Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!

Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП
Обновена: 13 окт 2017 23:28 | 13 окт 2017 23:25,
47
Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!
Снимка: БНТ

Политиката по доходи няма да е на калпак, тъй като имат нужда от целенасочено инвестиране в определени сектори, заяви пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

"Работата на финансовия министър е да разпределя това, което обществото произвежда в полза на същото общество. Икономиката дава възможност през следващата година да покажем реалното ниво на държавата. Нашето общество показва възможност да се развива. От една страна, ние берем плодовете на икономическия цикъл, но от друга - ние сме от отличниците в Европа. Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП. Вече имаме перспектива, а хората имат нужда от справедливост", каза още Горанов.

Той допълни, че там, където има проблем, там ще е най-високо увеличението. 

"Ние влязохме в този мандат след една кампания, в която търсихме приоритети. Осъзнахме, че сме изостанали, че сме изгубили време, осъзнахме, че талантливите българи ни напускат. Решихме да инвестираме много в образованието. Най-много ще отиде в обикновения човек, в детето", подчерта още той. 

Горанов изтъкна това, че ако ГЕРБ не са постлали предвидимост, нямаше да има ръст на потреблението и връщане на доверието на европейските ни партньори. Той също така сравни брутния вътрешен продукт от 1997-1998 г., когато той е 20-22 млрд, а сега се очаква да произведем близо 100 млрд.

"Вече имаме перспектива, хората имат нужда от това", каза Владислав Горанов.

Според него ГЕРБ е единствената партия, в която се случват оставки, когато има грешки. 

"Може би затова и от 10 г. насам си говорим само за управлението на ГЕРБ", каза още Владислав Горанов и допълни, че партията вече управлява толкова дълго, че "вече всичко може да се пише на наша сметка".

Весела Лечева от БСП го контрира с тезата, че сме в последните места по доходи, след 10 години управление на ГЕРБ.

"Ниските доходи са проблемът на хората", настоя тя.

По отношение на медиите и свободата на словото Владислав Горанов заяви, че когато собствеността в медиите е дефинирана по странен начин, тогава идва проблемът.

"Една авторитарна власт никога не може да иска свободна журналистика, нашата не е такава. Субективното възприятие за свобода може да се прехвърли към свободата на медиите, на словото. Проблемът на журналистиката, на свободата на словото, не е в политиците. Те са функция във времето, за радост на обществото. Проблемът е в техните собственици. Информацията и медиите са власт, на нас властта ни дава народът. Всички тези, които бяха на протеста, трябва да си отговарят на въпроса дали са излекувани от общата болест. Политиците са жертва на амбиция и на отношението на хората към тях", коментира министърът на финансите. 

Той също така заяви, че е уволнил съпругата си, защото това е регламентирано от закона. 

"Уволних жена си, защото такъв е законът. Сърдеше се в началото, но намери сили да ме подкрепи, оправихме се. Борисов разбра за това от нея", поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разтревожил съм се на тоя стига ли му заплата, че по една време едвам връзваше двата края с дупетатската и сега като се позамисля то сигурно заради това "горките" народни "любимци" се занимават предимно с оправяне на личното си и семейно благосъстояние.
23
29
 
5
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 6 години
Браво на министър Горанов, ето че ние толкова дълго управляваме, че всичко постигнато ние сме го направили, както каза той самия. Икономиката ни е все по-силна, реформите и прехода вървят, някои пенсии скачат, постигнахме и 2.1% инфлация, смъкнахме лихвите. Браво.
22
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имат един единствен приоритет- "Човек да не остане!"Да бъдат изтребени до крак българските пенсионери,за да не тежат на хазната,и да могат да си строят Молове на спокойствие!
21
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не затвор,разстрел е нужен ,за да се появи надежда за България !За съжаление,сега-за сега ,единствената надежда е ТЕРМИНАЛ 2 !
20
4
 
7
 
! Отговори
Веолия преди 6 години
ГЕРБ -от 9 XI 2010г. Веолия притежава мажоритарен дял (77.11%) във ВиК оператора с частно участие "Софийска вода", 25-годишна концесия (до 2025) за експлоатация и поддръжка на ВиК мрежата на град София чрез ПЧПБСП НДСВ ДПС - Веолия Енерджи България (предишно име на компанията Далкия) започна дейността си през 2006, след като придоби дял във фирма КЕС АД (Компания за енергоспестяване), която управлява първия договор за енергийна ефективност на Балканите. Топлоенергия:Банско, Варна, Ихтиман
19
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този лъскач Горанов мечтаеше да стане милионер и при Б 1 напусна парламента. Днес вече е милионер и как стана това? С тлъсто крадене от парите на българина. Да, резонен е въпроса, с какви пари построи палата на Ярема за 4.5 милиона лева? С какъв бизнес или сделки? Уникален мърсник е Влади Милионерчето!! Ще му дойде и неговото време, рано или късно!
18
3
 
36
 
! Отговори
Судж преди 6 години
Министре, кажи нещо за суджуците. Как е положението с шурея? Баджо, има ли работа?Роднина, суджук, суджук, роднина, дуджук, роднина... Ей, животе...
17
6
 
21
 
! Отговори
Обичам ГЕРБ преди 6 години
ГЕРБ приоритети:1.Върна 77% акции на Софийска Вода продадени ноември 2009 на Веола, която позорно е изгонена от Ф-я и Г-я. Филм - Вода за продан.2. Премахна лимита за направления - българите могат да се разболяват, когато пожелаят.3. Премахна такса сградна инсталация, сихронизира Директива на ЕС с Наредбата за енергетика в БГ.4. Премахна 70 фирми на изхода на Козлудуй, и в момента БГ потребител да избира да купува евтин ток от Козлудуй.5. Върнахме Ю.П. и получаваме полв. милиард в НЗОКУра
16
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪВ ВИДИН ИМА ЦЯЛ КЛУБ ОТ СОБСТВЕНИЦИ НА ФИРМИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГЕРМАНСКИ ОГРАНИЧАВАЩИ ДОХОДИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ДО 500 ЛЕВА НЕЗАВИСИМО КАКВО РАБОТИШ!!!...?Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ 22 до 100 милиарда ...Ок, ама инфлацията броим ли я ? Или някаква друга шашма има ?Защото 200 лева, беше нещо около средната заплата тогава (Извинте 200 000 лева ....), а сега е УЖ около 1000 лева.Нещо ... някак си ... ни доскииам растежа ..
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лечевата пат..а няма какво да контрира а да чуе какво плямпат другарите им от разните измислени т.н.работодателски организации ТЕ СА ОТ ВАШИТЕ *** НАГЛА ПУШКО СТАРА .айде у лево,иначе ГЕРБ не са чак такива майки Терези,просто вече наистина няма кой да работи за без пари а това води и до свиване на БВП ако продължава,така че дори трябва по-смело с доходите а кой не може да плаща да Фаща гората.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хмАко можеш да смяташ го сметни ти. От къде на къде аз ще го смятам ?
12
4
 
9
 
! Отговори
хм преди 6 години
До Анонименайде в Евро ми го сметни, защото аз не пазарувам от магазина в долари!!! 2008г долара беше 1,40 сега е 1,80 ;) ама еврото си е 1,95
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя локумджия Владиславчо, що не каже как така със заплата 2 580 лв си построи палат в Бистри а за 4 600 000 лв.
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номинално (в долари) БВП-то ни е по ниско с 2 млрд $ от 2008г. тиквата управлява от 2009г. големи сте тикви браво!
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приоритетите са ясни - политици, банкери, "работодатели", някои "наши хора" на топли местенца, чуждестранни "инвеститори", а за гражданите ако остане някоя троха.
8
1
 
11
 
! Отговори
Г преди 6 години
БВП за 2009 е 66млрд
7
1
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 6 години
То ви ги видяхме приоритетите и калпаците.
6
2
 
26
 
! Отговори
Трудовака преди 6 години
Горанов и дянков.умрете в мъкиииииии!!
5
1
 
37
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Ай сиктир бе.. Киро домуса ли ще ти произведе 100 млрд..? Или депутатските ветрогенератори...!? или банката на Цвети..!?Гербераски палачор..