БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!

По-високите сметки = ниски доходи, бедност, проблеми със здравето
112
БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!
Снимка: Булфото, архив

БСП готви протест в петък пред сградата на КЕВР.  Недоволството на социалистите е провокирано от увеличението на цената на водата.

На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, като сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.  По-скъпо ще плащат кубика и в Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца.

Още по темата

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Така че тя призова всички да се присъединят към протеста на левицата, който започва в 10:30 часа.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една и от друга страна на доходите, които не растат.

"Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова съобщи още, че завежда дело срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ, защото била казала лъжи и клевети за нейното участие в "Техноимпекс".

"Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
9
 
18
 
! Отговори
ПРИВАТИЗАТОРКАТА.. преди 6 години
"НЕ ВДИГАЙТЕ ЦЕНИТЕ НА ВОДАТА ----НИЕ , КАТО ДОЙДЕМЕ НА ВЛАСТ , ЩЕ Я "ПРИВАТИЗИРАМЕ" И ТОГАВА ЩЕ ВДИГАМЕ ЦЕНИТЕ ...ЗА ДА РАЗБЕРАТ ХОРАТА ..."КОЛКО Е ЗЪЛ -КАПИТАЛИЗЪМА", БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА...ТЕ , ТОВА Е ЧАСТ ОТ "ДАЛАВЕРАТА" ...ХА,ХА,ХАААААААААА....ЗА ДА СМЕ ПАК НА ВЛАСТ!/..ама като .."КОМУНИСТИЧЕСКИ -КАПИТАЛИСТИ"..../
71
5
 
7
 
! Отговори
ЩО РЕВЕТЕ ,БЕ... преди 6 години
НАЛИ , ИСКАХТЕ "ОСРЕДНЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ВОДАТА "--ЗА.... ЦЯЛАТА СТРАНА?????!!!ЕТО ВИ ГО "ОСРЕДНЯВАНЕТО ":--ВСИЧКИ ПЛАЩАТ "ЕДИННИ ЦЕНИ"---В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ....И ТЕЗИ КОИТО СА , В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ...И ТЕЗИ В СЕЛЕТА , КОИТО ИМАТ /или нямат/НЯМАТ ВОДА!!!!!!/..ТОВА Е то .../"СОЦИАЛНАТА СОЛИДАРНОСТ""/Всички плащат "ЕДНАКВИ ЦЕНИ" -за да ВИ Е "ЕВТИНКО" и за да си поливате градините с питейна вода....!ПО ТАЯ СХЕМА ----ВДИГАТ НА ВСИЧКИ ЦЕНИТЕ ---ЗА ДА НЕМА СЪРДИТИ И ОЩЕТЕНИ!!!ТОВА Е СОЦ-а БЕ...!
70
6
 
14
 
! Отговори
де е бил преди 6 години
Не вдигайте водата докато бсп не дойде на власт, нищо не оставихте за нас за приватизиране.
69
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не на всичко , което се плаща с пари. Трябва да има купони давани от Позитано 20 , но само за наши хора . Така най после нашите необразовани и неграмотни привърженици ще могат да си пият ракията без пари.
68
7
 
7
 
! Отговори
До ГЕРБ ffrever преди 6 години
Не ни е до вицове, не е и за обещания. Това, което виждам е че всяка година населението на България намалява с 50 000 души, или както се казва, човек от хубаво не бяга. Колкото и да се старае племето ***, не може да покрие тези липси.Вие си ги величайте, тук хора няма да останат.
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не на всичко в България докато БСП не дойде на власт . Всички коментарии за Нинова са излишни, защото тази женица е от северозападналия район и според нея това е най развития район в Европа.
66
4
 
10
 
! Отговори
Ninja преди 6 години
Това вече е пълен ужас! Тази година вдигнаха водата в София с 40%. Догодина ще я вдигнат с 10%. Основният въпрос е защо? А тук е като в парламента всичко се политизира. Нека вържат цената на тока и водата към средната работна заплата и това да стане със задна дата от 01.01.2017. Веднага да закрият КЕВР.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високи заплати - високи сметки = висок стандарт, ниски заплати - ниски сметки = нисък стандарт...нали искате да живеете като германците !?
64
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Рецепта против грип с вода:Вземате 100 гр. домашна ракия двойно препечена... - много внимателно капвате в нея четири капки чиста вода... - отпивате бавно и веднага е почуствате облекчение...
63
7
 
10
 
! Отговори
ЕХЕЕЕЕ.... преди 6 години
Разликата между комунистите и изпечените крадци е че крадците не умеят да крадат като кумонистите......
62
0
 
13
 
! Отговори
григор преди 6 години
във ВИК са с много високи заплати.Преди 14 години инкасатор във вик /проверяващ и записващ данни от водомерите/вземаше на месец над две учителски заплати.Инкасатор във ВИК може да бъде и лице с четвърто отделение, а за учител се учи яко и дълги години.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШопаБайно, не се изтезавай без вода, това няма да ти помогне.Я виж Топлофикация - хората не ползват услугите й, но си плащат за тръби, плащат си и изравнителни сметки и не знам още какво. Помниш ли онзи ***, който представи заключения от неколкократни проверки , извършени от служители на ТЕЦ? Установили, че са АБСОЛЮТНО ЛЕДЕНИ тръбите, стигащи до неговия краен апартамент на последния етаж. Но пари за тръби му начисляват!И с теб ще е така. Затова си пий вода, не се мъчи.
60
9
 
10
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Пази Боже сляпо да прогледа.Дуругарко или госпожо Нинова .Отговорете на зададени ви въпроси .канихте при Беновска бяха а вие къде се скрихте и не отговорихте.Все лъже от вашата уста и се криете в дупката си или зад паравана на водач на най крадливата и пропаднала партия уж със 100 г. история но под чуждо име >))))))))))))))))))))))
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде от тука *** ей
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Нинова беше млада при Тодор Живков щеше да е в Белене . Такова чудо , която лъже през една минута няма кой да я търпи .
57
5
 
10
 
! Отговори
Какоооо преди 6 години
Откога любимата ти партия обещаваше язовир,който да избави Севлиево от режима на вода?Колко хора изобщо знаят, че в този град има жесток воден режим?Защо не се направи този язовир по времето, когато пари имаше за всичко, нали от СССР се взимаха заеми и не се връщаха?Какво направи столетницата за този регион? Съсипа поминъка на едно село, за да направи резиденция, в която никой червен велможа не стъпи!Но заради тях завъдиха там глигани, които опустошаваха реколтатаСега пари няма и язовир няма
56
10
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Българина трябва да знае две неща:1.Всеки преход се нуждае от време..2.С всеки изминат ден живота ни става по-хубав!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софияяяяяя,най-после се проявете като столица на тази държава!!!За столичани се отнася също!!!Така ли един едничък многолюден,масов,спонтанен протест не се пръкна от вас!!Или вече сте град-държава и ви е през...............какво става в и из провинцията!!!При вас се вземат реенията от първа ръка в една сграда,вие сте там на чучура да действате на момента!!Този народ вас чака,като първи град на държавата да поведете и другите да поемат!!
54
11
 
13
 
! Отговори
за тези, които не са преди 6 години
разбрали: Цената на водата се вдига от тези, които са сега на власт, а не от Корнелия Нинова.
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелиа да отиде при сина си да види колко той плаща за вода и там в САЩ никой не те пита имаш ли пари или нямаш.