Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
47
 
! Отговори
Стар преди 6 години
По принцип уважавам Путин, защото се зае да управлява една съсипана от пияндурина мултинационална империя. И успя да въведе ред при тези варвари, които ги знаем от морето, Но сега направо ме смая с тази глупава постъпка. Защо му трябваше да казва това? Знам че повечето в Русия мислят, че Ленин е измислил буквите, но от Путин очаквах повече. Искрено съм разочарован.
30
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежко е да си в момента русофил в България. Володя се гушка с Асад и Ердоган, продава ти газ на скандални цени и обяснява как най-голямото културно достижение на българите всъщност е руско, а ти трябва да кършиш ръце и да обясняваш как всичко това е някак нормално и даже добро.
29
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ Е ОТЗОВАН ОТ СОФИЯ????
28
8
 
48
 
! Отговори
шиптар преди 6 години
Това са Руснаците подлеци от класа а.
27
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България може да е всякаква, но не е малка, другарю. Даже за стандартите на ЕС е средноголяма.
26
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският посланник да се изгони НЕЗАБАВНО !!!!!!!!
25
2
 
54
 
! Отговори
че е наша наша е преди 6 години
Ама ваша не е. Това че ползвате азбуката ни, не ви дава право да я присвояватеНай разпространената операционна праграма windows е американска.Не е руска нито българскаПък и не виждам да празнувате друго освен " Ден победьй"А това че Русия винаги е била със България направо ме разсмя. Това сръбско българска война. Първа световна, втора световна. Изобщо не са се случвали.
24
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, а защо тоя кабинет е толкова истеричен и всеки ден нови скандали и крясъци няма ли да работят вече ами още нищо не са свършили а има толкова работа да вършат какво се мотаят като мухи без глави.
23
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киевска Русия има огромна роля за затриването на Първото българско царство.За такива "спасители" - благодарим, ама няма нужда.
22
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи що помия изляхме върху Путин за Крим, сега като ни захапа за азбуката заревахме. Да видим хубаво ли е, когато някоя друга държава тръгне да плюе по исторически събития или територии.
21
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да не се комплексираме толкова.Голяма работа какво е казал Путин в Македония,която може и да се разпадне и тогава няма да я има въобще изобщо.Важното е,че ние си обичаме,уважаваме и гордеем с този празник и не сме виждали на друг празник толкова щастливи и усмихнати деца и възрастни в цялата страна,непринудено празнуващи и отдаващи почит на първоучителите ни.Важното е как ние се чувстваме на този ден,а не кой какво говори.
20
2
 
55
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
24 май е ден на българската просвета и култура. Не на "славянската". И азбуката е българска, защото е създадена в България, в българската просветна школа по поръчение на българския цар. Славянска я наричат само руснаците, защото чак "руска" не могат да я нарекат, а не искат да я наричат българска. Всъщност повечето славянски държави като Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и т.н. не ползват Кирилица, за разлика например от Монголия, която трудно би минала за славянска.
19
2
 
39
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До АнонименЯвно не си запознат добре с историята, не знаеш кой е бащата на Кирил и Методий , поради което пишеш неверни неща. Знай своя род и език.Те не са гърци.
18
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази врява дето я вдигнахме е чисто и просто комплексарско поведение.
17
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат пренебрежително отнощение към България и българите. Като видя някой български русофил в компанията на руснаци напълно разбирам тяхното отношение. Няма нищо по унизително от наще русофили.
16
22
 
51
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Вън от България всички руснаци! Най-голямото зло на земята!
15
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е малка , бедна , слаба и глупава страна . От тази гледна точка тя е принудена да поддържа добри отношения с всички държави по света . И ние сме свидетели точно на този процес . Но в областта на дипломацията е препоръчително кадифените ръкавици перманентно да се сменят със стоманени такива .
14
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако руснаците от години не се опитваха да си присвоят кирилицата, може би бих повярвал на опорната точка за Путин, как едва ли не пришивал Македония към България с това изказване.Ама като се има предвид какви манипулации бяха, няма смисъл да го защитавате Володя. В момента би се подмазал на всеки, само и само да намери съюзници.
13
4
 
35
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Има данни че през Велики Преслав е въстановен много ценен древен език на който са говорели производителите на планети ..СЛед инцидента при Вавилонската кула когато заради обсебена жена на владетел от *** е декодиран тогавашния общ човешки език се е наложило ударно създаване на много диалекти обезпечаващи оцеляване на човешкия род..
12
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не беше джентълменски от Путин да се опита да ни вземе това с което най-много се гордеем и цял свят ни завижда. От беден да се опиташ да крадеш е най-недостойната постъпка. Много малък ми стана в очите този голям диктатор.