МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!

Министърът на вътрешните работи обаче не се ангажира със срокове
Обновена: 17 юни 2017 16:16 | 17 юни 2017 16:09,
129
МВР шефът: Да увеличим заплатите, за да повишим мотивацията!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази недоволство от вчерашната среща на синдикалисти с неговия заместник Стефан Балабанов.

Още по темата
Радев уточни, че са се обсъждали теми, които не били предмет на първите разговори. Той заяви, че молбата му била следната: "Дайте ми аргументи защо искате и на кого, ако говорим за заплати или ако имате някакви други искания, които са извън това, убедете мен, убедете себе си, всъщност, говорете и да видим аргументите".

Те не са говорили за аргументи, а са се разбрали, ако може да повикат някой друг да реши задачата, да дойде примерно финансовият министър, заместник финансовият министър или пък Менда Стоянова, споменаха и нейното име, не разбирам защо го искат това", каза той, цитиран от БНР.

Синдикалната федерация в МВР съобщи, че приема с огромно недоумение изявленията на министър Радев и започва подготовка за протестни действия.

Според министъра трябва да бъде направен преглед на целия сектор "Сигурност" и това се прави. "Въпросът е кога – може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи", посочи Радев.

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите.

"Трябва да се погледне целият сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно, като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори", поясни още Валентин Радев.

По отношение на облеклото на служителите, Радев коментира, че униформите тряба да бъдат осигурени от държавата и да са с високо качество.

Радев каза още, че от вчера са останали  5 км от защитното съоръжение на границата.

"Сега ми се струва, че трябва да има една втора фаза - да надградим. Това съоръжение е физическата, механична преграда. В пъти по-добре ще бъде, ако успеем с тези финансови средства, защото досега сме дали 100 млн. евро само ние за оградата и всичко, свързано с нея, а сега да надградим, заедно с това да добавим там, където има необходимост", посочи Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му средства се отделят и за облекло, и за придвижване на хората, които охраняват границата. 

"И, разбира се, трябва да подобрим работата на това съоръжение. Всички се вълнуват и постоянно задават въпроса: "Да, де, то го има, но защо ние намираме мигранти в средата на държавата?". Ето сега, ако успеем да направим това, да подобрим и да надградим, ще се променят нещата", допълни той. 

Според него акцентът с хората, които пазят границата, е много важен. Той каза още, че с колегите му са проверили състоянието на границата, като отбеляза, че е доволен донякъде, но има още много какво да се направи. 

Радев призна също, че интегрираните наблюдателни системи не са изградени по цялата граница. 

"Едната част е по-малката, която тръгва от Хасково до "Капитан Андреево", другата, по-голямата, отива до Резово. Но има места, където няма такова наблюдение. По ред причини, там е нямало нужда навремето, но сега, след като вдигаме изобщо нивото и там, където няма такова наблюдение, ще бъде добавено", посочи министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79В ЗМВР ясно е записано,че служителите на МВР,не могат да имат други трудови правоотношения!Точно заради това се пенсионират по-рано,държавата-тоест ние им плащаме всички осигуровки,затова имат правомощия,които аз и ти нямаме,затова имат право на отпуск до 40 раб.дни,затова заплатите им са по-високи от тези та средностатистическия бачкатор. В крайна сметка има морал и авторите,които лесно се губят,но трудно се печелат!!!
71
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако им увеличат заплатите да се пенсионират като останалите на 61/63 години и без 20 заплати на куп.Без това видими резултати от работата им няма.Или са корумпирани,или свързани с престъпници.Единици са свестни и си гледат работата.Ако не ги устройват условията да напускат,да си внесем полицай както внасяме келнери и камериерки по морето
70
1
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
В казармата дето служех имаше двама старшини които бяха завършили техникум за телевизионни техници.И тъй като работеха като началници на радиостанции и като старшини бяха умни и грамотни хора и след работа телевизори поправяха.Дано да имаме повече такива специалисти-няма нищо лошо в това човек да има 2 професии и да си изкарва по нещо допълнително.Умният човек е навсякъде добре приет.Между другото имахме и 2-*** радиолюбители та покрай тях се научих да поправям електроуреди и това ми е бонус.
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога най после един министър ще накара полицаите да си слагат коланите по време на движение ? Някой да е виждал полицай в патрулка с поставен обезопасителен колан ? Законът освобождава само катаджиите от това задължение А ние сме толкова смотан народ че не можем даже да им направим забележка на полицаите
68
0
 
17
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
беден и неук ндрод лесно се управлява ,само преди избори ще се обещава празни приказки-300лв пенсия ,а после виждате ли няма пари.
67
2
 
12
 
! Отговори
време е преди 6 години
Да се направи автоматизация в КАТ, в паспортните служби, в районните управления. Да се съкратят 2000-3000 лели и администратори. И с освободените пари - моля, вдигайте заплати
66
4
 
17
 
! Отговори
/./ преди 6 години
А да ве, увеличете им заплатите на хрантутниците, увеличете ги. Напускам тая кoчина аз, няма как. Не мога да плащам на такива които нищо не правят. Писна ми.
65
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могат да се увеличат заплатите даже и да се намали бюджета.Половината състав трябва да се разкара.Гледам ги по сенките с моторите.И дойде по някое време някоя патрулка и си определят другото място на среща за кафе.И цял ден обикалят разни капани и въртят други далавери.Кафета ,черпни ,сутрин и чорби с бира. Абе чудо.Ченге да си на това време.Заплата за нищоправене,ранно пенсиониране,20 заплати при пенсионоране.И защо е всичко това като не правят нищо?????
64
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен 70 преди 6 години
Някой полицай ми е написал минус,ама око го питам защо и той не може да ми каже,а аз мога да продължа:Преди година имах нужда от техник за бяла техника.Обадих се в сервиз и уговорих час за посещение.Каква бе изненадата ми,когато на вратата цъфна с отверка в ръце техникът-всъщност действащ полицай,заработващ,дали през работно или в свободното си време,но е факт! Стана ми неудобно,понеже се познаваме,смотелеви нещо и толкоз!Ей това сте господа полицай!!!
63
4
 
18
 
! Отговори
1 млн лева преди 6 години
И 1 млн лева да им направиш заплатата нали ги виждаш какви са сополи, отпуснати и се крият да правят колкото се може по-малко работа. Така е свикнал Българина и така ще си остане.
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 10,най-много от 15 м.от входа в който живея има приемна на кварталния,но не съм го виждал от 10 г.Знам кой е,не лош човек ама за комшия,иначе за полицай не става.Като го пита някой нещо,клепа като мишка в трици,напъва се и аха да проговори,ама млъква,за да неизтърси някоя глупост.А останалите,нека първо да си спечелят уважението на хората,тогава да реват за пари!
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куки не могли да отворят консервна кутия,ритали блъскали я не и не..дошъл шефа им:- Ко прайте бре?Всички назад!Обърнал консервата и почукал три пъти: -Отваряй Полиция
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕШЕНИЕТО Е: КОЙТО НЕ МУ СЕ РАБОТИ ДА ПОДАВА ДОКУМЕНТ ЗА НАПУСКАНЕ. КОЙТО ОСТАВА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА В СРОК. НЕ МОЖЕ ЛИ , ДА СЕ ПРОВЕРИ ДА ЛИ СЪБОТИРА ИЛИ СА МУ ТАКИВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ.. ПРИ СЪБОТАЖ , БЪРЗА ПРОЦЕДУРА И НА СЪД. ДА ВЛИЗАТ В М В Р С КОНКУРС.
59
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатъчно привилегии имат, сега и заплатите да им увеличат. На който не им стигат, да си търсят друга работа, защо стоят.
58
5
 
24
 
! Отговори
he he преди 6 години
какви заплати какви 5лв ?!? че полицайте под 1500 на калпак не падат :))) осигуровки, купони за храна, отпуски, чат пат кинти и за дрехи и пр... колко още да ги мотивираш ?!? заедно с един сладур сме служили, стана катаджия, миналата година се пенсионира, като барбарон е плюскане, иначе здрав, прав мъж в разцвета на силите си дето се вика :))) ... аре по-полека с тези заплати, а ?!?
57
1
 
29
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не знам за полицаите,но все повече българи изобщо нямат мотивация да прекарат живота си тук.
56
1
 
8
 
! Отговори
зевс преди 6 години
защо не се въведе като чл1 морал професионализъм честност а се преписват стари закони и инструкции
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите трябва да се вдигнат във всички сектори....,не само за полицаи....
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NIKAKVI PARI TYRTEI
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а с резултати няма ли да ги обвържете?! Трябва да се вдигнат на тези, които си рискуват живота, т.е. ГДБОП и жандармерия. Обикновеният фа..., който седи по заведения и обсъжда международното положение за какво да му я вдигат. Също не може едни полицаи да поддържат фигура и да са в бойна готовност, а други да бъдат бити от двама невъоръжени рома. Едно е да си в вкрайните квартали ченге, друго е центъра. Стига с това равенство! Създайте изисквания, покриваш ги по-висока заплата!