В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!

Корнелия Нинова призна, че мъжът й работи в "Лукойл"
4 окт 2017 10:15,
73
В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!
Снимка: архив "Булфото"

Всички депутати от БСП ще подкрепят оставката на Делян Добрев от парламента. Само Елена Йончева няма да гласува за напускането му.

Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Днес народните представители обсъждат желанието на Добрев да напусне парламента. Той подаде оставка заради скандала "Кумгейт", в който бе обвинен, че е назначил близки, роднини и приятели на ключови места в общинската администрация в Хасково.

В негов основен обвинител се превърна именно Елена Йончева. Вчера тя нарече искането му за оставка опит да се скрие от отговорността.

Още по темата

И според Нинова скандалът в Хасково не е единственият подобен случай. "БСП не се бори срещу Делян Добрев, а срещу модела на управление", каза тя пред Нова тв.

В ГЕРБ няма единно решение за това как да се гласува по оставката на Делян Добрев. Зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева беше категорична, че ще бъде против.

"Той ни е нужен. Изключителен професионалист е, разбира от работата си, етичен и честен е. И точно този негов професионализъм му изигра лоша шега, защото някой някъде иска в енергетиката да се върнат същите неща, които бяха налице преди години", каза Караянчева пред Bulgaria ON AIR.

Вчера Караянчева попита чрез медиите лидерката на БСП дали е вярно, че мъжът й работи в "Лукойл". Днес червената шефката й отвърна пак задочно.

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия", каза тя. Нинова потвърди, че съпругът и работи в "Лукойл", но никога не е спонсорирал нейна кампания или кампания на партията.

"Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми на държавната хранилка. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни позиции", каза още червената шефка.

Тя обясни, че когато управлявало правителството на Сергей Станишев, съпругът й напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор. Когато управлявало правителството на Пламен Орешарски съпругът й напуснал държавната фирма "Елби Булгарикум".

"От 2014 година, откакто съпругът ми работи в "Лукойл", в парламента са гласувани 9 закона, свързани с горивата. 8 пъти не съм гласувала умишлено. Гласувах само, когато се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората", обясни още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 А ! Не е ли това темата ..объркали сме се :)) Мислехме че за шуробаджинащина говорим.
16
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастки тролчета, тук темата не е с кого е спала Елена Йончева,а това, че Делянчо Добрев и роднините му, които са назначавани без конкурси са откраднали 120 млн лв от Българския бюджет.
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно в Бургас, че по-спокойно. Как си ги намира тези работи - митници, Елби, Лукойл. А да казва, че човек на Корнито и ако не го назначат, ще прати жена си да се разберат с мъж!
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува къде си води мъжа Корнелия нито е управляваща нито нищо. Сега кой обсъждаме и кои са управляващите. Оставките бе суджуци ,скоро не сте подавали отавки палячовци. В тоя случай като опозицията си върши добре работата, защото иначе ще падне едно крадене и суджука няма да стигне за всички гербераси
13
16
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
С какво е ощетен българския данъкоплатец? Май изобщо не схващаш за какво е този скандал и къде е проблема. И що всички решихте че жената няма качествата да заема тази длъжност ?По вашата логика роднините на министрите не могат да заемат държавни постове.Акъл немате за 5 стинки.
12
17
 
14
 
! Отговори
Rado преди 6 години
Кумунист да обвинява някой в шуробадженащина е най-малкото иронично!
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност ББ , няма да остане длъжен. Съвсем скоро очаквам да видим, колко роднини имат БСП в България. И ми се струва, че тогава ще стане срама. В момента вече са в безизходица ...червените ...Не могат с работа и политика да се конкурират ..И само търсят скандали . Станаха като жълт вестник. Явно вечв трябва да си ходят след 60 години във властта.
10
15
 
7
 
! Отговори
Хайде на избори преди 6 години
Ще е голям цирк да видим как БСП защитава "кмета на ГЕРБ" Беливанов, ако Добрев се кандидатира за неговото място на предсрочни избори. Ха,Ха,Ха!
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напомням че съпругата на депутата от БСП Радослав Илиевски е директор на клона на КТБ в Плевен !!!!!!
8
9
 
25
 
! Отговори
Mopcku_ преди 6 години
Не съм голям фен на БСП, но трябва да се признае, че Нинова много добре връща топката при това с конкретни факти ...
7
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая Йончева ..Не беше ли биз бизе с Мин. Прецедателя Станишев ? Малко е странно да говори за шуробаджинащина :))))
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Trqbva narodat da izleze i da im razbie glavite.
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мъжа й на Корнелия ако ще 1 милион да взима това си е рабоат на фирмата - те са ЧАСТНИЦИ. в Случая с Добрев е ощетен БЪЛГАРСКИЯ ДАНОКОПЛАТЕЦ.
4
7
 
26
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Именно, има огромна разлика дали е ощетена частна компания или Държавата.В случая с Добрев е ощетена Държавата чрез община Хасково.Лошото е, че не само в Хасково е така, а във всички общини, управлявани от ГЕРБ.Отровните пипала на Октопода Суджуш са омотали цялата Държава, включително инационалните медии, които по закон би трябвало да са обществени, които манипулират природонаселението.
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастките крадльовци са толкова глупави, че но могат да извадят и един свестен котраргумент.Решиха да атакуват Корнелия Нинова чрез мъжът й, който работил в ЛУКОЙЛ.Може би не са разбрали че ЛУКОЙЛ е частна фирма и това дали той работи там и колко пари взима не касае по никакъв начин всички нас гражданите и данъкоплатци.Случаят с Добрев е че са откраднати 120 млн лв или източени или както искате там от всички нас. Защото роднините и приятелите му са на ДЪРЖАВНИ службици с ДЪРЖАВНИ заплати.
2
17
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Нищо ново под слънцето. Ако не е на Добрев братовчедката, ще е на Нинова зет и, ако не е на Нинова зет и ще е на хасковския кмет братчед му. В България няма община в която да не се назначават роднини, НЯМА. А това кой на кого е роднина няма никакво значение.
1
27
 
15
 
! Отговори
Добрев-Кмет!!! преди 6 години
БСП са експерти в манипулациите и изкуствените скандали. Сега години ще разказват за Хасково-гейт без да го е имало. Единствения полезен ход на ГЕРБ е да предизвикат предсрочни избори в Хасково и Добрев да ги спечели убедително. Хасковлии са много практични хора и ако наистина са видели полза за себе си от усилията на Добрев за развитие на региона ще го изберат. Тогава ще стане ясно, че Йончева и Нинова не са никаква алтернатива за Хасково или България, а просто лаладжийки.