Ердоган към България: Организирайте честни избори!

Турция не се намесвала във вътрешните работи на други страни
Обновена: 23 мар 2017 16:23 | 23 мар 2017 16:23, Елка Василева
258
Ердоган към България: Организирайте честни избори!
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

"В неделя, на 26 март в България ще се проведат парламентарни избори, но научаваме, че там се правят опити да се попречи на сънародниците ни, нашите братя от турски произход с български паспорти, да упражнят свободно и демократично правото си на вот. Правят се опити за натиск върху тях. Това много дълбоко ни обезпокои", каза Ердоган.

Още по темата

"Може ли да се приеме такова нещо за нормално? От една страна, България твърди, че защитава европейските ценности като европейска държава, но от друга страна - ще упражняваш натиск върху хората от турски произход, за да не гласуват според своите предпочитания. Кое тук е европейското (отношение)", попита турският президент, цитиран от БТА.
   
Ердоган посочи още, че Турция не се намесва в политиката на други държави, но в същото време е нейно право да защитава демократичните права и свободи на сънародниците в съответната държава.
   
Турският президент направи това изявление на среща с представители на изселнически общности от България и балканските страни, която се състоя в Анкара с участието на повече от 3000 души. Това бе петата заключителна среща от поредица по инициатива на турското министерство на труда и социалните грижи с представители на изселнически организации от България и балканските страни в Турция.
   
На тези срещи се обсъдиха въпроси, свързани с изселниците, касаещи социалните им права, осигуряването на работа, здравни осигуровки, както и въпросът за лицензирането в Турция на дипломите на турските студенти, които учат в чужбина.
   
Решено бе граждани от турски произход да могат да получават разрешителни за местоживеене и работа в Турция за срок от 5 години, за да може да кандидатстват веднага след това автоматично за получаване на турско гражданство.

Решено бе също онези изселници, които имат роднини от първа степен в България, нуждаещи се от здравни грижи, да могат да получат срещу минимална здравна вноска медицинска помощ в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките партии в България са антибългарски, прозападни или протурски.
17
3
 
18
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
Султан Реджеп съвсем се е вживял в доброто старо време отпреди Кемал Ататюрк :)
16
5
 
23
 
! Отговори
Е преди 7 години
Този ли ще ни поучава и говори за честни избори! След тази нагла намеса в изборния процес в България! Хайде стига с тези нагли провокации!
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган не ви е виновен, а нали точно патриотичните, ГЕРБ и РБ и ЕС разрешиха на турците в чужбина да гласуват.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом обещава ,че вече няма да се намесват ще се надяваме да са честни .при толкова явна намеса досега чак да му се чудиш с какви уста го казва това .А за манипулации при тях не казва колко са честни .
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки друг бих послушал. Точно този ня а! Гледай си Анатолия и се моли да не цепнат Пуйкистан след войната в Сирия!
12
1
 
34
 
! Отговори
BG преди 7 години
Намеса има и това всеки го знае но си траем (армия няма и за това). Ако беше преди да нарежем ракетките друга песен щеше да пее. Но забележете каква грижа за неговите си хора - работа, здравеопазване и т.н. Жалко е но ако наистина казва истината то след време ще ни се иска да сме ***. За нас кой го е грижа = никой. Плащам си данъци и осигуровки и какво насреща - нищо - нямам сигурност нямам нищо а си плащам за това. Жалко.
11
0
 
17
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Абе вие четете ли последните редове от статията ?
10
33
 
6
 
! Отговори
Турк Бг преди 7 години
До ДодоА Хасковска област за вас, гявуритe ли да остане, те питам, невернико?
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това го казва терорист и престъпник, и очаква някой да му обърне внимание!! ХА-ХА-ХА ***!!!
8
6
 
41
 
! Отговори
факт преди 7 години
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ , ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА НЕЗАБАВНО !! НЕ МОЖЕ ХОРА КОИТО НЕ ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ ,И ИДВАТ ДА СИ ПУСНАТ САМО БЮЛЕТИНАТА ДА МИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА !!
7
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Холандия спечели Ердоган и ислямските партии станаха още по-силни.
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече се говори в медиите, че идеята да се възстанови Източна Румелия е съвсем реална. А вие тук се карайте кой престъпник да доведете на власт ...
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потур съвети ще даваш в потурия....
4
6
 
24
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Ердоган към България: Организирайте честни избори!"Разбирай: "Искаме 50% от вашата територия, включая Делиормана, Кърджалийска, Ямболска и Бургаска области!"
3
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая успяхте да го ядосате хайде да ви е честито.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 турски партии и една протурска ГЕРБ и България си става турска област.
1
7
 
43
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Ние акъл за изборите в Турция да ти даваме, трай си там и това е!