Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова

БСП зад ГЕРБ за европредседателството и демографията
4 апр 2017 16:23,
93
Отмяна на шоковите цени и скок на доходите, поиска Нинова
Снимка: БСП

БСП поиска отмяна на шоковото увеличение на цената на природния газ и на топлата вода.

"КЕВР изпълнява политическа поръчка и обслужва ГЕРБ", обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след заседание на ръководството на червената партия.

Тя припомни, че в края на миналата година е било поискано КЕВР да вдигне цената на природния газ с 18%, но комисията предизборно я намалила с 3% "в услуга на една политическа партия". Сега към поскъпването се добавяли и онези 18% и така се стигало до натрупаното шоково покачване на цените с 30%.

"През цялата кампания този въпрос се е отлагал като решаване и се е крил. Не е имало изобщо обществено обсъждане, което е задължително по правилата за вземане на решения за ценообразуване. Такова обществено обсъждане по цената на природния газ не е имало в последните 2 години и половина", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

По думите й през това време Комисията е показвала тенденция на непрозрачност, на взимане на решения на тъмно и на пренебрегване на правилата, които изискват задължително обществено обсъждане.

Нинова припомни, че по време на предизборната кампания се е обещавало увеличение на доходите, но нито веднъж не се е споменало какво шоково увеличение се очаква на природния газ и евентуално на стоките и услугите.

Соцлидерката напомни и че у нас 1,6 млн. души живеят с доходи под границата на бедност, която е 314 лв.  Нинова допълни, че този шоков скок на цените ще е пагубен за живота на тези хора.

БСП поиска отмяна на решението за поскъпването и подлагането му на обществено обсъждане.

"Докато това не се случи, да не се гледат увеличението на цените на парното и топлата вода. Това решение би било производно от увеличението на цената на природния газ. Ако въпреки това такова решение влезе в сила, независимо от преговорите за правителство, от работата на парламента, служебният кабинет да започне оценка за въздействието на това увеличение върху бизнеса и върху гражданите и да предприеме компенсаторни мерки", поиска още Нинова.

Тя настоя и да се потърсят резерви в бюджета и да се увеличат доходите на хората още сега, а не някога в бъдеще. Тези стъпки трябвало да се предпиемат от служебния кабинет или от правителството на ГЕРБ, ако то бъде съставено.

Настояването на социалистите за по-високи доходи е за онези, върху които може да влияе държавата и правителството – минималната работна заплата и преизчисляването на пенсията.

Нинова обяви, че правителството на ГЕРБ може да разчита на подкрепа от БСП по теми, свързани с председателство на ЕС и демографската криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Леле, простотия!!!": Простотия има, но в това, което си написал. Гербаджийската политика е да вземат от тези които нямат, за да се даде повече на тези, които имат. Социалната политика означава точно обратното. Това се нарича политика на преразпределение на обществения ресурс. Кое е по-добре, избирателите имаха възможност да решат като гласуват. Избраха да им бъркат в джоба. Какво да се прави, всеки народ си заслужава управниците.
52
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно, скок на доходите - ще внасяме банкнотите от Русия и ще ги раздаваме. салама ще бъде на фиксирани цени от 2.20.
51
9
 
5
 
! Отговори
Леле, простотия!!! преди 7 години
"... настоя да се потърсят резерви в бюджета и да се увеличат доходите на хората" - даваш ли си сметка какво значи това, което предлагаш ***, Корнелийо?Да се вземе от едни и да се даде на други. Кои разчитат на бюджета? Въшльовци по доходи, с много малки изключения.Трябва да се осигурят възможности за вливане на повече пари в бюджета, а не да преразпределяш тази много малка и постна пица, каквато представлява нашия бюджет!Но откъде да се вземе толкова акъл у комунист? Дай му да преразпределя!
50
4
 
13
 
! Отговори
Кой мисли за тебе, н преди 7 години
Както винаги Корнелия е права. Народе, не трябваше да избираш Борисов, той се интересува само от собствената си заплата. Неговият мин.фин. също си осигурява по-висока заплата, защото не му била достатъчна.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
но пък ми се струва че имаш астма,потърси метода на бутейко да се излекуваш,грижа се за врага си
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък исках ти да не спечелиш изборите
47
0
 
3
 
! Отговори
ДО 56-БГ преди 7 години
Е кой да е Радан или Каракачанов? Или Сидеров и Марешки? Или Доган и Местан? КОЙ? КОЙ?КОЙ? Новите лица предпочитат да дават акъл пред клавиатурата че е по лесно и безотговорно.
46
6
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
По стар комунистическо-социалистически навик госпожата ПАК ИСКА - ТИЯ НИКОГА НЕ ДА ВАТ! Те винаги обичат с чужди ръце да вадят кестени от огъня и с чужда пита майчин помен да правят - не са ли отвратителни и особено пък тая?!
45
4
 
9
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Кариерата на Нинова е свързана само със скандали-Уволниха я и Костов и Станишев/заедно с Р.Овч точно заради аферата с газа/ Вижте в Гугъла ,колко народ са се ,,увъртолили" около нея.и Овчаров.Напишете,,Името на Нинова се свързва само със скандали" и си правете изводите.Нинова и Кунева са върхът на безобразията.
44
6
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Да оди у Маскву да иска газ без пари.Да докарат да има за продан и арчане в държавата.Да идват да арчат рубли по курортите.Да копуват всичко българско и родно.И кот' могат гешенк да давает.Панимаиш другарко Нонова.Тогаз ши я фтасаме.До тогова,че си я караме европейцкатаХаха
43
1
 
4
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Стига с тези *** Бойко и Корнелия,няма отърване от тях.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки иска ниски разходи и високи приходи. Повечето си остават с искането само. България не произвежда нищо сериозно. Приходи идват от износ. А основните предприятия които изнасят са на комунисти, генерали, полковници, борци против фашизма и т.н.. Съсипаха средния бизнес сега искат високи доходи
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по времето на бсп и по времето на герб се разбиват да крадат и да злоупотребяват хора с положение, а страната губи милиарди на година заради спуканото гърне. След 5 години няма да има кой да работи, мечтайте си за европейска България, някои мечтаят вече 27 години, ама вместо това само мутри и простотии, сега няма никавка промяна, няма и да има, младите го разбират бързо и се махат, а тези, които се надяваха просто ще си остареят с мечтата за демокрация, след еврофондовете прогнозирам фалит.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 51 Личи си че си простоват човек. Недей се напъва повече . Няма бизнес без кредити , няма и държава без кредити. Вземи си там пенсииката и не говори неща ,които не разбираш :)
39
5
 
8
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
Не съм пенсия но няма значение ! Опровержениеето сам го написа !,, Какво ще остане на младите !,, Ами питай Бойко който зароби народа с 16 милиарда които и неродените ще плащат ! Пука ли му за ТЕБЕ!? НЕ !!!
38
3
 
10
 
! Отговори
А как сеАргументира? преди 7 години
Сериозният политик има убедителна програма, в която ясно и неопровержимо доказва откъде ще вземе пари, за да вдигне доходите и също така аргументирано показва, че увеличението на конкретни цени и услуги е необосновано и не е наложително.Само БКП/БСП действа чрез лозунги, за да зарибява наивници, а после се оправдава с думите "Поехме тежкото наследство от предишните правителства, та затова не си изпълнихме предизборните обещания."Само че, не на нас тези лакърдии, наслушахме им се!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да той 41 и 44 е най умния кадър на лявото пространство. Цял ден плюе ,но никога няма факти. Цял ден обижда , но никога себе си. Такива като тебе пенсиики спали 50 години и пардялли оставиха на младежта една разнебитена държава. И сега с цялата си наглост и хвърлят вината към младите. Недостойни репи.
36
4
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 7 години
Умнико! Преди 2 Г беше пак Бойко на власт ! Ти на колко беше !!!
35
3
 
19
 
! Отговори
dp преди 7 години
Тая не се наврещя ей.Едно смислено нещо не съм я чул да казва, само врещи.Хубаво би било да не се вдигат цените на газа - но руският монополист върху тях в БГ мисли друго по въпроса, докато не го прогоним все така ще е.Хубаво би било да се вдигнат доходите на всички - но тая вреслива леля как предлага да стане.Докато не бъде прогонена съветската агентура от властта та да спре да саботира развитието с цел удържане на властта си вдигането ще е все с тия мравешки темпове.
34
4
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 години
Другарко Нинова: 1) защо и намаляването (3%), и увеличението (18%) е проблем? Да махнем газоподаването ли?!?; 2) В края на годината правителството ББ-2 беше в оставка - защо намалението е проблем на ГЕРБ, а не, да речем, на партията на Сашо Апашо?!?; 3) КЕВР е НЕЗАВИСИМ ОРГАН - защо, бидейки партия, се месите в дейността му? Право на това имат САМО ГРАЖДАНИТЕ; 4) Защо се разпореждате с бюджета? Като спечелите някога избори, тогава... Няма мисловен капацитет, горката... БСП си отива...