Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имахме промишлени предприятия-гиганти.Произвеждахме електрокари и телфери, които бяха най-добрите в света. За сравнение: Един електрокар, направен в Балканкар струваше колкото мерцедес последен модел. А социалистическа България произвеждаше по 10 хил. такива на година.Имахме прекрасни хидравлика, електроника, пневматикаИмахме атомна енергетика на световно ниво, която снабдяваше с ел. енергия целия Балкански полуостров
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имахме няколко машиностроителни завода, които бяха сред най-модерните в Европа. Произвеждахме металорежещите машини на най-високо ниво, които машини непрестанно се усъвършенстваха в БЪЛГАРСКИ научни институти.
116
2
 
7
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Мараба аскер!
115
1
 
8
 
! Отговори
Fff преди 7 години
Дали сме им двойно гражданство и право да гласуват, тогава защо мрънкаме... Не е луд този които яде баницата нали...
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А имахме могъща държава във времената, когато бяхме съюзници с Русия.Нашето кооперативно селско стопанство хранеше с екологично чисти продукти и България, и цяла Русия, че и Арабските страниБлагодарение на СССР, станахме космическа държава с научни разработки на световно ниво. Нашата роботика беше дотолкова напреднала, че зае 4 място в света.
113
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи, замисляте ли се докъде ни докараха ГЕРБ и Борисов.Щом един резан фес си позволява да ни говори назидателно и да ни поучава.Давате ли си сметка какви продажници и *** са ни управлявали два мандата.
112
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук Ердоган е напълно прав. Не може да имаш дадено право от българската конституция и някакви поcepковци на московска ясла кичещи се с думата националисти да ти отнемат това конституционно право. Тези избори вече са опорочени и който не желае да ги признае ще има пълно основание за това.
111
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Prostite provojszii ot erdogan kam bg e besibradie isvesnia radi naidenov na ne se ligavi po bg tv a da iska isvinenie ot erdogan bg ne e faschiska darjava i da ne se mesi v bg politika i bg nedopustimo e
110
5
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Защо ни занимавате с глупости. Ако не пишете никой няма да се сети за Ердоган. Който сее страх ще жъне ......
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите нови господари от ЕС и НАТО със своите безбройни и безумни указания, мониторинги и квоти, достигащи чак до шокиращите изисквания за прави краставици, щастливи кокошки и весели прасета, на практика ни забраниха, както да произвеждаме, така и да изнасяме, каквато и да било продукция. И по този начин за броени години разсипахаселското ни стопанство и промишлеността.
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО КАК ЗАПАДЪТ РАЗБИ МОЩНАТА СОЦ. ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ и превърна Страната в Жалка и Мизерна Колония! Истината е Брутална! Едва ли е останал все още някой в България, освен Соросовите грантаджии, който да мисли, че тъй наречения Европейски съюз и притурката му НАТО са приятели на страната ни. По простата причина, че именно в тези последни 27 години, в които изпълнявахме безпрекословно заповедите на Вашингтон и Брюксел, страната ни потъна в тотална разруха.
107
6
 
1
 
! Отговори
бик до 105 преди 7 години
2500 лири. Но наемът ти е 400-500 лири. Цигарите са ти 4 лири. Храната ти е в пъти по-скъпа. Отношението към теб в училище е като към плебей. Навлек. Бирата ти е три лири. Месото е в пъти по-скъпо. Транспорт? Хляб? Колко ти остават? Шунка ще сънуваш.
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе язовирите на река арда дали са достатъчно пълни в случай на необходимост? За непросветените младежи - предназнението на тия язовири е да образуват водна стена срещу приождащата турска армия.
105
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ако трябва да са честни наистина не трябва да пуснем хора живеещи и работещи в чужбина,плащащи данъци в чужбина да гласуват за депутати в България.Аз не съм чул българи да ходят на екскурзия в Турция за да гласуват там.Ако трябва да сме честни трябва да кажем почти както е казал Рейгън на Горбачов-"Господин Горбачов премахнете тази стена".Тоест ако го перефразираме трябва да кажем-господин Ердоган,спрете тези автобуси!Тогава изборите биха били честни!Сега едва ли ще е така!
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ СЕ КАЗВА УСЕДНАЛОСТ А ОТСЕДНАЛОСТ
103
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 7 години
ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ПРЕДСТАВА:БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А НЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!СПРАВКА: КОНСТИТУЦИЯ НА Р БЪЛГАРИЯ
102
15
 
13
 
! Отговори
Как смее!! преди 7 години
Как смее Турция да се бърка в Руските избори в България
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе много турци и герберасти пишат тука бе. Ще ги познаете по минусите, тези антибългари.
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този пискюл няма нужда да коментира България , да си гледа муджахидините
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изобщо не се интересуваме от живота ви в Турци я! Оставете ни на мира!С тия истерии да го тръшне некой инфаркт та човечеството да се отърве от този тумор!"ТЕЗ РАБОТИ НЕ КАСАЯТ ВАС...Правилно...:-):-):-)Въри пий хапчето и се моли за добро здравеопазване в България и безплатно висше поне за децата ви.