Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол

Пленум на НС на БСП решава за Истанбулската конвенция
Обновена: 13 яну 2018 15:08 | 13 яну 2018 14:52, Елка Василева
156
Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол
Снимка: архив, Dnes.bg

В остър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и лидерката на БСП Корнелия Нинова на заседанието на червения пленум по повод дискусия за позицията на БСП по Истанбулската конвенция, пише "24 часа".

На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС. И обясни, че интерпретациите по темата за т.нар. социален пол в конвенцията са неправилни.

Още по темата

Дискусията е изкривена, няма такова нещо като трети пол в конвенцията, заявил Станишев и пред членовете на червения Национален съвет. И обвинил управляващите, че те са виновни за неразбирането на смисъла на документа.

Каквото и решение да вземе БСП, ще има сериозни последици, предупредил Станишев.

Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и БСП се разминават, отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че така е било и по отношение на квотите за мигранти, СЕТА и санкциите срещу Русия.

Националните ни интереси диктуват по важни въпроси да имаме различни позиции, обяснила соцлидерката.

В подкрепа на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда неправилно от английски и оттам идва проблемът.

Можем ли да приемем, че това е лъжицата с катран в кацата с мед, попитала пък Велислава Дърева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71Станишев мисли като европеец.
69
3
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БРАВО НА НИНОВА, БРАВО! КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НЯКОЙ ДА НАРИТА ТОЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН ТРЕТОПОЛОВ ЧЕРВЕЙ СТАНИШЕВ!
68
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкпрепям Сатнишев. Един евро политик.
67
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП няма да приема Конвенцията, отсвириха Станишев! Браво на Нинова!
66
2
 
8
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
*** си и такъв ще си останеш, а и след като ти трябва речник, значи не знаеш грам английски, а коментираш, gender означава род в граматически смисъл, т.е. както имаме "една жена" в женски род, "един мъж" в мъжки род и т.н. единственото му използване в смисъла на пол е третополово, т.е. sex е биологично заложеният ти пол, а *** имат само третополовите, защото те отричат заложеният им в ДНК пол под формата на XX или XY за 23-та хромозомна двойка. компреде или си с интелект на муха-винарка?!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Серго пак се прави на луд. БСП са подкрепили работното заглавие на конвенцията, все пак превенцията на насилието срещу жени е добра кауза. Само че Серго забравя нещо друго и то е, че когато БСП получават проектозакона и прочитат съдържанието му, вътре лъсва истината. Подкрепата на една конвенция, не означава, че ще подкрепиш ратификацията й в парламента, след като си се запознал с текстовете.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заемам страната на Нинова в спора. Станишев вече няколко години е обект на промивки в европарламента. Сигурно и бракът с хуманоидни сексроботи пол му се струва нещо нормално.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В подкрепа на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда неправилно от английски и оттам идва проблемът."Добре, пускам го в гугъл преводача да видим какво ще покаже като значение на gender. Ами изписа "пол" и нищо друго, предлагам на всеки от вас да провери. Я Куюмджиев да ни запознае с неговият превод.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Корнелия Нинова трябва да прочисти БСП от нагли престъпници и подставени лица участващи в ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария вкл Станишев"Така като гледам вече е започнала, щом Станишев е стигнал до заплахи.
61
2
 
10
 
! Отговори
инсайдър преди 6 години
Няма тука национално вече. Който защитава нацията и държавата е расист и нацист. 99% от световните банки са вече на г-н. Ротшилд и Новия световен ред *** на вратата. От вчера дори и май напълно влезе, защото ЕС прие нова директива с която дава власт на търговците и достъп до вашата банкова сметка и всички транзакции. Така ще теглят моментално пари при онлайн покупки. Казва се PSD2. Уж за удобство, но всъщност е за контрол. Човекът е роб. Свободата е илюзия. Еврейските банкери ни притежават !
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Серго до разбий партията, викни Местан и си ударете една целувка пред НДК да покажете на Европа, че трябва и четвърти пол. Иначе Доган е прав, че въртоглавите нямат кадри и не стават за нищо. Явно си е спомнил топлите нощи със Серго!
59
0
 
0
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Ама това снощи ли го прозря. Все пак браво.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига с тоя трети пол бе. аман. То нормални не останаха вече.
57
1
 
22
 
! Отговори
капитализъм преди 6 години
Мразя комунизма. Но сегашния капитализъм е престъпен, уродлив мутренски. За този капитализъм ли се борихме, една партия да овладее общините по мутренски начин и един двама представители на ГЕРБ да определят живота ни по места. Огледайте се във Вашата община и ще ги видите, как разпределят порциите , как решават изборите, как рекетират общинските служители да гласува за тях. Не нещо е сбъркано. Вижте кои хора забогатяха, дали това са умните и интелигентни хора със своите способности или простаци.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Дали са германците или датчаните бьдете сигурни ,че РУСНАЦИТЕ не са му простили- те мразят УКРАЙНЦИТЕ.Станишев употреби историята на Г Димитров и В Коларов. НИКОГА НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ ГЕЙ.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Научен факткой го пише най големия г.й хахах вярна ти е диагнозата не са я сбъркали.
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП се излагат!Това ли са проблемите в държавате,бе?Пет пари не давам за третия или незнам кой си пол.По-добре,вместо да правите циркове,да се обедините и направите нещо полезно за тази държава.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BPПишеш глупости.Станишев е избран от немците,бе!Те го сложиха и наложиха за шеф на БСП.
52
5
 
10
 
! Отговори
BP преди 6 години
СТАНИШЕВ Е СКАПАН УКРАЙНСКИ ГЕЙ, как да има друго становище . Мислители, че руснаците не са го отпрали в московските общежития . Както е Остап Бендер ,така е и този украйнски лайнарник .
51
2
 
1
 
! Отговори
fesa преди 6 години
Сблъсък мадам,сблъсък!