300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни

Москва поиска фериботна линия до българското Черноморие
201
300 хил. руснаци с BG имоти! 20 полета дневно от Русия за курортите ни
Снимка: БТА, архив

През това лято на летищата във Варна и Бургас ще пристигат ежедневно над 20 чартърни полета от Русия. Това каза днес посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров, в обръщението си към участниците във Форума на побратимените български и руски градове, който се провежда в комплекс "Златни пясъци".

Дипломатът уточни, че през миналата година в нашата страна са почивали близо 600 хиляди негови сънародници. През настоящата се очаква броят им да нарастне с около 40 процента, предаде БТА.

Дипломатът посочи, че би било добре да бъде разработена фериботна линия между Русия и българското Черноморие. По думите му това ще даде възможност на сънародниците му да пристигат тук с личните си автомобили и да обикалят и вътрешността на страната. Макаров каза още, че би било хубаво да бъде открита и чартърна авиолиния между Самара и Варна. По думите му същото е валидно и за линии между руски градове и Пловдив, особено през зимата.

Макаров посочи още, че с българското министерство на туризма активно се обсъждат нови атрактивни маршрути за руските туристи. Акцент в разработването на проектите са културно-историческият, поклонническият и СПА-туризмът.

Министърът на туризма Николина Ангелкова допълни, че над 300 000 имота у нас, основно по Черноморието, са собственост на руски граждани. По думите й техните посещения не влизат в статистиката за броя на туристите от Федерацията, които са почивали в България.

Министърът каза, че предстои заедно с посланик Макаров да направят обиколка на Черноморието. Двамата ще разгледат и възможностите за детски лагери.

Има 62 двойки побратимени градове от България и Русия, посочи председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова. По думите й този тип партньорство отваря врата за развитие на нови инициативи и обмен на добри управленски практики. Чавдарова посочи, че през последните 10 години туристическият характер на тези побратимявания е преодолян и отношенията са добили чисто прагматични измерения.

Според посланик Макаров тези партньорства помагат много за задълбочаване на цялостното сътрудничество между България и Русия. По думите му те са своеобразна народна дипломация, която помага двата народа да се сближават.

На срещата днес бяха подписани споразумения за сътрудничество между Павликени и Стародуб и Аврен и Гусь-Хрустальний. Домакинът на форума - Варна, удължи партньорствата си с Новосибирск и Новоросийск с по още пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз драги не съм евроатлантик. Млад съм, здрав съм, имам прекрасни доходи, имам си хубава къща, коли, жена и две деца. Имам си и хубаво куче. Ходим си където поискаме.Не съм инвалид, женствен, принцеса и какво беше там още.Може би ти имаш такива комплекси и си мислиш, че и при другите е така. Не е!
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
125, може би трябва да се разходим до Камчия или Бяла, за да видим руски селища, в които българите не са добре дошли? Или руски магазини с руски персонал, в които се говори на руски език? Не ми оправдавай руската окупация щото имало турска. Щото ДПС на славят и те русия и тяхното създаване не стана с помощта на КГБ. Инвалиде, уродлив си и в душата си.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
122, леко *** аргументи. Но толкова ти е потенциала и толкова им е мозъчния багаж на руските ти началници. Няма никаква колосална разлика, след като по-голямата част от населението и бизнеса е в градовете. Да не говорим пък за градовете, които са близо до националната граница. Повечето земя в Добруджа е също в ръцете на фирми близки до руснаците. И арендаторите са от ДПС - руски петоколонници. Кого се опитваш да излъжеш, инвалиде?
104
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като пишеш за имотни покупки, добре е да се сетиш, че чрез подставени фирми турците изкупиха вече половината земеделска земя в България.Че има големи турски заводи, където се назначават само хора от този етнос.Това е мчного по-опасно, ама теб те вълнуват само руснаците.
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
117, ти си консуматор, а не създател на свобода. Когато руски агент работещ за окупация заговори за свобода, явно или е пиян или е много нагъл. Свободата не е за теб. Ти си свикнал да си крепостен селянин и слуга. И пак да напомня, не си толкова умен за да отклониш темата. А тя е за окупацията на България от русия чрез имотни покупки.
102
6
 
5
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Руснаците дават работи на много хора .ако си заминат по морето става спек.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-хаХайде стига, че ще си увредиш черния дроб с тая злоба!
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
115, ти май си не само физичекси, но и умствен инвалид. Със смяната на темата няма да оклониш вниманието. Иначе тази "хунта" много страшна. Не може да събере армия, едвам има полиция. На кого ги говориш тези? Темата е окупацията на България от русия. Украйна и далеч. Не се прави на интеререн. Пак ти повтарям! Нямаш интелектуалния багаж да манипулираш. Сакат си не само в тялото, а и в главата.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се дръвчите. Това са най- големите евроценности - свободата.Свободата да ходиш където искаш, свободата да живееш където искаш, свободата да купуваш имати където искаш, щом имаш пари. СВОБОДА! Тали това искахме?Това е глобализацията, границите падат, народите се смесват (е, стават малко по-***).
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
113... в сравнение с парадите на простотията, които правиш всеки ден в този форум, гей-парада е направо интелектуално събитие. Ти с твоя женствен манталитет на обидена селска пресъхнала мома с нищо не си по-мъжествен от тях. Обиден бил. Малко ти е. Всичките ти мъки дето си имал в живота ти са нищо в сравнение с това, което си залужил.
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
109, ами твоите аргументи за окупация ли да имам? И си много тънкообиден и женствен. Като те натиснат явно почваш да пищиш като женичка. После другите гейове, нали? Примерно ти няма как да кем обидиш. Не може сакат и уродлив да ме обиди. Даже и предателството ти не ме обижда. Просто то е следствие от омразата ти към всичко нормално. Ти не си станал никакъв през живота си. Едно голямо инвалидно нищо. Грозен и забутан.
96
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата евроатлантическа ценност ще я видим утре по софийските булеварди.Една човешка деградация.Нищо добро не сме видели от тях.
95
3
 
3
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Президента е скопенна маскара това ли се опитват да кажат руските медии за бг ми стоите си в Чукотка не ви искаме в Европа мизерници.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
107, случайно да си бил или да очакваш да бъдеш равнопоставен член на евразийската общност? Ти си слуга. И руснаците ще се отнасят с теб като със слуга както са го правели по време на окупацията след 1944. Равнопоставени в ЕС и НАТО агенти на русия никой не иска. Защо не сме равнопоставени питай тези, за които гласуваш - банда руски агенти, които искат да гепят еврофондове и после да кажат "абе защо не сме равнопоставени.. искаме да си ходим".
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НЯМАШ АРГУМЕНТИ, ЗАПОЧВАШ ДА ОБИЖДАШ. Каруцарско възпитание.
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
104, Англия, Франция и САЩ не са избили цялата интелигенция на България по лагери, че в България да остане само интелектуална инвалидна плява като теб. Това направиха руските аграри заедно с предателите като теб. Това никаква бомба не може да го причини. Защото сакат човек е белязан човек. Това е лично към теб.
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата лъжа е, че сме РАВНОПОСТАВЕНИ членове на НАТО и ЕС.Никога няма да бъдем такива, винаги те ще са господарите, а ние слугите. Винаги.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100, не се прави на женствен и обиден. Ти си един инвалид и предател. Душевно скапан елемент, който никога не е бил българин и за един миг. Слуга на най-западналата нация от нагла ***. За мен разпасани наглеци, които живеят от над 5 години в България и не знаят български и настояват най-нагло да им се говори на руски не са никакви братушки, а нагли окупатори.
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ СА ПРИЧИНИЛИ ОГРОМНИ ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ И МНОГО МЪКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ТЕ СА ВРАГОВЕ И ДО ДНЕС НА БЪЛГАРИЯ.А на теб не ти е удобно до се припомнят злините на господарите ти.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
95, малко анализ на мозъчната инвалидност на теб и господарите ти. Когато т.нар. банда мародери известна като "червена армия" обявява война на България и идва да я окраде и окупира, тогава се вади тезата, че "България е била съюзник с Германия и Италия и обявила така война на СССР". Когато обаче САЩ и Англия бомбардират София това се забравя и се представя така сякаш България е една малка неутрална Швейцация бомбардирана без никакъв повод.