Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра

Лидерът на ГЕРБ нарече атака трагедията на "Ечемишка"
18 фев 2017 11:30, Петя Славова
390
Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра
Снимка: архив, Булфото

 В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия  в Стара Загора, на която представи приоритетите в предизборната си програма.

"Опорните точки бяха, че всички партии са отворили торбите с обещанията. В нашата програма няма нито една цифра незащитена – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща", заяви Борисов, цитиран от БТА.

"Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв", допълни той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева.

По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ "Белене", във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

Още по темата

"Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на "Ечемишка", Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП – за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд", посочи още Борисов.

Той попита каква беше ревизията и защо държавната фирма "Автомагистрали" е ремонтирала "Тракия" и "Хемус", които по думите му  са били в отвратително състояние.

"Преди месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?", запита още той, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. "Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени", допълни Борисов.

"Направихме задълбочена проверка на приватизацията и сме я пратили на прокуратурата. Щом искат да си правим ревизия", каза още Борисов. По думите му две години от ГЕРБ са считали, че, ако градят и наваксват, това което са заварили като катастрофа, държавата ще се оправи. Борисов отбеляза, че НДСВ нямат един общински съветник в София.

"Не депутат, съветник нямат. Кой ги избра, коя сила и откъде ги докара и ги върна, защото навремето те ме изгониха", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГЕРБ и БСП са от едно котило, и едните и другите са нагли крадци и лъжциТОВА Е!
219
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нациятаДоказано от БКП/БСП
218
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия - беден.2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
217
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше спрял АЕЦ Белене сега щеше да натрупа 20 милиарда в БНБ, а той го спря и изтегли 16 милиарда дълг заради комисионната за западните банки.
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичкото партии е гьот. Верен
215
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ттУвеличените данъци ги планират БСП :) Не ГЕРБ
214
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последните 2 години на ГЕРБ безработицата падна до 8% и имаме стабилен икономически ръст с перспектива от ръст над 5% за 2017 год (ако ГЕРБ отново спечелят). Трябва да си наистина слепец и глух за да не си чул/видял това.
213
0
 
11
 
! Отговори
тт преди 7 години
тя вашата програма е да ограбите обикновените граждани и малкия бизнес с високи данъци осигуровки глоби полицейщина пенсионерите реват такова нещо сигурно нее имало по времето на турската империя комунистите може би крадяха но не си го изкарваха от народа
212
0
 
4
 
! Отговори
231 преди 7 години
Аз съм на дърва, какво ме грее, че са намалени сметките за ток и парно?Хора ставате смешни..
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България я ограбиха мафиотските кланове около партиите. В началото най-много грабеха СДС разбира се, повече отколото БСП и ДПС взети заедно. После се намесиха и НДСВ и ГЕРБ, но всеки крадеше по-различен начин. Най-гнусното крадене е при ГЕРБ разбира се.
210
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 237След като се построи АМ Тракия в момента в икономическата зона около Пловдив се откриват производства като невидели. Има недостиг на над 12 хил работници за нуждите на тези зони. Язаки строят трети завод . От кво си недоволен точно ?
209
0
 
12
 
! Отговори
ЖОРО преди 7 години
Г-н Борисов, защо когато бяхте на власт не направихте тези неща, а сега ги обещавате. Защо когато бяхте на власт ограничавахте казани за ракия, вдигахте винетки,твърдяхте, че няма пари за заплати и пенсии, не обърнахте внимание на картела на горива и т. н.Защо смятате, че сега ТРЯБВА ДА ВИ ВЯРВАМЕ че ще направите това което ТАКА ЩЕДРО ОБЕЩАВАТЕ.
208
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО 229Офчаров не е намалил нищо. От 2 години насам има дефлация заради намалената цена на газта. За което причина е не друго а ниската цена на нефта.
207
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият Д.Благоев обявява русофилството за национално предателство!
206
1
 
7
 
! Отговори
ДО 229 преди 7 години
*едва 1% от населението ползва газ за битови нужди. Как точно ГЕРБ са виновни за това ?!*Човече , цялата Индустрия в БГ ползва ГАЗ А НЕ ток , така си заработваш хляба във вид на заплата .Офчаров намали цената на газта , ГЕРБ я вдигнаха - от там се вдигна и тока и парното .
205
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 208Никой не иска да я строи. За какво ни е АЕЦ Белене при положение че произвеждаме тройно повече отколкото потребяваме ?Дори БСП не искат да я строят. Искат да вземат комисионните.
204
3
 
4
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 7 години
Истина ви казвам ! Спечелих 47% от Техноимпекс от тотото.
203
1
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
Санирането е нелоялно финансиране на едни за сметка на всички. С какво ще се компенсират онези дето не санират?
202
0
 
6
 
! Отговори
До 208 преди 7 години
Тогава защо пак искат да я строят !? Натовариха реактора за България !? Той не знае какво иска !!! Веднаж ще строим веднаж не ! Със управлението е същия ! И защитаваш такъв управленец !?
201
0
 
11
 
! Отговори
анонимен212 преди 7 години
Бойко откакто влязохме в ЕС все ти управляваше с малки паузи. Какво стана с отпуснатите милиарди? Нищо, вместо тях държавата получи 20 милиарда ЗАЕМ, никакви видими резултати както ти беше записано в програмата и 60 км магистрали, които се разпадат след първия сняг!