Борисов скастри общините: Гише, след гише... вгорчаваме живота на хората!

Увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите
16 юни 2017 16:00,
85

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството и местната власт ще направят всичко възможно, за да облекчат административната тежест за гражданите и бизнеса.

"Искаме да поставим гражданите и бизнеса в положение да не се редят на гише след гише и да плащат по няколко такси за една административна услуга. Така им вгорчаваме живота", заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът даде пример, че хората и бизнесът срещат проблеми с администрацията от столичния КАТ до столичния кадастър и общините, като посочи, че трудно се прави разлика на опашката кое е община и кое е държава.

"Хората трудно правят разлика на опашката и когато има административна тежест или си загубят дни да си извадят един документ, се създава усещане и за тревожност, и за корупция, и за напрежение в обществото", каза още Борисов.

Не може на места услугата да струва 2 лв., а таксата към банката - 3 лв. Трябва синхрон с общините, настоя още той.

Бойко Борисов увери, че правителството ще вложи цялата си воля да бъдат облекчени гражданите.

"Нямаме месеци и години за анализи. Прекрасно знаят всички кои са местата, на които има опашки. Там, където е необходимо, ще се вложат средства, ще се вземе едноличен контрол", заяви Борисов.

Като положителен пример той даде Луковит, където всички административни услуги вече са опростени.

На срещата в МС днес присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. Участие взеха още кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземете оправете тъпоото КАТ ! Само ттпите фуражки още нямат никакъв ред на опашките . Всеки ден скандали , псувни , бавене. Всички администрации си сложиха система с номера и облекчават все повече хората. Само глупавв полицай , неможе да си сложи ред в двора.
28
2
 
27
 
! Отговори
'Панаири, панаи преди 6 години
Само празни приказки...Трети мандат говорим за електронно правителство, а ето отново само лозунги, шум да се вдига и медиите да пърхат около Божеството. Да, медиите са виновни, те лъжат, че ББ работи.Не Боко, не искаме гишета, искаме интернет обслужване. Искам да си общувам с администрацията от офиса си, от дома си. Искам аз да си принтирам документа или да ми го изпращате по пощата.Не искам да нося документи, искам служителя да си отвори интернета и да си го види. Той да си прави справката
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му кажа на Плондира от Банкя, имах работа в общината на град Комо. Чисто, подредено, мрамор, красота. Беше работен ден и видях само ТРИМА, да, ТРИМА граждани които бяха дошли за нещо си. Тихо, чисто, спокойно. Ня като у нас пършиви служителки с пърхут по жилетките, дебели и с гаден израз на лицето, готова веднага да те върне без повод. Да дойде Плондира и види как се отнасят с инвалидите на ул.Д.Хаджикоцев за да вземат винетки или това което им се полага. Такава отврат са, че да ги убиеш им е
26
15
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 24 Какъв *** те гони? Бойко Победителя.
25
7
 
7
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 24 А преди Борисов живота ни къв беше убав , убав!
24
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен 23 Ами не гледай първа страница , а последната. Там има секс обяви и денят ти ще бъде добър.
23
4
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Баба Пенка 3 Пропускаш че 300 те обещани лева са до края на мандата Бабо Пенке.Дай да го свалим след година и ще видиш само 80лв. След това нищо.
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелия и изпростял чичка пълнеше с калинки администрацията за да му гласуват, днес ще ги попържва! Нали събра отпадъка на БКП, излъга хората за трети път, днес се сетил, че превърна живота ни в кошмар. Колко време е премиер, тези дни ли разбра, че живеем в Провалена държава, по определението на Аврам Ноам Чомски. А кой я провали, кой ни направи най-бедни и болни, Най-губещите умни и млади българи? Той с безброй предателства и кражби, измами и лъжи, само и само да е премиер. *** е!!
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за гишетата, ама със сигурнсот като видя този *** на първа страница и ми отива деня на кино.
20
21
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Брово Борисов. Така се става победител.
19
3
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Електронен бат Бойко нема ли да направят?
18
3
 
21
 
! Отговори
Яяяяя преди 6 години
Тоя не е ли на кьорсофрата на Негово величество или селския му произход няма място при синята кръв? Е,поне ще е благодарен,че величеството му отвори пътя към унищожението на България и го крепи на власт. Малко ли е? Навярно и подаръка ще е премиерско-благодарствен.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две думи - Електронно правителство.
16
4
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Гласувайте пак за шопара от Банкя и ще се оправи!
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е направо цар на празните приказки.Даже герберасите не му вярват,ама няма на къде ще търпят нали е по партиина линия!
14
2
 
31
 
! Отговори
след като ни преди 6 години
изпонастрои магистрали и ни санира, сега б.б. Се е захванал да бори гишетата.ХвалаЧе без него слънце не изгряваМа това че отдавна има програма за електронно правителство значение нямаВсичко започва и свършва с негоБат бойко програми не четеСамо книжки за винету
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В община Витоша каква мъка, то направо си е наказание да искаш нужния документ. И ги хващаха с белязани пари и най-хуманният съд пак ги върна на работа. Не може да си собственик от 6 цифри нагоре и да не очакват нещо да им дадеш, ще те въртят, бавят, докато не им дадеш, това е!
12
1
 
31
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
"Не може на места услугата да струва 2 лв., а таксата към банката - 3 лв"Може може....и в КАТ и в НАП внася се в една добре известна банка СиБанк...
11
2
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Глупости на търкаляци някаква калинка е взела земята под КАТ и ще то бутнат да направят нова бизнес сграда а КАТ ще го изместят извън София а бат ви Бойко подготвя почвата!
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подадох заявление в Община Велико Търново и месец нямам отговор ? С лице към хората !