Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени

Според Герджиков някой печели от това да няма електронни
11 мар 2017 17:14,
109
Как ще ги стигнем румънците? 21 век е, а винетките ни хартиени
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Огнян Герджиков разкритикува факта, че в България винетките все още са на хартия. Той даде да се разбере, че това е една от причините за задръстванията на "Дунав мост" и обясни, че в това отношение изоставаме значително от румънците.

Служебният министър председател посети района и се срещна с директора на Гранична полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев и с началника на митницата в града Венцислав Халаджов.

След разговорите с двамата Герджиков обясни, че един от проблемите на ГКПП  "Дунав мост" е продажбата на винетки при влизане на територията на България, с което се затруднява пропускателната способност на пункта.

Още по темата
Премиерът обяви и  че в това отношение изоставаме от румънците, които имат електронни винетки и с тях всичко става много по-бързо и е много по-модерно.

"Докато при нас някой държи непременно да бъдат хартиени винетки, вероятно, защото печели от това. На този въпрос ще търсим решение, защото е срамота в 21-и век да изоставаме от тези модерни технологии", каза служебният премиер, цитиран от БТА.

До края на годината ще се облекчи пропускателната способност на ГКПП "Дунав мост" от българска страна, стана ясно още след срещите в Русе.

Шефът на митницата в Русе Халаджов обясни, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона "Изток" на ГКПП "Дунав мост", която към момента не функционира. Стойността за привеждането й в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Герджиков обясни, че има проблеми с граничния пункт, които са решими. Той е помолил да му бъдат представени в писмен вид, защото "планираме в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави".

Един от тях е и продажбата на винетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 55"Ми те и пътищата ни са лунни кратер до кратер и за тях да се иска винетки е срамно"Ами да! А в Сърбия дори нямат винетки!Куриозното е че пътувах до Сърбия миналата година до град Зайчар. От България пътят от село Киреево до границата беше точно лунен пейзаж, не можеш да караш с повече от 30 километра в час без да рискуваш да потрошиш колата. Там, на КПП-то даже ме питат имам ли винетка! А в Сърбия от границата до Зайчар пътят гладък като стъкло! Муха да кацне, ще се разчекне!
44
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Борисов държвата 8 години потъваше и потъваше, а той и престъпната му шайка крадяха ли крадяха.Но Прасешките медии не спираха да представят на материала една изопачена картина на "благоденстваща" България.Дано това наистина бъде края на властолюбивата некадърна хунта.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те и пътищата ни са лунни кратер до кратер и за тях да се иска винетки е срамно
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"в края на този месец или в началото на другия с част от кабинета на Румъния и с българския кабинет да се съберем на кораб и да поставим за решаване проблемите между двете държави".Къде? На кой кораб? На "Радецки" ли?
41
2
 
13
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 7 години
Ако питате кандидата за трети мандат,Хераковският храбрец,ще ви убеди че сме поне със 10 години преди румънците!
40
10
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 7 години
Можеш да си ги купиш само ако знаеш румънски или унгарски.
39
2
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
КАТО ЗНАЕМ КАКВИ НЕКАДЪРНИ ГЕРБАДЖИИ КАТО ТИКВУН, ЦВЪКИ, СВИНЕТКА И ДР. ТАКИВА НЕДОРАЗУМЕНИЯ НИ УПРАВЛЯВАХА НИЩО ЧУДНО, ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ ДАЛЕЧ ЗАД РУМЪНЦИТЕ.
38
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Л Петкова беше планирала ел винетките от догодина, но на Герджика му дай да се прави на велик!
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електронните винетки и в Румъния и в Унгария може да се купят по интернет!
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А австрийците колко са изостанали само! И техните винетки са като нашите :-D:-D:-D
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оправете съдебната реформа и ще стане ясно на кого му изнася.И много неща ще се случват като в Румъния.Заплати , пенсии , здравеопазване.Само червените *** не вярват и явно им харесва къде сме в момента.
34
9
 
2
 
! Отговори
1926 преди 7 години
Той даде да се разбере, че това е една от причините за задръстванията на "Дунав мост" За пореден път лъже тоя!Това изобщо не е вярно,което е наблещил.
33
15
 
0
 
! Отговори
ники преди 7 години
На мен така си ми харесват. С една винетка карам три коли, а и на приятели ослужвам, като им потрябва
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе, ай стига и вий- хартиени били! Важното е да са скъпи!!
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата има интерес, защото се печатат в негови печатници!
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков явно не си е купувал румънска винетка и не знае какво чакане е. Чакаш или на пункта, или на бензиностанцията в Гюргево и опашката си е сериозна. Да не говорим, че румънците нямат и един скапан пос-терминал, та се налага преди това да чакаш и на чейнджа да си купиш леи
29
2
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Докато дебата от какъв материал да са винетките набира скорост,основния материал се изнася от държавата без намерение изобщо да да се връща обратно.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се печатат в Румъния
27
0
 
10
 
! Отговори
отдавна казано преди 7 години
Виж му на човек учителите, и не се чуди какъв е станал!до 30Не е въпроса за лоши чувства.Герб се командват от ционистите!
26
13
 
4
 
! Отговори
Де Макс Де Мин преди 7 години
Герджиков не се прави на ущипана булка. Някой? Или нещо. Или печатница. Или са от хартия, ама не точно. Или не смееш. Ама нали се сещаш, че не можеш да го кажеш щото Корнелия ще те сецне. Иначе ако ти стиска що не предложиш БНБ- пак си ги печатайте ама в печатницата на БНБ, както стана с бюлетините. Просто спри с духовните митарства - като се съгласи да им престанеш сега слушкай.