Масови проверки на санирани блокове заради течове

Първата ще е на сграда в Мездра, където от покрива "вали"
38
Масови проверки на санирани блокове заради течове
Снимка: Булфото, архив

Масови проверки на блокове, които имат проблеми след санирането по държавната програма, разпореди строителният министър Николай Нанков.

Още по темата

Отговорна за проверките ще е ресорната му заместничка Малина Крумова. Тя ще направи проверки на място на получени сигнали, съобщиха от министерството.

Първата проверка ще е утре в Мездра в жилищния блок, чийто покрив се наводни при първия проливен дъжд, докато текат дейностите по санирането му.

Според Гена Кадийска – собственичката на фирмата изпълнител, покривът не може да бъде ремонтиран, докато няма подпис от строителния надзор.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до сдружението до общините за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците.

В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
дари преди 6 години
Пък как никой не се сеща, че идеята на безплатното санирането не е да пази, а да руши. Ще кородират връзките на панелки и айде ресурса изтече за събаряне са!
29
0
 
3
 
! Отговори
men преди 6 години
добре че го избрахме пак че и да ремонтира сега че онея малаци от бесипету нямаше да си мръднат пръста. да живэ *** ага потрисоф и безплатните му санировки и магестралки. да живэ сфинету известен още като асфалт паша и негоавата изгора сфинетка.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките велики строежи и ремонти на четирибуквието са такива. Магистрали хлътват месеци след като са построени, паркове като НДК например се ремонтират за 10-и път след генерален ремонт за десетки милиони... Как строеното по така омразния комунизъм едвам е мръднало за толкова много години? Много просто - тогава не е имало еврофондове и хитри мутри, които да ги източват с мними строежи.
27
0
 
4
 
! Отговори
Хубава работа преди 6 години
Хубава работа ама Българска.Пак някой някъде нещо неразбрал, несвършил, неможал. Толкова сме сакати че едно саниране не можем да направим без да има проблеми. Какво остава да вземем да постройм мост, нещо голяма сграда която да не е мол.
26
1
 
6
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Какво да проверяват - парите са УКРАДНАТИ от шайката на ТИКВИТЕ .....Собствениците могат да пият по една студена вода, защото след такъв "качествен" ремонт сградите са опасни за живеене и следва да бъдат съборени. Притежавам 3 апартамента и за ЩАСТИЕ никой от съкооператорите не пожела да си съсипваме блоковете със "санирането"!
25
7
 
1
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Мръсни комунисти как не можахте да оцените грижите на Бойко за хората. Възмутена съм. И Лиляна Павлова не е другарка. Тя е госпожа и е министър по еврочленството ни.
24
1
 
7
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,как коментира ПРОБЛЕМА,другарката Лиляна Винеткова????
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kasno e pavlova se ismakna po partisanski pantofi 50 miliona ot stroir. Kade sa ma debelano s skspite tialeti 4anti i obuvki kolko miliona ima6 ja kaji lilo
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседите ми се разсърдиха когато се противопоставих и препятствах включването на блока в програмата, но скоро разбраха за какъв капан става дума.
21
0
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Проверки -непроверки Кашелота прибра парите...
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕКАТ ПОКРИВИТЕ, НО ЩО ПАРИ ТЕКАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА ГЕРБУРАЦИТЕ.
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Майсторите "са" шведи",всяка вечер в 17ч.се бият пред блока,защото не им плащат и на другата сутрин идват нови шведи.***,опикаха и обраха мазетата.Качеството съответно е" шведско"От кмет надоло по веригата на никой не му дреме, всеки чака комисионната.
18
20
 
2
 
! Отговори
иван преди 6 години
Каква връзка има санирането с ВИНАГИ наводнените покриви на Мездра , това не е от вчера , а червената община естествено ще бави и пречи по всякакъв начин , ама нали си имаме много ро...м..и !
17
2
 
20
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Организирана кражба под егидата на Лили талпата ! Не е луд който яде баницата ! Еми що нищо не се говори за скапаните магистралки на Росенчо *** !
16
1
 
19
 
! Отговори
aideeeee преди 6 години
АИДЕ! АИДЕ! Идваите в Ямбол да проверявате! Аиде идвайте! ЧУДО ЧУДО ЧУДО...
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи от всички села, плюйте!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До красиЩо подписа бе Краси?
13
2
 
42
 
! Отговори
краси преди 6 години
Вече седми месец ни санират - ужас. Нямам търпение да приключат и да намеря майстори да поправят щетите. Не може да събираш от кол и въже работници и да изпълняваш проекти за милиони. Още не са завършили обекта и почва разпад от другия край. Истината е, че трябва да се усвоят едни пари. Качеството няма значение, хората нямат значение, некъдърна работа. И въобще строителен контрол има ли? Инспекция по трудя има ли? няма таква държава...
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от Герб!
11
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нормални са течовете.На шараните какво друго им трябва освен вода.Казвахме ви преди две-три години да не се хващате на тая въдица,ама кой да слуша.За Байх.. и Свинетка милиардите кредити,които разбира се народът ще връща,а за вас малко стиропор и безплатна дъждовна вода.И разбира се като добавка регистрираните сдружения,които ще ви донесат безброй емоции,когато почнат да се развалят.Разбира се негативни.