Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с цялата си наглост, в момента български и чужди грантаджии, ни разправят как ние сме най-бедната страна в Европа, защото сме ***. И че никога няма да сме богати, защото сме нямали природни ресурси. Е, как да имаме като една канадска, две австралийски и три американски компании ни ги ограбват.
137
1
 
7
 
! Отговори
До бик преди 7 години
Я ми кажи заплатите на учителите в България...Колко дават за цигари:-):-):-)превоз...и т.н.
136
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ще е най-доволен ако Бойко спечели изборите. Може и Местан и Доган, ама друго си е Бойко - няма толкова послушен еничарин във всичките 1280 вилаета.
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И само това ли? До 90-та година имахме армия, способна да се справи с всяка друга войска на Балканите и в Европа. Имахме безплатни образование и здравеопазване на световно ниво.Къде е всичко това сега? Икономиката, отбранителната способност и СУВЕРЕНИТЕТА на България са тотално унищожени от добричките ЕС и НАТО.
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
<html><body>Затова днес се чудим защо нямаме ток в снега и виелиците, които затрупаха България. И се чудим още кой е виновен за това? Ами много ясно кой! Оня, дето още се прави на български премиер. И се готви пак да става такъв. А всъщност е едно жалко и безродно протеже на нашите унищожители от Брюксел и Вашингтон.
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да организираме "честни избори" също като неговите! Ще са честни, ако ДОСТ започне да ни управлява, нали?И това ще стане, ако боко продължи да "управлява"
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И България и Турция бяха добре докато бяха с Русия.След като се обърнаха срещу Русия, сега да се жалват на Арменския поп.Може и на брюкселските зелки.
131
1
 
7
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Огледай тенджерите на жена си, ако имаш такава - говоря за най- чистите и полезни - емайлирани тенджери - те са руски.А ти си яж дупето, ***!
130
7
 
9
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ТОЗИ АНАДОЛСКИ АВСТРАЛОПИТЕК ВЕЧЕ СТАНА БАНАЛЕН С ТЪПОТИИТЕ СИ !
129
2
 
3
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Не бих обърнал внимание на просташкото отношение към един много изстрадал народ.Независимо от високомерното ти мнение, ЧОВЕКЪТ със воя дух и чувство за защита на Родината си, доказва, че има нещо по-важно от бездушната техника.Съвремието показва, че не си прав, просто злобата ти избива. Неудовлетворение, лично.Не ти е виновна Русия за това, че се усещаш аутсайдер, израснал в *** на баба си на село. Но твоята *** е къде по-къде...
128
3
 
7
 
! Отговори
До бик преди 7 години
1. Живея вече в собствено жилище.2. Не пуша...но ако пропуша има фришоп:-) и имам право там на 3 стека...плюс алкохол:-)3. Хлаба е 1 лира!!!4. Грацкия транспорт е 2 лири, дълго растояние 2, 50...но аз в училище отивам със сервиз, както и другите фирми осигуряват превоз на работниците им...5. В училищата и университетите има стол...менюто за студентите е "1, 50 лири" 3 вида...хлаба и водата са безплатно, а за учителите менюто е 5 лири пак безкраен брой хляб и вода:-):-):-):-)
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ибрик да се беше сетил първо на своя идол Владимирчо да му го каже това, както и на себе си. Да ги такоам и двамата...
126
4
 
6
 
! Отговори
АЛФОЛОИД преди 7 години
Haй-ниc&#312;aтa пeнcия в Typция cтaвa 865 тypc&#312;и лиpи (411 eвpo) cлeд пpeизчиcлявaнe, пpи &#312;oeтo e билo взeтo пpeдвид нивoтo нa инфлaциятa пpeз втopaтa пoлoвинa нa 2017.Г. АКО ЕРДОГАН НИ АНЕКСИРА ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ.
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българското население намалява, а расте ромското и турското и рано или късно ще пламне етническа война. Такава е политиката в София и води България към гибел.
124
4
 
10
 
! Отговори
... преди 7 години
България към ердоган: Организирай пак собсвения си преврат!
123
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някак си словосъчетанието "руска военна техника" звучи много смешно. Хора които са неспособни да направят сами една тенджера и всичко което произвеждат е откраднато от запад говорят за "руска техника". Единственото което могат да правят руснаците е да убиват и да вкарват в робство нещастните народи живеещи около кoчината им.
122
1
 
1
 
! Отговори
НР преди 7 години
До АнонименНякои хора си дават сметка, но дали те са достатъчно за голямата и неподменена промяна ? Лошото е, че другите или изобщо не се напъват да разберат от къде могат да се променят нещата или просто така им харесва да продължава. Там е бедата и после всички страдат.
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това национално предателство на Бойко Борисов, който спря АЕЦ Белене, Южен Поток, Бургас-Александруполис и непрекъснато се опитва да спре ту един, ту друг блок на АЕЦ Козлодуй Дори само то заслужава НАРОДЕН СЪД, по бързата процедура. А вместо това наглецът Борисов се хвали в американското посолство, че унищожил българската енергетика
120
1
 
7
 
! Отговори
упс... преди 7 години
FffДали сме им двойно гражданство и право да гласуват, тогава защо мрънкаме... Не е луд този които яде баницата------Прав е колегата!И не само в това, а и в правотокоето им дадохме, да формират етнически партии представени в парламента на Бг.
119
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе построена АЕЦ Козлодуй и социалистическа България, съвместно с Русия положи основите на втора атомна електроцентрала. Днешният многострадален проект АЕЦ Белене.Дори днес ако бяхме в съюз с Русия, именно НИЕ щяхме да сме най-мощният енергиен разпределителен център за Балканите и Европа, а не Турция. Но правителството на ГЕРБ най-престъпно отхвърли този шанс под натиска на западните ни партньори.