Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети

Лидерът на ГЕРБ изпреварен и от Илияна Йотова, и от Йорданка Фандъкова
9 фев 2017 19:27,
123
Радев и Герджиков – новите любимци, Борисов – пети
Снимка: архив Булфото

Президентът Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков водят класациите по доверие. Това показва национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг. То е проведено между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Радев се радва на 64,9% доверие, а Герджиков – на 49,5 на сто, сочат данните. И двамата са с положителен рейтинг, тоест доверието е по-голямо от недоверието към тях.

Още по темата

Дългогодишният водач на класациите за народен любимец Бойко Борисов отстъпва на пето място, показват още резултатите. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 35,4% от хората.

Непосредствено преди него са две дами – вицепрезидентът Илияна Йотова, трета по доверие с 40,7% и кметицата Йорданка Фандъкова, която заема четвъртото място с 39,8%.

Служебното правителство е с положителен рейтинг, като общо около 59 на сто го одобряват, а 23 процента – не.

"Тоест стартът на кабинета е много положителен", коментира директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Основните проблеми за страната, които хората посочват са ниските доходи - 66,3 на сто и безработицата - 44,4%. Следват ги здравеопазване, корупция по високите етажи на властта, престъпност.

Според 23,5 на сто от анкетираните най-добро управление за страната след изорите би било на ГЕРБ и други десни партии. За 16,8 на сто - БСП и други партии.

ГЕРБ и "Обединени патриоти" са най-добро управление според 9,7 на сто, а БСП и "Обединени патриоти" - според 9,1 на сто.

"Няма управление, което да е силно желано от хората", е изводът на социолога Юлий Павлов.

Той прогнозира, че предстоят трудни преговори, правителство, което няма да се харесва на мнозинството от българите, както и че е много възможно при това положение да имаме правителство на малцинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки дн без Роско и Бойчо на екрана е празник за душата!!! И през отпуските не съм отмарял така!!!
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам, че 40 процента биах харесали Йотова. нито че 5 процента биха гласували за мутрата марешки - патерица на Гер. надуват им процентите. за останалото - по съм съгласен.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наш Бойко днес пети утре петдесет и пети ,на България не са нужни подобни самохвални човечета
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази класация, поредното доказателство за клиентелизма на материала. Харесва слините на деня. Малодушие, подмазвачество...
75
4
 
14
 
! Отговори
учител преди 7 години
Политици като Цвета Караянчева са раковото образувание в обществото!Те насаждат страх и несигурност,променят нашето ДНК на протеста и недоволството,спираме да мечтаем,защото мислим за оцеляването си!Отново започваме да възпитаваме в себе си роба!Караянчева реално упражнява цялата власт в област Кърджали.Всяко назначение или уволнение,минава през нея!Никой не обича тираните!Мотивът е стар,така че не се учудвайте на падащия рейтинг.
74
8
 
8
 
! Отговори
Аскювлия преди 7 години
Многу *** натъжихте уа!! Защо не сте класирали Доган? Че то БСП-то без Мемедюута патерица за къдей???
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не доходите , а хората от които зависят , са низки .
72
28
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тези двамата палячовци - Радев и Герджиков оставиха на власт половината областни управители на ГЕРБ да правят избори.Генерал Маринкин/Радев и мишока Герджиков ще върнат Тиквата на власт.Помнете ми думата !
71
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги с Русия!
70
1
 
8
 
! Отговори
ваши величества преди 7 години
народът много ви обича, не ги слушайте тия...искате ли грозденце, или може би грейпфрутче
69
13
 
6
 
! Отговори
;( преди 7 години
Троловете за ГЕРБ и БСП,платени или просто дръги наивни хора,се оплюват взаимно и слагат минуси,но като стане въпрос за ДА,България стават един отбор,защото КОРУПЦИЯ им е второто име.И всеки който иска да и попречи за да станем една по-нормална държава е техен общ враг. Тъжната ИСИТИНА. И те са прости , явно ние сме още по-прости и затова се разбираме.Каза си ни го в лицито и ни и се оказа прав
68
2
 
10
 
! Отговори
Коко преди 7 години
А бе, нещо гледам че са подхванали с метлата да разчистват... не ми е много принципна тая позиция, ама дано да е за добро!
67
8
 
19
 
! Отговори
За тези народа преди 7 години
Народът е казал за тези, да хванеш единия и да удариш другия!
66
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До sevКо речи? Радан и Христо Иванов читави? Точно там, при Христо са се свряли едни от най-корумпираните и той ще бори корупцията? И като иска реформа в правосъдието, колко чупки и маневри направи, за да се регистрира за изборите, след като събираше пари в личната си сметка? Дребни наглед неща, но говорят ясно, че на следващ етап законът може да бъде прекрачван в зависимост от интересите! Все пак, не падаме от Марс, нали?
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изнервенПази си нервите, човече! Дай го по-леко. А това, че Радев не те е канил на кафе .... може да не обича да пие кафе с хора, които не го харесват.
64
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОВАТА ПРОГРАМА НА ГЕРБ ПОКАЗВА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ВЗЕМА ЛЯВ ЗАВОЙГЕРБ СТАВА ЛЯВА ПАРТИЯ, ЯВНО Е-
63
10
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
АБЕ СТИГА СТЕ ДРАСКАЛИ ЗА ТАЗИ ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ ЗА ТЯХ ЗАБРАВЕТЕ НЯМА КОМУНИСТИ В БГ ИМА ДЕМОКОРАТИЧНИ БСП-БКП ИМАШЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ.ИЛИ СТОВА СЕ ОПРАВДАВАТЕ.ИМА ДЕМОКРАТИЧНИ ПАРТИИ КОИТО СА КОРУПЦИОНЕРИ КРАДЛИВИ П.С.Е.-ТА-ТЕ СА ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПАРТИИ-КОЕТО ГО ВЗЕХТЕ ОТ САЩ И ЕС
62
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Дългогодишният водач на класациите за народен любимец Бойко Борисов ...---Виц на деня: " ББ (Банкянският Боко ..к) - Народен любимец." :)
61
3
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Abe verno smetkata za toka ne e li kakvatobsi ia napravish?v smisal ima cena na kilovat ti kat ne mojesh da plashtash gasi klimatika.nema se praite na ushtipani
60
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената мафия е на ход! Пак старата приказка,как няма да имаме ток,как има проблем с язовирите,с отоплението,със здравеопазването,с обучението! И как Братушките ще ни спасят... Пак! И най важното за тях- как ще оправят София. Гръмнаха тръбата за парното,както едно време Св.Неделя! А бе те така разбират демокрацията!