се забелязва, м? А стига! :)) Никакъв Борисов 3!
105
7
 
12
 
! Отговори
Е,народе! преди 7 години
До къде стигнаха нещата? Или до пушките...или до туба бензин и клечка кибрит. Копаят ни общ гроб.Няма ли един читав политик в тая скапана държава ,бе? И има ли друга такава държава,раждаща само национални предатели-нЕма,е па-нЕма!!!!
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Докато има тарикати ще има будали