Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ

МРРБ: Програмата не е спряна, изпълнява се!
23 ное 2017 16:15,
24
Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ
Архив: Булфото

Програмата за саниране не е спряна и продължава да се изпълнява, а създаването на временна анкетна комисия по темата е безсмислено. Така от ГЕРБ отговориха на БСП, които искат парламентарна комисия да нищи има ли средства за саниране и какво е бъдещето на програмата.

"Програмата не е спряна, тя продължава да се изпълнява, към момента има над 850 сгради, които са завършени. Близо 600 са в процес на изпълнение, останалите са в различен етап на договаряне на обществените поръчки. Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета, а бъдещето на програмата е в пряка зависимост от разработваната жилищна стратегия", обясни зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

Тя допълни и че вече има ефекти от програмата и за първия зимен сезон бенефициентите са намалили сметките си за отопление с между 40 и 60%.

Николай Сираков от ГЕРБ настоя, че от парламентарната група няма да подкрепят създаването на временна комисия, тъй като през юни след разискване в Народното събрание е взето решение регионалният министър да изнесе информация и подробности за изпълнението на програмата, което Николай Нанков вече е направил.

"Регионалното министерство си свърши работата, всичко е в Народното събрание. Затова е безсмислено създаването на тази комисия", заключи Сираков.

По думите му програмата продължава, защото тя е изключително важна и хората я искат.

Даниела Савеклиева от ГЕРБ също изброи предимствата на санирането и даде пример с Благоевград - по-ниски сметки, подобряване на градската среда, покачване на цените на имотите.

"Това, което искат от БСП, е абсолютно недопустимо. Таско Ерменков се похвали, че неговият апартамент е бил от първите санирани. Ако е имал съмнения, защо се е включил в програмата", запита Савеклиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
29
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Бургас - к-с Славейков бл.40 !! Елате да видите какво чудо на санирането е направено ,за да ни завидят и извънземните !! Наистина няма такава държава ,която да дава луди пари за тоз де духа !!
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо с моите пари се санират панелите на някого си безплатно питам аз?
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пари откраднаха ГЕРБ от това саниране ...Единствено обирът на КТБ който извършиха е съизмерим.Естествено, че няма да позволят да се разследва - нито първото, нито второто.
1
4
 
23
 
! Отговори
кражбата на века преди 6 години
Комисия - "Лепби тапети в пещерата", безсмислено и неприлично скъпо удоволствие на гърба на неродените ни деца.