Прочитът на Нинова: БСП - опозиция, ГЕРБ и патриотите - отстъпници

Социалистите поискаха от президента да свика КСНС, той се съгласи
Обновена: 25 апр 2017 15:12 | 25 апр 2017 15:12, Камелия Цветанова
125

Снимка: Dnes.bg

ГЕРБ и Обединените патриоти били отстъпили сериозно от предизборните си програми, смята червената шефка Корнелия Нинова и поиска от президента Румен Радев да свика заседания на Консултативния съвет по национална сигурност по две теми – ниските доходи и демографската криза.

Той пък бил одобрил идеята, но запазил правото сам да реши кога да насрочи заседанията. Това стана ясно от думите на Нинова след разговора на ръководството на червената парламентарна група с държавния глава на "Дондуков" 2.

Лидерката на БСП смята, че коалиционната програмата на ГЕРБ и патриотите, която ще изпълнява кабинетът "Борисов 3", не отразява обещанията, които даваха от двете политически сили преди предсрочния вот в края на март.

Още по темата

"Програмата на ГЕРБ и Обединените патриоти е сериозно отстъпление и особено ни тревожи поскъпването на живота и бедността, както и новата информация че 2,5 милиона българи живеят в бедност", отсече тя и обвини патриотите, че са отстъпили от искането си 300 лева минимална пенсия и скок на доходите.

А иначе социалистите са уверили лично и Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила".

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, увери Нинова.

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

Този въпрос обаче не е бил обсъден на разговора с държавния глава.

"Това за нас е принцип и политически въпрос, имаме общо решение в партията, че няма да участваме в това правителство, а Деница е член на ръководството на партията, но разбира се, че по важни теми като председателството ще дадем своята подкрепа", увери червената шефка.

Скандалът от миналата седмица, в който се оказа замесен Георги Гергов, според Нинова няма да се отрази на БСП.

"Не смятам, че БСП ще се разцепи от подадената оставка на Георги Гергов, решението е взето на национален съвет",коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
3
 
! Отговори
до тонката преди 7 години
А ти готов ли си да служиш на Волен Сидеров.Май да.
53
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 68 преди 7 години
Шшшшшшт - сакън - не издавай вътрешнопартийна информация!
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бързайте дувгари!Тепърва ви е чудото!
51
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска му оставката на Гергов ама след като той пимогна на БСП да открадне стотици милиарди от българският народ!
50
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синчето на нинова работи като момче за всичко в Голдман Сакс в Ню Йорк - чиракува на лошите капиталисти. Хубаво е, че печелил медали на олимпиади, обаче това е заслуга на неговите отлични учители 90% и 10% негова заслуга. По-важното е да бъде родолюбец и да се върне и да помогне на държавата си в труден момент. Нали майка му се бори да спре изтичането на мозъци
49
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брилянтен ход на Нинова с отстраняването на Георги Гергов.Така хем махна един доказан олигарх,който дърпаше рейтинга на партията надолу,хем отстреля един голям приятел по далаверите на Бойко Борисов,който беше вътре в БСП.Това със сигурност ще вдигне допълнително рейтинга на Корнелия и нейната партия.Забелязахте ли само онзи ден в Панорама как Цветанов и ортакът му Шкембе войвода останаха като вцепенени,когато Нинова им каза,че иска оставката на Гергов.Една опорна точка на ГЕРБ отиде зян.
48
26
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
В момента Наследници на БКП са по скоро ГЕРБ от колкото БСП :)
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От една крадлива партия БКП. СЕ ПРЪКНАХА НЯКОЛКО И ВСЕ КРАДЛИВИ./БСП,ГЕРБ,ПАТРИОТИ,ДПС/За кои да гласуваш?Спасението е , направо да идват от Брюксел и да поставят управници.
46
3
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Ама никак не ми е ясно защо не са първа политическа сила Корнелия и сие като им е тооолкова добра програмата? Колко са недоверчиви избирателите в България, нещо не вярват на червени клетви!Вместо да критикува наляво-надясно, що не вземе да работи за хората боядисаната червено(синя) лелка? Щото кучетата като лаят, керванът пак си върви!Що не върне талантливото си отроче да работи тук и да допринася за просперитета на политическата партия на мама си?А-а, по-лесно е да ограбваме чуждите деца!
45
2
 
18
 
! Отговори
Циник до 59 преди 7 години
Брато - тоя нечуван подвиг само барон Мюнхаузен го може! Да се издърпа от лай*ната опъвайки собствената си плитка!Как си представяш - червената мафия да си направи харакири? !!! Ще борят те - кебапчетата, и кюфтаците по ресторантите!
44
4
 
20
 
! Отговори
найден преди 7 години
Стола и се клати , в партията и смърди , а тя ще свиква съвети за глупости , това са кьор - фишеци , Радев я е извикал спешно за да разбере какви СКЕЛЕТИ има за вадене от Гергов да не би някой да удари по неговия имидж !
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко хубаво, нови лица , принципни изказвания, имиджа го излъскахте, но 72 години история не се забравят за 72 дена !Да не говорим че не можете да изкорените мафия която е от вашите и се е вкоренявала в държавата 72 години.Всичко е само приказки на вятъра !
42
1
 
18
 
! Отговори
КНСБ преди 7 години
От тая отсега-нататък освен храчки,плюеене и компромати друго хич и не очаквайте! Тя и волята на народа са две различни неща и по-добре да не ни бърка!Избрала си лош фун дамент,Нинова, с такива маниери ще вървиш само... назад.назад,назад...Да,ама ние не искаме да вървим повече назад - повече от 50 години ви следвахме и ето докъде ни дока рахте-стига толкова! Хей ти Европа - отиваш там да се излагаш по всички въпроси на слабата ви партия !
41
1
 
11
 
! Отговори
Циник до 56 преди 7 години
Истеричното крещене - няма да помогне!Запали едно кандило на гроба на Тошо овчаря...и се моли!Пфуууу
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, де, кой е платил обучението на рафаелчо в САЩ?РешетниковГазпромСпестени пари от закуски
39
2
 
17
 
! Отговори
Курнелия безочлива преди 7 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
38
14
 
6
 
! Отговори
НЕ! преди 7 години
БСП НЕ Е ЗАГУБИЛА ИЗБОРИТЕ ПРОСТО АДМИНИСТРАЦИЯТА РАБОТЕШЕ КАТО ПЧЕЛИЧКИ И В КОМИСИИТЕ И ПРИ ПРЕДАВАНЕТО НА ПРОТОКОЛИТЕ И ЗА КОГО РАБОТИХА ПОЗНАЙТЕ.....СЛУШАХ ПО ТЕЛЕФОНА СЕ ОБАДИ В ЕВРО КОМ ГРАЖДАНИН И КАЗА ЧЕ БИЛ В КОМИСИЯ И ВИЖДАЛ КАК МНОГО БЮЛЕТИНИ ЗАМИНАВАЛИ ЗА НЕВАЛИДНИ А ВСЪЩНОСТ НЕ СА БИЛИ НЕВАЛИДНИ И АКО СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЯ ПАРТИЯ Е ПЪРВА
37
4
 
18
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
36
4
 
14
 
! Отговори
Циник до 51 преди 7 години
Не!! Трябва да останат в България - и да робуват....за добруването на червени милионери като ***!!!Уредените страни - едва свързват 2та края ...без славно социалкомунистическо минало!!!
35
11
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
КАТО ТОЛКОВА ТЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА МОМЧЕТО НА НИНОВА ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ КАКВО Е ПОСТИГНАЛО МОМЧЕТО - СИГУРНО ЗНАЕШ НА ДРУГИТЕ ДЕЦАТА КОЙ ИМ ПЛАТИЛ НАПРИМЕР НА ЦАЧЕВА И ОЩЕ КОЛКО МНОГО ТАКИВА ДЕЦА ИЛИ СИ ДОСТА *** ЧЕ СЕ ЗАНИМАВАШ С КЛЮКИ