Румен Радев пред Bulgaria ON AIR: Няма драма с уседналостта!

"България е парламентарна република... партиите да решат"
Обновена: 6 апр 2017 18:21 | 6 апр 2017 13:30, Камелия Цветанова
250

Законовите промени се правят от парламента, а предложения за такива имало много. Така държавният глава Румен Радев коментира пред Bulgaria ON AIR скандала с пуснатите тестовете за обществено обсъждане за изменения в Закона за българското гражданство, с които се забраняваше сънародниците ни в чужбина да гласуват на български избори.

Още по темата

"България е парламентарна република. Всички промени на законите се извършват в парламента. Нека да няма драма, партиите ще имат достатъчно възможност в парламента да решат, предложения много ", отсече президентът Радев.

В крайна сметка правосъдното министерство оттегли поправките в закона, а шефа на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев, който без разрешение пуснал на сайта промените, беше уволнен.

Талев пък от своя страна обясни, че законопроектът е бил съгласуван със зам.-министър на правосъдието си, а негова авторка в голяма степен била Емилия Друмева, правен секретар на Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА ДРАМА С ИМПИЧМЪНТА.
75
4
 
15
 
! Отговори
избори преди 7 години
Разбира се,че трябва да има уседналост.Защо някой ,които не живее тук ще избира кой да стане депутат и коя партия да направи правитеслство. Ако иска да гласува за българския парламент да дойде да работи в България, да кара колата си по очуканите пътища ,да го крадат ,да го бият по пътищата, ако пресече пътя на някой ***, да убиват родителите ми на село за 2 лева и да ги мамят по телефона. Само тогава може да прецени за кого да даде гласа си.
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 69Народният съд наказа ПРЕДАТЕЛИ и ПРЕСТЪПНИЦИ. Сега либерастите се опитват да реабилитират престъпниците от миналото (вкл. с партийните книжки) , а в настоящето се разминават с условни присъди в най-тежкия случай.
73
5
 
8
 
! Отговори
Военните-много умни преди 7 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н. Ловкият Гоце не случайно се спаси от тежката котва Радев в последния момент.
72
2
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 7 години
Доста си некомпетентен,очевидно.В мирна Европа-ген.Де Гол-президент на Франция.В мирна Америка-ген.Айзенхауер-президент.Ееее?
71
9
 
8
 
! Отговори
П. К. Н. преди 7 години
Жалък руски придворен на Путин и БСП е др. Радев. Държи се ,като паднал от др. планета/
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше само проект,предложен за обществено обсъждане.Ама тоя народ свикнал ли е да го питат?Колко "умен" трябва да си,за да плюеш по подобно нещо.Не народ,а м.../П.Славейков.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сме на парламента не сме роби на 240 прасета и скоро ще го разберат, време е на прасетата да се прибират по кочините си.
68
11
 
10
 
! Отговори
генерал-смешно е преди 7 години
Мястото на генералите е в армията, а не в политиката. В цивилизована Европа в мирно време няма нито един президент генерал.
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата няма как да направи лустрация, защото ще остане единствен член в партията си с петолъчките и партийната си книжка в джоба.
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма драма с уседналостта, има драма с първия ни президент без топки
65
1
 
4
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Евгени ефенди,ти ли си?
64
5
 
7
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 7 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективното некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен. Президент обикновено се става в края на една успешна политическа кариера - не в началото й. В България, както казахме, нещата са винаги особени и различни, но дори и тук определено "влизане в час" е безусловно дъ
63
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе я си гледайте работата зад Радев стоят 5 млн граждани зад партиите стоят по 100 хил избиратели с по 100 000 купени некви гасове. Мачкай Радев деокрацията се управлява от мнозинството не от номенклатурата.
62
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н президент,давай и не се предавай.Кучетата си лаят,кервана си върви.
61
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам турски ,но гласувах, ДА СЕ НАПРАВИ ЛУСТРАЦИЯ, ДА СМЕ СИГУРЕН ЧЛЕН НА НАТО И ЕС . Това е партия ДОСТ
60
6
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Президентът се самодискредитира. Колко му е акъла на една фуражка. Не се заблуждавай. Това е само началото на опитите му за заграбване на повече власт отколкото му се полага. Тава беше проба на гражданското общество, дали е готово да реагира на глупостите на властта и опитите и да го смачка още повече. По конституция президентът е само една притурка, без реална власт. Радев на дело показва, какво може да направи един безмозъчен *** на този пост.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази работа ми прилича с уволнения държавен чиновник, като пожара в кабинета на Премиера Симеон Сакскобургодски. Виновна стана чистачката , че е омешала препаратите за чистене.!?!? ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА МВР.!?!?!В ЕС на никой не е пален кабинет. Но тук
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам турскоговорящите ДОСТа са се активирали,явно предложението за уседналост ги вади от обувките.България е суверена република с официален език български,който не го знае и не може да се подпише,да няма право да гласува,после уседналост,двойното гражданство,партиите на етническа основа и т.н.Има още много неща,които трябва да се пипнат.Ако ли не,гражданите ще имат думата.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов 3 го отмени така че Радев никой не го бръсне.